Boktips: Mor Gifter Sig (LättLäst)

Mor gifter sig av Moa Martinsson. Ja, jag kan bara säga att det är arbetarlitteratur när den är som allra bäst. Jag började läsa Moa Martinsson redan som barn. Och älskade hennes böcker redan då!

Moa Martinsson är en sådan klassiker man bara inte får missa!! Bokhyllan har skrivit en bra recension av boken som jag kan instämma i.

Mor gifter sig är en av tre delar som skildrar Moa Martinssons liv som barn. Boken lyfter fram starka kvinnor som fick genomlida mycket smärta och sorg, samtidigt som de var mycket hårt arbetande och omhändertagande på samma gång. Mer negativt lyfts bokens män fram.

Just den här boken är alltså en Lättläst variant och jag kan verkligen rekommendera den till alla som av olika skäl har vissa lässvårigheter. Men jag rekommenderar även de som inte har det, att läsa både den här och den mer ”svårlästa” versionen, för de har båda sina fördelar och poänger. Nu är det många år sedan jag senast läste Mor gifter sig i den ”vanliga/svårlästa” versionen, men jag blev riktigt sugen på att läsa om den, när jag läst denna och minns jag inte helt fel nu, så var inte heller den svårläst.

Ja, jag fortsätter läsa och lyssna på alla böcker jag kommer över. Jag blandar friskt och hej vilt. De ”vanliga” böckerna som hjälper mig utveckla språket och om den är bra, även ger en vacker klang i texten, de lättlästa böckerna läser jag för att få en bra berättelse serverad snabbt och enkelt, ljudböcker när jag ska sova och ligger och slappnar av, samtidigt som jag får en hel bok serverad åt mig på sängen och sagoböcker åt sonen för att han förhoppningsvis en dag ska inse storheten med böcker och den fantastiska värld man får möjlighet att möta i böckernas värld!

Mor gifter sig rekommenderas varmt!!

Jag ger boken fem tonårsmorsor av fem möjliga, utan att blinka:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

För annat lättläst, gå in på just LättLäst!

För andra boktips, gå in på Boktipset!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Boktips: Mor Gifter Sig (LättLäst)

  1. Pingback: Twitter Trackbacks for Boktips: Mor Gifter Sig (LättLäst) [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Boktips: Mor Gifter Sig (LättLäst) tonarsmorsa.se/2010/05/05/boktips-mor-gifter-sig-lattlast – view page – cached * Veckans Radiokåseri: Valborg, Tonåringar och ett krossat bord * Vilka kända personer fyller år idag * BRIS för vuxna * Veckans Debatt: Skilsmässobarn, hur mår vi? Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’tonarsmorsa’] = {”location”:”Uppsala”,”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/759977351/Bild_1055_normal.jpg”,”name”:”Fatou Touray”,”url”:”http://twitter.com/tonarsmorsa”,”nick”:”tonarsmorsa”,”description”:”Bloggar pà ¥ http://fatou.se”,”influence”:””}; tonarsmorsa: “Boktips: Mor Gifter Sig (LättLäst): http://fatou.se/2010/05/05/boktips-mor-gifter-sig-lattlast/ ” 2 minutes ago view tweet retweet Filter tweets […]