En Emo i familjen

Samma peruk, men vid ett annat tillfälle, utan smink…

För något år sedan så var det en bekant till vår familj som blev Emo. Mabou (8) skrädde inte på orden och tyckte det såg väldigt konstigt ut. I ett försök att vara en ”openminded” mamma så sa jag till honom att jag tyckte det var modigt och coolt att killen som var i de yngre tonåren, vågade gå sin egen väg och vågade vara ”udda”. Jag berättade också att jag som väldigt ung var rätt fascinerad av punkare.

Sedan dess har han tittat med stora ögon på ungdomar som är Emo och jag har sett den där lilla glimten i hans ögon.

I morse gick han in på sitt rum, innan skolan började. Tog på sig en stor, blond guldperuk och lät den hänga ner över ena ögat. När jag lite försiktigt kikade in under peruken såg jag en stor sminkad grej på kinden, precis under ögat. Han deklarerade också att han skulle ha sitt nitbälte på sig till de svarta kläderna, då det passade hans stil bättre.

Jag: Mabou! Ska du verkligen gå så där till skolan?

Mabou: Ja, det är klart! Jag är ju Emo nu!

Så nu måste jag leta reda på så mycket info jag kan om Emo. Men jag är inte så säker på att han har så bra koll själv… Men nu har jag en Emo i familjen. Openminded var det, ja!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”En Emo i familjen

 1. EMO-klungorna som häckar ovanför Plattan i Stockholm! Jag är såå avundsjuk på deras coola kläder och häftiga hår. Har hela tiden önskat att mina söner skulle ha lite vildare stil med glada färger och fräsigare frillor.

  Visserligen tycker jag att de var rätt gulliga i sina fem storlekar för stora ”hippetyhopputstyrslar” också…

  Jag la ut en berättelse på min blogg igår som faktiskt handlar lite om just detta!

  Sen när du ska lära dej allt om alla undergrupper och sidospår inom den kulturen, tror jag du får fullt upp. Kram

 2. HAHAHA
  Du kanske förstår att jag kände mig lite förvirrad när du skrev Emu på Twitter.
  Jag fick liksom inte ihop det med peruken.
  😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.