In Loving memory of Bob Marley

Idag är det 29 år sedan världen förlorade en av tidernas största artist. En artist som alltså än i dag, 29 år efter sin död, säljer en miljon plattor om året, nämligen Bob Marley.

Bob Marley har blivit en stor legend inom reggaemusiken och var också den, tillsammans med övriga medlemmar i The Wailers som inte bara förde ut reggaemusiken i hela världen, utan som även har kommit att påverkat och utvecklat många olika musikstilar i världen.

Dokumentär:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

Del 9

Aminata har skrivit ett intressant dokument om Bob Marley.

Vad har Bob Marley betytt för dig?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”In Loving memory of Bob Marley

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for In Loving memory of Bob Marley [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 2. Ã…åååå jag kommer ihåg hur vi sörjde Bob Marley där på Ã…rstaskolans skolgård när jag gick i högstadiet. Trodde du hade räknat fel först 😉 men det är ju faktiskt 29 år seda(HUA)men jag gillar fortfarande Bob Marey och det gör mina barn oxå.

 3. Bob Marley fungerar så oerhört bra över generationsgränserna. På 80-talet fick jag spela in kassetter till pappa (född 1922): På 90-talet impade jag på mina syskonbarn med att ha sett honom live i Roskilde. Nu delar min 22-åriga son och jag favoritlåt- Three little birds, som också gav mig inspiration till en berättelse jag är väldigt nöjd med!

 4. För mig är det faktiskt Peter Tosh ,Burning Spear, Gregory som är dom riktiga legenderna ,Bob fick all credit. Peter Tosh var för mycket för Babylon men självklart, Marley öppnade upp för många artister.One Love

 5. För mig betyder Bob Marley otroligt mycket. Jag började lyssna på hans musik när jag gick i fyran(10 år). Jag minns att folket omkring mig tyckte jag var jätte konstig och skum som diggade denna sorts musik. När jag började i sexan som spred man rykten så som;”Hon röker på, hon är hög hela tiden”. Men jag sket fullständigt i och nu efter fyra år diggar jag fortfarande denna typ av musik och kan lyssna på Bob Marley dygnet runt 🙂

 6. För mig har Bob Marley betytt tröst i många av livets svidande sorger och bedrövelser,men också härliga, vackra minnen av kärlek som övervinner allt.

 7. Måste bara säga att du har så himla fina barn och du själv ser strålande ut….jag hoppas att jag får många barn och lyckas ”stråla” som du haha. 🙂

  Och Bob Marley har jag faktiskt överdoserat denna vecka..älskar just ”Buffalo Soldier”! Ha en fin kväll..:)

 8. Jag är så himla motvalls och är inte alls förtjust i reggie ( förmodligen felstavat ) men min man älskar det så jag tvångslyssnar 🙂 Gillar faktiskt Peter Tosh bättre . Men mitt minne av Bob Marley är då han faktiskt var med om snöbollskrig i Sollentuna innan han var känd. Slå det ni om ni kan 😀 . Vi bodde granne med Johhny Nash och bob hälsade på. Sen så arbetade jag på Gröna Lund 1980 då han spelade och han vann min respekt då han och bandet gick till personalmatsalen och åt .I samma veva träffade jag min man..så lite har han ändock betytt för mig
  P.S Vilka vackra barn du har! D.S

 9. Bob Marley var en stor profet. Det är många som är ignoranta och inte inser hans storhet och intelligens. Hans budskap var att med kärlek sinsemellan kommer man långt. För då kommer man till Zion, och det är där vi kan leva lyckliga!!! Peace, Bless JAH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] In Loving memory of Bob Marley tonarsmorsa.se/2010/05/11/in-loving-memory-of-bob-marley – view page – cached Idag är det 29 år sedan världen förlorade en av tidernas största artist. En artist som alltså än i dag, 29 år efter sin död, säljer en miljon plattor om året, nämligen Bob Marley. Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’tonarsmorsa’] = {”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/759977351/Bild_1055_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/tonarsmorsa”,”nick”:”tonarsmorsa”}; tonarsmorsa: “In Loving memory of Bob Marley: http://fatou.se/2010/05/11/in-loving-memory-of-bob-marley/ ” 17 minutes ago view tweet retweet Filter tweets […]