Boktips: Svedd

Ni kanske minns att jag var på en trevlig bokrelease för boken Svedd av Sandra Gustafsson, för ett tag sedan? Planen var att den här boken skulle få vänta lite, då jag har så fullt med bra böcker och ljudböcker här nu, att det är orgasm-varning! Men jag kunde bara inte låta bli. Att sitta på tåget hem från releasen med en oöppnad bok, med ett vackert omslag, var en frestelse jag inte kunde motstå, så jag började tjuvläsa redan där. Väl hemma lyckades jag hejda mig något, men nu har jag alltså läst ut den!

Boken handlar om Helena som passerat den yttersta gränsen. Man får följa henne både genom återblickar till en trasig och smärtsam barndom, men även genom hennes livs stora kärlek. Hur den fyller henne av en kärlek större än något hon upplevt, eller ens trott att hon skulle få uppleva. Man får följa Helena ´s vägar och val och smärta, genom hennes veckomöten hos psykologen.

Boken är till en början intressant, men obehaglig, för att sedan successivt stiga i spänning. Sandra lyckas balansera en svår balansgång mellan eggande, lockande och tillåtet, till det otillåtna och obehagliga. Boken är spännande, utan att vara en deckare, eller thriller, vilket jag tacksamt tar emot då jag är trött på de kategorierna nu. Men i den här boken stiger spänningen och kryper innanför skinnet på ett obehagligt vis.

Jag tycker också att Sandra lyckas plocka fram tabubelagda tankar och känslor. Sådana man ibland kanske inte ens erkänner för sig själv att man bär på…

Jag rekommenderar verkligen läsning av boken Svedd! Den är inte bara läsvärd, utan gav mig också en tankeställare att fundera vidare på. Var går gränsen mellan att vara ett offer för sin situation eller att gå över gränsen och betraktas som ”en galning”?

Boken är som sagt läsvärd, även om Sandras debut: Maskrosungen satt djupare spår i mig på lång sikt. Men så är den boken också i min absoluta favoritkategori! Om du inte läst den, så GÖR DET!! Jag upplevde också att Sandras originella och fantastiska språk kom bättre till sin rätt i Maskrosungen!

Jag ger denna bok fyra tonårsmorsor av fem:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

För andra boktips, gå in på Boktipset!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Boktips: Svedd

  1. Pingback: Tycke | Sandra Gustafsson blogg

  2. Pingback: Sandra Gustafsson blogg » Blog Archive » Trevligt om Svedd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Barnboksbloggen, Hallandposten, Tonårsmorsa, Kulturbloggen, Boktoka och […]

  2. […] Göteborgsposten. Jennies boklista. Kulturbloggen. Linda K. Bim. Barnboksbloggen. Hallandsposten. Tonårsmorsa. Sara. Nisse. […]