Med min pappa som underhållare

Min pappa och Mabou i Sunnerstabacken i vintras

Min pappa är en ganska väldigt blyg man. Men inte med oss i familjen, förstås. Men han vill inte gärna synas eller höras. När jag var nominerad till Stora Bloggpriset förra året, berättade jag om hans rädsla att ”bli uppsnokad av dom” och att behöva ”figurera i media”. Ja, ni förstår ju att hans största skräck antagligen är att hamna på en löpsedel.

Han har redan deklarerat att om han skulle vinna på Triss och behöva åka till TV, så skulle han skicka mig eller brorsan eftersom vi ”inte bryr oss om sån där uppmärksamhet”.

Men det finns ett särskilt tillfälle när all min pappas blyghet och rädsla för att höras, försvinner. Det är när han kör bil och hans medtrafikanter gör misstag eller trafiken inte flyter som han vill. Han skriker och svär och en massa fula ord rullar ur hans mun.

Igår skulle jag åka och handla med min pappa och kom i sista minuten på att jag även ville lämna in min deklaration, eftersom jag ska jobba hela helgen. Jodå, visst kunde vi åka ner till Skattemyndigheten, tyckte pappa.

Vad jag inte tänkte på var att det var på eftermiddagen när folk slutat jobbet och trafiken i stan är rätt tät.

Mabou och Isatou satt i baksätet.

Pappa: Men hur faaan kör du, din jävla idiot!! Du skulle ju passa in i nästa omgång av Sveriges sämsta bilförare!!

Tystnad i resten av bilen.

Pappa: Men ska man behöva köra runt hela jävla stan för att de stängt av varenda gatjävel. När ska politikerna fatta att vi är många som MÅSTE ha bil?

Vid ett tillfälle står trafiken helt stilla.

Pappa: Men kööör då för fan! Här kan väl för fan inte jag sitta och förnöta min ungdom!

Här kan ingen av oss andra hålla sig för skratt, trots den hätska stämningen!

När vi tråcklat oss genom stan och trafiken och min pappa har hunnit använda varenda svordom och fult ord som finns på Svenska, skulle vi åka och handla. Han blir tvungen att byta fil för att det är hinder i vägen och slänger ut blinkersen för att byta fil. Bilen bakom saktar inte ner och börjar tuta på pappa när han byter fil.

Pappa: Men hur faaan tänker du din jävla dåre? Såg du inte en hel jävla blinkers?

Ja, ibland är det riktigt underhållande att umgås med min pappa. De fula ord och svordomar som Mabou eventuellt har lyckats missa från storasystrarna, lär han sig och blir påmind om vid varje biltur med morfar.

I helgen ska jag och Mabou vara med min pappa hela helgen. Det blir underhållande, gissar jag.

När jag och Mabou åt frukost i morse och vi pratade om att vi ska vara med morfar sa Mabou:

”Ibland, mamma, är det så kul att åka bil med morfar! Särskilt när han säger det där med att han inte kan förnöta sin ungdom! Mamma! Jag tror att den redan är förnött…!”

Follow mrsxanadus on Twitter

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Med min pappa som underhållare

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Med min pappa som underhållare [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 2. Vad är det med män och bilar? Huu, min pappa är 88, kör fortfarande!
  Han svär inte åt andra, han gör gester, grimaser, tutar på alla cyklister och gångare som enligt honom befinner sig på fel plats.

  Jag är livrädd att han ska åka på storstryk av nån hetsig yngling, det har varit nära då han på ett mindre ”belevat sätt” påpekade för en ung man att handikapplatsen gällde för de med kroppsliga problem, inte om man är ”lågbegåvad” eller hur lite diplomatiskt han uttryckte sig…
  Den killen följde som bakom hyllorna på Willys nästan hela shoppingrundan!
  Vi som cyklar är nog snällare? 🙂

 3. Pingback: Norrlandsresan Dag 1 (Bilder)

 4. Pingback: Dagens Mabou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Med min pappa som underhållare tonarsmorsa.se/2010/04/30/med-min-pappa-som-underhallare – view page – cached * Världens taskigaste mamma rullar på Uppsala ´s gator igen * Beautiful Blogger Award Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’tonarsmorsa’] = {”location”:”Uppsala”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/759977351/Bild_1055_normal.jpg”,”name”:”Fatou Touray”,”url”:”http://twitter.com/tonarsmorsa”,”nick”:”tonarsmorsa”,”description”:”Bloggar pà ¥ http://fatou.se”,”influence”:””}; tonarsmorsa: “Med min pappa som underhållare: http://fatou.se/2010/04/30/med-min-pappa-som-underhallare/ ” 1 day ago view tweet retweet Filter tweets […]

 2. […] dit bestod mest av sovande döttrar och smått chockade och roade döttrar. Chockade och roade när morfar satt och svor mot alla bilister som inte körde som han […]

 3. Dagens Mabou skriver:

  […] har tidigare skrivit om hur min annars så tysta, lugna pappa blir full av svordomar och fula ord när han kör bil. Det här tycker Mabou är väldigt spännande. Han snappar det mesta och är uppmärksam på vad […]