Boktips: Ett stillsamt litet mord (Lättläst)

Jag har läst den LättLästa boken Ett stillsamt Mord av Håkan Nesser. Boken var inte som jag trodde, alltså en berättelse, utan det var tre korta berättelser. Det insåg jag tyvärr inte när jag började, så jag hann in en bit i berättelse nummer två innan jag insåg att här är något väldigt fel. Jag tyckte därför att den första berättelsen hade ett konstigt slut. De tre berättelserna heter:

Dödens och Suckarnas stad

Löftet

Ett stillsamt litet mord

Om jag ska betygsätta de tre olika berättelserna för sig så blir det, av fem möjliga, en 3:a på första berättelsen, en 1:a på den andra och en 2:a på den sista. Det blir dock lite svårt att göra det, när det är en och samma bok, så sammantaget blir det en 2:a av fem möjliga.

Den första berättelsen var intressant. Det handlar om en författare som reser till Venedig, med sin fru, för att skriva en novell. I Venedig möter de ett omaka par med stor ålderskillnad, som de umgås lite med. Till slut kommer det fram att de ska begå ett gemensamt självmord. Men är allt vad det ser ut att vara…? En intressant historia, om än lite väl osannolik och framför allt med ett lite ”oavslutat” slut.

Löftet handlar om en man som mist sin mor och som på dödsbädden avslöjade vem som är hans far. Han lovar sin mor att söka upp pappan på mentalsjukhus, där han befinner sig. Eller gör han verkligen det? Överraskande slut, men historien blev allt för kort.

Ett stillsamt litet mord handlar om professor Bachmann som läser sin 10 år yngre hustrus mail och upptäcker att hon har en älskare. Bachmann bestämmer sig för att mörda honom, för att få behålla sin hustru. Frågan är om han får det ändå? Ska planen funka?

Ja, längre recensioner än så vågar jag inte göra på dessa tre berättelser, eftersom de är så korta att en längre recension skulle innebära att man nästan skulle behöva avslöja hela handlingen.

Nu har jag alltså läst just den lättlästa versionen och inte originalet (om det nu finns något sådant?) och även om jag är mycket förtjust i dessa lättlästa böcker, så måste jag säga att just den här kanske hade passat sig bättre i original?

Jag ger boken endast två tonårsmorsor av fem möjliga:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

För annat lättläst, gå in på just LättLäst!

För andra boktips, gå in på Boktipset!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Boktips: Ett stillsamt litet mord (Lättläst)

  1. Går inte att kommentera inlägget ovan, så jag gör det här.
    Det står att Kens mamma är från Kenya, rätt ska va att mamman var svensk.

  2. One: Vad konstigt att du inte kan kommentera i inlägget ovan, eftersom någon annan gjort det. Jag tror nog du fått det lite om bakfoten med Ken ´s mamma. Hon kom från Kenya och det har skrivits en hel del om det och han har även sjungit en del om det. Däremot är hans pappa svensk.

    http://www.barometern.se/noje_o_kultur/TT_n_je/ken-ring-har-hittat-paradiset%281516988%29.gm

    http://www.youtube.com/watch?v=8sO9jnNTVRo&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=PR4UAeCQefA&feature=related

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.