Utan Internet har jag försmäktat i denna grymma värld

Så här ville jag göra med min dator när jag inte kom in på Internet…

En så förbaskat sugig helg! Först var det feber och en massa annat som gick emot mig. Sedan försvann Internet. Jag var först med att ringa Tele 2 och felanmäla och jag lovar att jag också varit den flitigaste kunden att ringa och klaga på att det inte gått igång.

Jag ska erkänna (även om det tar emot något just nu) att jag sällan haft problem med Tele 2. De gånger Internet har lagts ner, så har jag fått tillbaka det ganska snabbt. Men nu tog det alltså nästan 2 dygn. Eller okej, ett och ett halvt i alla fall.

Så här började mina första samtal till Tele 2:

-Ja hej, jag heter Fatou och ringde för en stund sedan, jag vet inte om det var dig jag pratade med då?

-Nej, det var nog någon annan, men vad kan jag hjälpa dig med?

Efter samtal typ 711 lät det i stället så här:

-Ja hej, jag heter Fatou och ringde för en stund sedan, jag vet inte om det var dig jag pratade med då?

*Knappar in mitt nummer på sin dator*

-Eh, jo, du har pratat med mig igår en gång…

De allra sista samtalen lät så här:

-Ja hej, jag heter Fatou och ringde för en stund sedan, jag vet inte om det var dig jag pratade med då?

-Jo, du har ju ringt några gånger… och jag har tagit emot några av dina samtal… men vi har fortfarande inga besked att lämna om när Internet kommer igång igen…

Behöver jag nämna att mina samtal inte lät fullt lika uppskattade på slutet?

Utan Internet är helt okej, men då vill jag veta NÄR det kommer igång igen. Jag vill ha ett datum, en tid…

Fan, det sitter ju ett helt människoliv i min dator och på Internet. För att bryta tristessen åkte jag och Mabou ner på stan för att slå ihjäl några timmar. Det blev både käk och bio och en stunds strosande på stan.

Insåg att vi varken skulle kunna checka busstider eller bio innan vi drog. Att åka ner på stan och se bio utan att kunna kolla filmer eller busstider på nätet, ja, det är ungefär som en skraltig 150-åring utan rullator. Inget jag rekommenderar, med andra ord. Man är helt plötsligt lite lost ute i stora, vida världen!

När jag äntligen kom in på Internet hade jag etthundrasjuttio-nånting olästa mail. Min nyinköpta hund på Farmville för 30.000 spänn har sprungit sin kos. Både mina och Mabou ´s grödor har ruttnat. Kossorna skulle ha mjölkats för länge sen… Sedan undrar folk varför man behöver Internet? Döööh…?

Nåja, det tog mig tillbaka till minnen om hur mitt liv såg ut innan datorns och Internets intrång i det. Så jag gick och köpte gips och gipsfigurer som jag och Mabou kan pyssla med som vi gjorde på den gamla goda tiden. Naturligtvis funkade då Internet när vi kom hem…

Nåja, vi ska nog hinna göra gipsfigurer i alla fall!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Utan Internet har jag försmäktat i denna grymma värld

 1. Jag hade nog blivit tokig !
  I alla fall ifall det hänt för ett år sedan.
  Nu har jag en mobiltelefon med 3G, som jag ju kan använda som modem, och koppla upp mig till nätet med för max nio spänn om dagen, så det hade löst sig ändå, men visst är det frustrerande ?
  Mest synd tycker jag det är om dina kossor på Farmville ! 😉
  Kossor som inte mjölkas får ju väldigt ont…

 2. 30 000 kronor för hunden på farmville? Kostade inte den 300 000? 😉

  Vilken dag du har haft. Mycket upprymd sådan..för att inte snacka om korna!

  🙂

 3. Ã…h jag känner din smärta vännen! Jag blir galen när internet strular. Sen blir jag lite arg på mig själv för att jag hänger upp mig så på det *S*

  Önskar dig en skön lördagskväll nu Kram

 4. Nanna – flickan myndigheterna glömde.: Tack! 🙂

  Karin: Jag har också ett mobilt bredband, men det var naturligtvis utlånat till barnen… 🙁 Jo, jag trodde jag skulle bli lit tokig ibland!

  smulan: Du har rätt! Det var ju faktiskt 300 000… Ja, vovven kom tillbaka men jag fick betala med 3 FVC. Fy sjutton! Korna stod pall, men skörden gick helt åt skogen!

  Nanna – flickan myndigheterna glömde.: Jag vet ju inte om ditt riktiga namn kommer säga mig något, men jag minns allt historien på löpsedlarna!

  Linda: Haha, ungefär som jag blev då! 🙂

 5. Jag avskyr när internet krånglar. Jag avskyr att prata med idioterna på comhem. Ja litet är urtrist utan internet :-))).
  Ditt inlägg var väldigt underhållande!

 6. Men jisses. Internet kommer inte igång snabbare för att man ringer och tjatar. Och när nåt är fel behövs det först en felsökning och sen åtgärd; och folk verkar tro att internetleverantören sitter med nån slags kristallkula? ”Ja, felet kommer att vara åtgärdat exakt kl 13.17”?

  Visst man blir otålig när internet lägger av och man kan tycka att leverantörernas kundtjänst kunde infa lite bättre, men att tro att de ska kunna veta när det kommer igång igen, är att kräva för mycket. Det räcker med att ringa EN gång. Oftast får man då veta att de arbetar med problemet och att de hoppas få igång det snart/under dagen.

  Sen kan man alltid nå leverantörens hemsida där det förhoppningsvis uppdateras om och när ett problem finns och detaljerna kring det.

 7. Gunilla: Javisst har jag det! 🙂 Slutet gott, allting gott! 😉

  Kerstin: Ja, jag är inte heller förtjust i det! Men nu är Internet tillbaka! Kul att du gillade inlägget! 🙂

  anneli: Helst skulle jag önska att kundtjänst hade en kristallkula och kunde säga att ”felet är åtgärdat kl XX.XX” Leverantörernas hemsida är kanske inte så intressant om nätet ligger nere om man inte har ett annat bredband förstås…

  Sedan tror jag tyvärr att du missade etiketterna i inlägget. Särskilt de två sista etiketterna: ”ironi, humor”. Trist att du inte läste in det i texten eller läste etiketterna under inlägget! 😛

 8. Jaha, så du menar att det inte var sant det där med att du ringde massvis med gånger och ville veta när felet kunde vara åtgärdat?

  Jo, det missade jag. My bad..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.