Boktips: En dag ska jag berätta om mamma

Som ni kanske minns så var jag på en bokafton för ett bra tag sedan nu. Den där bokaftonen har blivit en liten följetong här på bloggen. Men jag gissar att det här nu är den sista delen.

Först gladde jag mig åt att gå på bokaftonen. Sedan var jag upprörd för att jag tyckte att en av de två författarna (Hanne Kjöller) pratade väldigt hånfullt om arbetarklassen. Därefter läste jag samma författares bok: I huvudet på en mamma och till min egen förvåning, nästan lovordade den!

Därefter väcktes en massa andra tankar om just det aktuella ämnet ”mamma förr och nu”, framför allt av min egen mamma, vilket resulterade i att jag läste en krönika i radion om ämnet.

Men nu har jag alltså även läst ut den andra författarens bok, som medverkade på bokaftonen, nämligen boken En dag ska jag berätta om mamma, av Karin Thunberg.

Jag tyckte om den här boken! Den är finstämd och vardaglig. Den visar väldigt mycket hur långt ifrån varandra man ändå kan vara i en barnvärld och en vuxenvärld. Den handlar om hur Karin Thunberg ´s mamma samlade sopor och om hur skamligt hon upplevde det. Den handlar om att känna skam för någon man älskar och som står en nära. Den handlar om självständighet och vad svårt det kan vara att känna den, när man känner skam för någon som står nära. Den handlar också en del om klasskillnader. Om känslan att inte duga, inte vara ”god nog”. Den handlar om att inte visa upp det dåliga, att ”visesidan” ska vara fin. Men den handlar också om psykisk ohälsa och omsorg. Om att söka svar på frågor man bär msedan barndomen, men kanske aldrig riktigt förstod. Hur man ser allt i ett annat ljus när man är vuxen. Jag kan varmt rekommendera Karin Thunberg ´s bok: En dag ska jag berätta om mamma! Ges ut av Brombergs Bokförlag.

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

Fler boktips och inspiration om böcker kan du få på Boktipset!

Follow mrsxanadus on Twitter

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Boktips: En dag ska jag berätta om mamma

  1. Pingback: Twitter Trackbacks for Boktips: En dag ska jag berätta om mamma [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Boktips: En dag ska jag berätta om mamma tonarsmorsa.se/2010/04/30/boktips-en-dag-ska-jag-beratta-om-mamma – view page – cached * Världens taskigaste mamma rullar på Uppsala ´s gator igen * Beautiful Blogger Award * Boktips: Den mörka ängeln Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’tonarsmorsa’] = {”location”:”Uppsala”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/759977351/Bild_1055_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/tonarsmorsa”,”name”:”Fatou Touray”,”nick”:”tonarsmorsa”,”description”:”Bloggar pà ¥ http://fatou.se”,”influence”:””}; tonarsmorsa: “Boktips: En dag ska jag berätta om mamma: http://fatou.se/2010/04/30/boktips-en-dag-ska-jag-beratta-om-mamma/ ” 2 days ago view tweet retweet Filter tweets […]