Jag fick en ny utmaning… En rolig

Jag och Helené R.I.P.

Den här gången fick jag en ny utmaning av Smulan-Sjubarnsmamma.


Blogg jag läser först: Min äldsta dotters blogg: Tonårsdotter

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Jag kan inte komma på någon. De bloggar jag hör mycket om, både negativt och positivt brukar jag försöka kolla på i alla fall en eller ett par gånger för att bilda mig en egen uppfattning om.

Kändisblogg jag följer: Ingen. Däremot kollar jag runt på väldigt, väldigt många bloggar. De flesta ”okända” men även ibland en och annan ”känd”. De jag tycker bäst om är ändå vardagliga bloggar jag kan känna igen mig i eller folk jag känner som bloggar. Några bloggar läser jag för att öka min egen kunskap i ämnen jag inte har så mycket kunskap om, eller som jag är intresserad av och vill lära mig mer om.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Ingen aning. Men jag har ju träffat Linda Skugge ett par gånger och en massa andra ”stora bloggare” men ärligt talat så är jag inte så intresserad av att träffa ”kändisar”. Varken de som bloggar eller de som inte gör det. Jag tycker det är roligare att träffa människor jag tycker om för den de är och inte för vad de gör. Sedan kommer ju frågan om vad en ”känd” bloggare är? En redan ”känd” person som börjar blogga, eller en ”okänd” person som blir ”känd” via bloggen? Folk kommer ibland fram för att de känner igen mig från min blogg, men det innebär inte att jag känner mig som en ”kändis”. Dessutom känns uttrycket ”kändis” i sig väldigt ointressant för mig. Jag har aldrig riktigt förstått mig på ”kändishysterin”.

Första bloggen jag började följa: Jag kan minnas fem bloggar jag följde när jag började blogga och de hette: Lilltanta, hon skrev om sin vardag med barn, sjukskrivning och annat som var aktuellt i hennes liv, sedan var det Sorggudinnan som skrev om hur hon förlorat vårdnaden om sina barn och levde med skyddad identitet. Jag följde också Susann som då precis förlorat sin son i självmord och sedan var det Tant Rut som skrev om sitt liv i Horttevara. Till sist följde jag också Disa som bloggade om sin vardag i Norr och att hon precis blivit mormor. På den tiden bloggade vi alla på Spaces. Vilken av dessa bloggar jag först följde vet jag inte, men jag minns att jag läste Susann ´s blogg och Sorggudinnans från början.

Bloggare jag beundrar och varför:

Ludmilla: För att hon först kämpade sig (och fortfarande kämpar) igenom sorgen efter sin dotter som valde att avsluta sitt liv och nu kämpar mot en cancer som gripit tag i hennes liv. Men alltid med styrka och ett vänligt ord till övers för andra! Jag beundrar många andra bloggare, men det är Ludmilla som först dyker upp i mitt huvud.


Fördelar jag fått tack vare bloggen: Den största fördelen är helt klart att jag lärt känna flera vänner som kommit att stå mig nära. Det var ju också roligt att vinna Stora Bloggpriset, även om jag inte ser någon ”fördel” det förde med sig i sig, men det var väldigt kul att få så mycket uppskattning och vinna i en så stor tävling. En fördel som jag fått genom bloggen mer konkret är mitt kåserande varannan vecka på Radio Uppland, sedan drygt två år tillbaka. Men min allra största fördel jag fått genom bloggandet, var min vänskap med Helené! Tyvärr blev det också en av mitt livs allra största förluster när hon gick bort. Närmare ett systerskap har jag nog aldrig upplevt! R.I.P. Alltid älskad. Alltid saknad. Alltid i mitt hjärta.


Då hatar jag att blogga: Jag kan inte komma på någon gång jag hatat att blogga, men innan jul och min semester i höstas, så var jag rätt less och övervägde att sluta blogga eller dra ner. Lite har jag faktiskt dragit ner sedan dess, men nu är det roligt att blogga igen.

Då älskar jag att blogga: Jag älskar att blogga. Nästan alltid. Men när jag har orden klara i huvudet innan jag ens påbörjar ett inlägg, är det extra roligt. De inläggen blir oftast bäst också. Sedan kan man inte komma ifrån att det blir extra roligt att blogga när man får gensvar genom kommentarer, länkar och på annat sätt en respons på det man skriver!

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet: Det har ju varierat väldigt mycket genom åren, men just nu är det nog Mariebrima, som inte har någon egen blogg. LiLo som nu har en egen blogg kommenterar också rätt flitigt i perioder. Tack till alla som kommenterar och ett särskilt tack till er båda!!

Nu utmanar jag följande: Alla som känner sig manade att anta utmaningen och tycker den känns rolig att göra!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Jag fick en ny utmaning… En rolig

  1. Pingback: När sorgen o smärtan bränner innuti – bloggar som berört mig idag « En dag i taget

  2. Pingback: Twitter Trackbacks for Jag fick en ny utmaning… En rolig: [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

  3. Tack! Joo jag har ju faktiskt börjat blogga lite, lite igen…. svejsan.bloggplatsen.se. Hoppas du haft en skön helg, Jag fick äntligen fram cykeln ur källaren, det blev en kort premiärtur till Skogskyrkogården och några söta blommor hos mormor och morfar. Passade på att presentera min man för dem, kom på att jag inte gjort det innan!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] brännande o expanderande. Denna kvinna kämpar o ger samtidigt så mycket till andra, precis som Fatou skrev i dag, i underrubriken bloggare jag beundrar o […]

  2. […] Jag fick en ny utmaning… En rolig: tonarsmorsa.se/2010/05/01/jag-fick-en-ny-utmaning-en-rolig – view page – cached Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’tonarsmorsa’] = {”location”:”Uppsala”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/759977351/Bild_1055_normal.jpg”,”name”:”Fatou Touray”,”url”:”http://twitter.com/tonarsmorsa”,”nick”:”tonarsmorsa”,”description”:”Bloggar pà ¥ http://fatou.se”,”influence”:””}; tonarsmorsa: “Jag fick en ny utmaning… En rolig: http://fatou.se/2010/05/01/jag-fick-en-ny-utmaning-en-rolig/ ” 7 hours ago view tweet retweet Filter tweets […]