Malou ´s moraldilemma

Jag brukar försöka kolla på Malou Von Sivers program: Efter Tio på morgnarna, när jag har möjlighet. Den senaste tiden har hon vid flera tillfällen presenterat ett moraldilemma för sina gäster.

Moraldilemmat lyder ungefär så här:

Du umgås väldigt mycket med ett par. En av de i paret anförtror dig att h*n är otrogen. Den bedragna partnern i sin tur anförtror dig att h*n misstänker att partnern är otrogen.

Vad gör du?

1. Berättar sanningen

2. Ljuger för den bedragna på den direkta frågan

Följdfrågor på detta kan vara:

 • Om du säger till den otrogna partnern att berätta sanningen för sin partner, så säger den bestämt att ”nej, det tänker jag inte göra, för det skulle skapa så mycket smärta hos min partner”.
 • Den som blir bedragen frågar dig rakt ut: ”Vet du något om det här?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Malou ´s moraldilemma

 1. Knivig fråga det där! Själv har jag varit i den situationen två ggr, när väninnor till mig har varit otrogna mot sina pojkvänner. I båda fallen har jag bett dom säga sanningen, annars skulle jag göra det. I båda fallen hann pojkvännerna avslöja dom innan dess. Som tur är har pojkvännerna (som ju även blivit mina vänner) inte blivit sura på mig, fast att jag vetat om det och inget sagt.
  Jag tror killar är lite enklare på det viset. Vi tjejer blir nog mer sårade ifall vännerna inte talar om hur det ligger till. Själv skulle jag absolut bli det!
  Vad gäller relationerna till mina väninnor som varit otrogna kan jag ju säga att jag inte umgås med någon av dom längre. Jag har väldigt svårt för människor som är otrogna. Jag känner att människor som kan vara så falska mot sin partner även kan vara det mot sina vänner.

 2. Zandrah: Ja, visst är den svår?! Jag har varit med i situationer när den bedragna varit en nära vän och berättat och det slutat med att hon och killen blivit arga på mig. (Snacka om att skjuta budbäraren!) Man vill ju inte såra, men jag själv vill gärna veta sanningen, så det är svårt det där… Ã… ena sidan vill man inte såra någon. Ã… andra sidan vill man inte heller vara med och föra någon bakom ryggen. Men man vill inte heller vara den som får skulden för att man berättat… Som sagt, ingen lätt fråga!

 3. Exakt det scenariot hände för en tjej jag känner. Hennes bästa vän bad henne ljuga för bästa vännens man om otrohet. Först gjorde hon det, ljög för vänninans man alltså, men bröt ihop mitt i lögnen och sa ”nej jag kan inte göra det här!”.
  Hon förlorade sin bästa vän men hon klarade helt enkelt inte av att ljuga för mannen som också var hennes vän, och fortfarande är.

 4. mariebrima: Ja, eftersom otrohet är så vanligt så gissar jag att det här dilemmat är rätt vanligt. Det är väl därför jag tycker det är lite intressant att diskutera också, för att det är ett fullt realistiskt dilemma.

  Hur tror du att du själv skulle ha agerat i den situationen? Berättat eller ljugit?

 5. Det beror på vem man står närmast, den bedragna personen eller cheatern… Om man inte står nära den som bli bedragen så vill man nog ge den som är otrogen en chans att själv berätta, eller.?

 6. Pingback: Twitter Trackbacks for Malou ´s moraldilemma [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Malou ´s moraldilemma tonarsmorsa.se/2010/04/29/malou%C2%B4s-moraldilemma – view page – cached * Världens taskigaste mamma rullar på Uppsala ´s gator igen * Beautiful Blogger Award * Boktips: Den mörka ängeln * Internetkunskap för alla Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’tonarsmorsa’] = {”location”:”Uppsala”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/759977351/Bild_1055_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/tonarsmorsa”,”name”:”Fatou Touray”,”nick”:”tonarsmorsa”,”description”:”Bloggar pà ¥ http://fatou.se”,”influence”:””}; tonarsmorsa: “Malou ´s moraldilemma: http://fatou.se/2010/04/29/malou%C2%B4s-moraldilemma/ ” 1 day ago view tweet retweet Filter tweets […]