Samåk för ekonomi, miljö och trevligt sällskap…

Sajten Roadmate är en finurlig idé! Där kan du finna folk att samåka med över hela Sverige (jag såg till och med en resa mellan Göteborg-Paris på sajten). Antingen tar du med ett par samåkare i din bil och får både trevligt sällskap, hjälp med soppapengar och hjälper till med miljön. Eller så samåker du med någon och får på samma sätt trevligt sällskap, en billig resa och hjälper fortfarande till med miljön.

Du kan både söka och se om din resa redan finns upplagd, eller själv lägga upp den resa du vill göra och hålla tummarna för att du får ”napp”. Man kan både söka resa till den plats du åker till och från, eller för särskilda evenemang. Du kan till exempel söka på att resa ”från Göteborg” till”Uppsala Reggaefestival”.

Så här står det på deras hemsida:

”Tjänsten har tagits fram av Hertz med syftet att öppna vägarna för fler, och dra ännu ett strå till stacken när det gäller miljöförbättring.

Syftet är inte att hyra ut Hertz bilar, utan att bidra till en grönare och mer social framtid. Miljön tjänar inte på att alla åker i varsin bil. Det är när man reser tillsammans som alla blir vinnare”

Jag älskar verkligen den här typen av sajter. Där alla liksom tjänar på det. Där det finns en massa vinnare och inga förlorare! Kan det bli bättre?

Dessutom tycker jag att privatpersoner eller företag som tänker ett steg längre, ska lyftas fram! Ha en härlig sommar, alla Roadmates!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Samåk för ekonomi, miljö och trevligt sällskap…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.