Dagens Mabou

Mabou (8) har den senaste tiden gjort klart för mig att han är väldigt förtjust i nyheterna. Jag ska erkänna att jag är väldigt förvånad, då jag själv inte blev intresserad av att se nyheterna förrän jag var myyycket, mycket äldre.

I morse satt han klistrad vid TV ´n.

På lokalnyheterna meddelade man att klamydia har minskat bland ungdomar i Uppsala med hela 25%. De intervjuar några ungdomar, varpå de säger att det är ju väldigt viktigt att man vågar gå och testa sig, så man vet om man bär på klamydia.

Mabou: Så du vet, mamma! Jag tänker i alla fall inte testa mig!

Då vet vi!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Dagens Mabou

 1. Igår:

  -Mamma vad är en våldtäktsman?
  -En dum kille som tvingar en tjej att ha sex med honom.
  -Om nån gör så mot min flicka så ringer jag polisen. Också om nån gör så mot dig med!
  -Tack min älskling.
  -Finns det våldtäktsflickor? Alltså jag tror inte det, för om en flicka försöker hålla fast en pojke så kan pojken slita sig loss för pojkar är starkare.

  Appropå 7 åringar och svt-nyheterna…

  (Ja min 7åring vet ungefär vad sex innebär, vi har Boken om kroppen som vi brukar läsa och där står det en hel del. Så frågar han naturligtvis.
  Men iallafall… Ibland är det svårt att förklara innebörden av ett ord. Vad har sädesceller och ägg med ”att tvinga nån” att göra…? Liksom.)

 2. …alltså sex som fortplantnings-metod. Andra aspekter av sex, typ att det är sånt vuxna gör med varandra ”för nöjes skull” är svårare att förklara…Och frågan är hur och när man ska förklara det. Jag börjar med fortplantnings- och ”viktigt att skydda sig mot sjukdomar” -biten iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.