Begravda i aska?

I likhet med The Witch, fast av helt andra skäl, känner jag mig också väldigt skeptisk! Det som gör mig väldigt skeptisk är alla ”skrämsel-rubriker” i media om vulkanen. Visst, jag inser att det är illa, redan nu. Jag inser också att läget visst kan förvärras. Absolut.

Men jag kan ändå inte låta bli att jämföra med den senaste ”skrämsel-rapporteringen” jag minns, nämligen Svininfluensan.

Visst kan det vara bra med rapportering i stora mått när något av stora mått inträffar eller befaras inträffa. Det är ganska givet. Men jag brukar försöka ta de svartaste rubrikerna med en nypa salt.

Jag skrev ju en hel del när Svininfluensan var på tapeten och jag var verkligen väldigt kritisk till den hysteri som rådde, som jag inte minst själv fick känna på i min omgivning, när det visade sig att vi troligen drabbades av Svininfluensan.

Jag tycker att det är illa nog att massor av människor nu är strandade på grund av inställda flyg. Det är illa nog att folk eventuellt förlorar sina jobb till följd av vulkanen. Det är förstås ännu mer illa för de som faktiskt bor i närheten av den och kanske kommer det att svepa över några askmoln över oss som befinner oss lite längre bort. Men jag tror inte. Faktiskt inte. Att halva jorden kommer att täckas av aska.

Jag kan förstås ha fel. Jag är absolut ingen expert på området. Men jag tänker ändå ta de svartaste rubrikerna med en nypa salt. Jag tänker inte tro att halva jorden kommer att begravas i aska.

Tiden får utvisa, jag hopas att flygen kommer igång så snart som möjligt, för alla som är berörda av att de nu står stilla, men för övrigt kommer jag att låtsas som att mitt liv är ungefär som innan vulkanens lilla utbrott. Eller just det. Det är det ju…!

Mer om Vulkanen:

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Begravda i aska?

 1. Hmm… 11 åriga besökaren frågade för 2 minuter sen: Kommer vi dö av askan om vi åker till Finland…?
  Hon satt och läste tidningen och såg en stooor bild på ett enormt svart moln av aska, med lika svarta rubriker.

  Så… jag kan bara instämma med dig.

 2. Svin influensan tycker jag var bra att de skrev mkt om så man kunde ta det på allvar o vara nogran med handygien o handsprit och så. Förhindrade nog många fall.

  Fast detta med askan har jag också svårt att ta på allvar ännu. Man får avakta o se. De skriver ju mkt i Om scenarion dvs vad som kan hända i värsta fall.

 3. Håller med dig . Något folk dessutom inte verkar bry sig är hur folket på Island har det. Värre att de inte kommer med flyget till Paris än hur människorna mår där.

 4. Visst ska man ha respekt för naturen och dess märkligheter, men allt man LÄSER behöver inte vara sant – och det ska vi inte glömma bort!

  Jag var också superkritisk när det gällde svininfluensahysterin – de som hade informationsansvaret här i länet gjorde ett uruselt jobb, tycker jag. I stället för att tidigt ta ansvaret för att korrekt information spreds, la man över ansvaret på lokalblaskan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.