Helgen i Ord och Bilder

Den långa påskhelgen är inte till ända ännu, men det känns som om vi hunnit med en hel del redan trots att det inte är vardag än.

Redan i torsdags på väg till jobbet, sprang jag på en riktig liten påskkäring, på väg till blåkulla, eller nåt. Hon var dock den finaste påskkärring jag sett, utan både kvast och fräknar.

Senare under kvällen skulle Mabou tillsammans med Prinsessan och hennes storebror gå påskkärring. De fick dock endast i hop 2 godisar, då folk inte var hemma. De gjorde därför ett nytt försök på Långfredagen. The Witch stod för den fantastiska sminkningen och kläderna, för att inte tala om alla påskkort som de delade ut. Godispåsarna fylldes i rätt rask takt.

Påskliljor var en av få dekorationer jag hann förbereda påsken med…

På Skärtorsdagen kom Binta hem på besök och på Långfredagen kom även hennes kille. Vi käkade familjemiddag hela bunten, (och nu upptäckte jag att vi åt samma maträtt: kycklingfilé i gräddsås och hasselbackspotatis som förra året, även om vi var färre personer vid påskbordet då) förutom Jai som var bortbjuden till sin pojkväns släktingar. (Förra året var hon och Mabou de enda barnen vid middagsbordet).

Det blir så uppenbart när barnen inte längre bor hemma, att det blir så extra roligt och festligt när man väl träffar dem. Man hinner ju längta så mycket mellan gångarna.

På Påskaftonen (Lördag) gick jag, min mamma, Mabou och Prinsessan på långpromenad till 4H-gården och kikade på djuren:

Fåren var så oerhört tjocka, då de väntar små söta lamm. När man stod och kikade på fåren, så såg man på deras magar hur det rörde på sig och sparkades där inne i magarna. Häftigt!

Sedan gick vi och kollade på de små, nya killingarna. De var mjuka som sammet i pälsen…

Mabou ser lite fundersam ut, där han sitter.

Sen gick vi hem till min pappa en liten stund och Mabou och prinsessan hade fullt upp med att hitta kissen som min pappa vaktade åt brorsan. Sedan var vi iväg på en del andra roligheter för att avsluta eftermiddagen med att äta en fantastiskt god lammstek (hehe, vad grymt att käka lamm, när man nyss varit och kollat på höggravida fårtackor, men det var snuskigt gott i alla fall!) med hemgjord klyftpotatis, sås och sallad. När vi avslutat middagen kom Mabou på att han absolut skulle sova hos morfar.

Idag har alla åkt iväg. Mabou har åkt till Binta, jag tror de ska på roligheter de närmsta dagarna. Isa åkte och lämnade honom i Stockholm.

Själv funderar jag på hur jag mest ska kunna njuta av ensamheten de närmsta timmarna?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Helgen i Ord och Bilder

  1. He he, ja, onekligen lite grymt att käka lamm efter att först ha varit och tittat på dräktiga tackor (säger man så?)… Och trots att jag inte äter annat kött än kyckling ocn kalkon, måste jag säga att detta är min typ av humor (kolla på djuren – och sen ÄTA UPP dem!) Moahahahahaaaaaa…. 😈

  2. Ã…hhh… Lamm… var lammbonde i början på 80-talet…. saknar lammningstiden fortfarande ibland. OCH äter med stor glädje lammkött, som jag tycker är det bästa köttet! Kul! Blir det bilder på lammungarna sen? 🙂

  3. Ja, det blir lite tomt – än tommare när det är 145mil till dem… Den yngsta såg jag nog i… Ja, när var det – fjol vår? eller, vänta… Hon åkte hem med oss när vi var uppe vid påsk i fjol på dop, Jukkasjärvi Ice Hotels, kyrka… Japp, det var helgen innan påsk, dagen efter stängdes kyrkan, hans sista dop. Inte pga att kyrkan stängdes för året och ingen mer döptes i den – gick i pension? Men, vi var kvar över påsk där uppe och satt i solväggen, snöhögarna och grillade. Iår – väldigt tyst… de äldsta var dock hemma nu efter nyår… Liksom inte ofta man ses…
    Må så grankott…
    ngn som käkade två kokta ägg och en skinksmörgås till påskmat, jippie??? hm… börjar bli lite löjligt snart, vet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.