Vilken fantastisk glädjespridare

Igår kväll, på väg till jobbet, solen som sken och värmen som äntligen, äntligen kikat fram. Jag trodde inte värmen hunnit komma än, så jag var påbylsad med min vinterjacka och vantarna på. Ganska snart insåg jag att jag var rätt ensam om vinterkläderna… Vårkänslor börjar pirra i mig.

Halvvägs till där jag skulle utföra mitt arbete, skulle jag byta buss. Jag satt på en busshållplats och väntade på min buss. Det kom en annan buss som stannade precis framför bänken jag satt på och tre personer ställde sig i kö för att kliva på. Jag ser att han sitter där. Busschauffören som hela Uppsala talar om. Han som är så vansinnigt trevlig och underhållande och framför allt som gör alla passagerare så glad.

Barnen har pratat om honom. Jag har läst om honom på lite olika ställen. I UNT. I Aftonbladet. Igen. Och igen. Glad, Glädjespridare, Trevlig, Vardagshjälte är några av de ord som brukar nämnas i samma andetag som busschauffören Amos från Tanzania. Men jag hade aldrig själv träffat honom, eftersom jag väldigt sällan åker buss och det varit mer ett undantag denna vinter att jag åkt en del buss.

Tre personer kliver på bussen och inte en gång, utan för varje person som kliver på bussen säger chauffören: ”Hej, hej och Välkommen!” Tre gånger. Vänd till varje person som kliver på. Samtidigt som han vinkar lite lätt med handen.

När alla klivit på bussen, böjer han sig fram en bit och lyfter handen mot mig och säger: ”Hej! Ha en trevlig dag!”

Han är verkligen en glädjespridare!! Helt plötsligt blir mina fötter så lätta, trots mina tunga vinterskor. Helt plötsligt blir det så oändligt mycket lättare och roligare att åka till jobbet!

Såna där människor skulle vi ha fler av och såna där människor och de skulle ha dubbel lön. Minst. Bara för att.

Amos har fått en egen fanklubb på Facebook och där tänker jag genast gå med nu efter att ha träffat honom personligen.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Vilken fantastisk glädjespridare

 1. Underbart med människor som är lite mer framåt i offentliga miljöer!
  Tänk bara att man åker bussen med barnen och får ett extra hej & leende – då kommer ju barnen för alltid ha ett särskilt gott öga för hela yrkeskåren.

  Lovely!

 2. Ã…h, vad härligt !
  Visst är det värdefullt med såna människor ?
  Jag blir glad bara av att läsa om honom här hos dig nu !
  Så nu är du också en glädjespridare ! 🙂
  Tack !

 3. Ja, visst är han bara BÄST! Han kan verkligen förvandla en tung, deppig och gråmulen dag till en dag med solsken, leenden och fjärilar i magen. Och med så enkla medel. Det är egentligen konstigt att inte fler människor är som han. Men jag skall försöka ”bli en Amos”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.