Peace, Love och massor av Påskmust

Idag är det Långfredag. Jag har jobbat och är på väg i säng. Skönt ska det bli. Nu är jag ledig hela påskhelgen som knappt har börjat och det känns väldigt inbjudande. Jag ska spendera långhelgen med familjen och ha det skönt och jag ska passa på att rå om mina nära och kära.

Planen var att flyga till Blåkulla igår, med alla andra påskhäxor, men eftersom jag jobbade, fick jag ställa av kvasten i år. Den behöver i och för sig ändå putsas upp lite, så det var lika bra att den fick stå i år.

Jag är inte så mycket för att fira påsken, även om jag alltid tycker det är roligt att göra något extra till långhelger. Men påskägg till Mabou kanske dyker upp? Påskmust och lite påskliljor har jag också skaffat. Det känns lite vårigt att köpa färska blommor och påsken känns lite som den kommer med våren. Påsken kommer definitivt med påskmust och det kan man vara nog så glad åt!

För övrigt känns det som om många människor omkring mig är sjuka, småkrassliga eller helt enkelt lite ”nere” just nu. Jag ingår nog själv i den sista gruppen. Kanske är det den långa vintern som satt sina spår? Avsaknaden av sol och värme? Kanske är det tristessen den här årstiden, när det inte händer så mycket roligt att liva upp sig med?

Jag har ingen aning, men lite grått och trist känns det allt. Men precis när jag skriver det, så börjat plötsligt solen skina i ryggen på mig. Den sipprar in genom fönstret som en objuden gäst som ändå vet att hon alltid är välkommen!

Så länge det finns liv så finns det hopp!

En glad påskhelg önskar jag alla mina läsare!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Peace, Love och massor av Påskmust

 1. har idag gjort räksnurror till påskbordet lätt och röran var supergod. Mina barn älskar sådana röror de är drygt 20 år men älskade skagenröra redan som små och tonåringar…kanske ett litet tips till julmusten. Har kikat in då och då i din blogg och gilalr hur du skriver men aldirg gett en kommentar, men idag sänder jag iväg en!

 2. Glad påsk!

  Jag bor också i Uppsala och har börjat blogga. Lite efter alla andra..men den som väntar på något gott, har väntat på min blogg!

 3. Firar inte påsk men passar på en helg som denna att vara med familjen och andra personer som man kanske inte alltid har så mycket över till i vanliga fall 🙂

  Glad Påsk önskar jag dig och din familj 🙂

 4. Hoppas du mår lite bättre nu, när det bara är ett par timmar kvar till Påskafton. Det är väl tillåtet att ha en svacka på Långfredag? 😉 Imorgon när du öppnar dörren sjunger vårfåglarna i stadsskogen! Vet inte om du bor nära den, men min svåger pratar alltid om den underbara stadsskogen. Han har också talat om att ni fortfarande har snö på marken. Det kan jag verkligen förstå att du är less på. Glad Påsk på dig, och köp lite tulpaner också! 🙂

 5. Jag tillhör skaran både krasslig och nere men önskar er en skön och lugn helg!Speciellt Mabou.:-)Påsken är som julen tycker jag, det är barnens helg.
  Kramas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.