Boktips: Saba Sanningar och Lögner (LättLäst)

Boken Saba Sanningar och Lögner är en LättLäst ungdomsbok. Boken är skriven av Simonette Schwartz och den är verkligen härlig att läsa!!

Boken är i första hand riktad till ungdomar, men jag skulle vilja rekommendera alla att läsa den. Eftersom boken är lättläst, så kan den med fördel även läsas av unga personer som inte orkar med tegelstenar till böcker, av personer som har lässvårigheter, men också personer som inte behärskar Svenska språket till fullo!

Men även för personer som är vana läsare och normalt väljer böcker med större språklig utmaning, rekommenderar jag den här boken!! Berättelsen är väldigt intressant, särskilt för oss med intresse för ungdomskultur, mångkultur och möten med olika människor. Ger definitivt mer än vilken tidning som helst och är en finstämd men också viktig bok.

Boken handlar om Saba som är 16 år och med ursprung från Eritrea. Den handlar om hennes pappa som ska resa till sitt hemland Eritrea (eller ska han det?) och hennes mamma som har mått dåligt i några år, ligger mest instängd i sovrummet. Ansvaret för de två yngre bröderna faller på Saba. Ibland kommer även hennes mormor till hjälp, något som Saba inte är helt förtjust i. Och var finns Saba ´s storebror?

Saba älskar och avgudar sin pappa och han går inte alls ihop med mormor.

I boken inser Saba varför och hon finner anledning till att verkligen bli kritisk till sin älskade pappa, samtidigt som det finns en viss glimt av försoning. Försoning och förståelse kan man se ännu mer i hennes relationer till sin mamma och mormor. Saker och ting är inte alltid vad de ser ut att vara och det blir nästan grundtemat i den här boken!!

Ã…terigen har jag läst en bok som visar hur långt ifrån varandra vuxenvärlden och ungdoms-/barnvärlden kan vara varandra.

Det sker även en massa förvecklingar bland Saba och hennes klasskamrater som gör boken både intressant, men som återigen plockar fram de där viktiga delarna av sanningen och vad den kan få för avgöranden och konsekvenser i människors liv.

Boken är trovärdig och vardaglig, samtidigt som den har fler skikt och betydelser, än man kan ana när man börjar läsa den!

Boken rekommenderas varmt!!

Jag ger boken fem tonårsmorsor av fem möjliga:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

För annat lättläst, gå in på just LättLäst!

För andra boktips, gå in på Boktipset!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Boktips: Saba Sanningar och Lögner (LättLäst)

 1. Hallå tjejen,
  tror mig eller ej,
  jag kommer ihåg dig! (ups, det rimma)

  Beundrar dig att du fortfarande håller på.
  Sänder en liten vårhälsning till dig utan att köpa den där boken.
  Hoppas du mår finfint.

  Kram *Romy*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.