Helgen i Ord och Bilder

Barnfri helg. Väldigt skönt. Efter en massa om och men och med god hjälp så fick jag till det! Mabou och jag firade min pappas födelsedag i Fredags, lite i förskott då både han och jag hade lite andra planer på födelsedagen!

Sedan bar det av för Mabou att sova borta över helgen. Han var pirrig i magen, sa han, för han såg fram emot sin övernattning! Ã…kte till stan och bjöd med mig en kär vän på en god bit mat, sedan åkte vi hem till mig och hade mys och pratade förtroenden och allmänt om livet till långt in på natten.

Gick och la mig alldeles för sent med tanke på att jag skulle upp klockan åtta Lördag morgon!

The Witch

Lördag åkte jag med The Witch Feministiskt Forum i Stockholm.

Hästparad stod och väntade på oss i Stockholm, när vi kom ut från Centralen. Eller var den inte tänkt för oss? Kanske övning inför Kronprinsessans bröllop?

En häst visste inte vart han skulle…

Kanske var den helt snurrig av all förberedelse inför sommarens redan uttjatade bröllop?

Sedan blev det ordning och reda i leden igen

Tanken var att vi skulle gå på två eller tre seminarium, men på grund av missat tåg, så hann vi bara med ett… Temat på seminariet vi hann med var: ”Samtycke- ett samtal om lagstiftarens roll vid våldtäkt; utgångspunkten är förslagen om att införa samtycke. Är detta det bästa, kommer vi att nå de syften vi vill eller finns det annat vi i stället borde göra?”

Paneldeltagare var:

Madeleine Leijonhufvud

Petter Asp

Robert Engstedt

Moderator: Jenny Westerstrand

Jag hade min åsikt klar innan jag gick dit, men debatten var så pass bra och intressant att jag fick ställa min egen uppfattning på sin spets och med lite nya infallsvinklar så måste jag erkänna att jag nog delvis bytte åsikt, eller i alla fall breddade min uppfattning i frågan. Mycket intressant!

Kolgrillad oxfilé på Libanesisk restaurang, med klyftpotatis och lite röror var ruggigt gott

Därefter gick vi till Kungshallen och käkade gott. Varje gång jag kommer dit så undrar jag varför vi inte har någon ”Kungshallen” i Uppsala? Alltså en plats med många alternativ att käka, men som man ändå kan sitta tillsammans.

Isatou (Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle)

Därefter träffade vi Isatou och följde med henne till Mac Donalds där hon ville käka. Träffade också min mamma som tog sig en matbit. Mitt i maten träffade vi på Mabou ´s kusin och ”faster” så vi fick oss en pratstund.

Det var tyvärr slut på sittplatser, så jag och ”Häxan” fick nöja oss med golvet halva vägen hem… Men det gjorde inte så mycket, vi är inte kinkiga

Vi fick en trevlig heldag i Stockholm och kunde sedan nöjda åka hem till ”vischan” (=Uppsala) igen. Trött efter allt för få timmars sömn. Trött och glad och trött och nöjd efter min lyckade barnfria helg med inspiration, gott sällskap och god mat. Kan man vara annat än nöjd?

Förresten, sa jag att jag var trött?

Men nu har jag sovit och tar glatt emot mina älskade älsklingar igen. Laddade batterier. Nya, friska tag. Kom igen vardag! Jag är redo för dig nu!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Helgen i Ord och Bilder

 1. Seems nice, men sorry dina matbilder blir inte alltid så lyckade.Eller så är det uppläggningen eller min bihåleinflammation som spökar.

 2. Naw, stackars lilla hästen! Och stackars ryttaren som skulle försöka lugna ner den mitt framför centralen… vilket mardrömsscenario! Jag blir stressad av bara tanken ha ha!

 3. theWitch: Haha, ja vem vet?

  Vb: Hehe… kanske för att jag inte lägger ner så mycket tid eller engagemang på de fotona, det räcker väl med att se att det är kött o goda röror? Använd fantasin, människa! 😉

  mariebrima: Ja, han lär ha blivit lite stressad. Med det var lite kul att se en häst gör a piruett! 🙂

 4. Ja, men som gammal (ängslig) hästtjej känner jag med ryttaren, sitta där i värsta maskeradkostymen med en potta på skallen och försöka hantera situationen. Lite pinsamt skulle jag tycka om det var jag 🙂

 5. Ha ha! Det hade varit underbart att läsa den intevjun! Du hade väl kunna försökt tränga dig in mellan alla hästar och maskeradkostymer? …allt för dina läsares skull! 😀

 6. Pingback: På VIP Young & Divine på Kåken igår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] nu. Tydligen så är vi rätt fast i det där med traditioner, eftersom vi till och med käkade samma maträtt som sist. Men varför ändra ett vinnande recept, […]