Nu har jag bestämt mig (Vickans bröllop och Mabou som prins Daniel)

Min egen lilla ”Prins” Daniel aka Mabou

Jag har funderat ett tag nu. På det här med att vara royalist. Jag har följt det här med Vickans bröllopsförberedelser på lite avstånd. Funderat.

Vetskapen om att jag som ung var antiroyalist, men samtidigt tycker att det här med Vickans bröllop är lite småmysigt.

Igår följde jag delar av det stora bröllopet och idag kan jag konstatera följande:

Nej, jag är ingen royalist. Alls. Jag tycker det är förlegade traditioner och ser inte alls någon poäng med att vara kunglig.

Men. Det är inget personligt mot vårt kungahus eller något annat kungahus heller, för den delen. Och. Jag tyckte bröllopet var mysigt att se. Romantiskt. Vackert. Spektakulärt.

Mabou, familjens prins. Assisterad av inte ett helt hov, men av storasyster Isa och Mathilde

Jag blev rörd av talen. Särskilt Daniel ´s tal. Och den feststämning som rådde på Stockholms gator.

Jag tycker spontant om både Victoria och Daniel och tror att de har fina personligheter.Men jag tycker det måste kännas konstigt för Madeleine och Carl-Philip. Även om de är infödda i detta och införstådda med allt. Att en i en syskonskara av tre upphöjs så dramatiskt av ett helt folk, ja, en hel värld. På samma sätt som kungens systrar en gång måste ha upplevt.

Jo, det var vackert. Och fint och jag fick tårar i ögonen.

Men. Nej. Jag är ingen royalist. Alls. Faktiskt.

Follow mrsxanadus on Twitter

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Nu har jag bestämt mig (Vickans bröllop och Mabou som prins Daniel)

 1. Jag tycker att Prins Mabou ser ut som en ung Malcolm X på övre bilden och en ung Mahatma Ghandi på den nedersta bilden 🙂

  Jag har alltid tyckt att Victoria verkar så sympatisk. Det kan inte vara lätt/ roligt att alltid vara så i fokus.
  Och att alla vill tycka och ha åsikter om just dem som personer och deras utseenden och relationer.
  Även om jag inte är nåt fan av monarkin som sådan så är det svårt att inte tycka om Victoria!
  Önskar henne och Daniel all lycka.

 2. Hej,
  Jo, visst det var det vackert. Det lilla jag såg på nyheterna, men jag anser i alla fall att monarkin ska avskaffas. Den är förlegad, hör hemma på medeltiden och i sagornas värld.
  O.B.S. Trots mina åsikter så har jag personligen ingenting emot våra kungligheter, tvärtom, de verkar sympatiska, men det är hög tid att avskaffa monarkin!

  Ha en trevlig kväll!

 3. Hej,Jo, visst det var det vackert. Det lilla jag såg på nyheterna, men jag anser i alla fall att monarkin ska avskaffas. Den är förlegad, hör hemma på medeltiden och i sagornas värld.O.B.S. Trots mina åsikter så har jag personligen ingenting emot våra kungligheter, tvärtom, de verkar sympatiska, men det är hög tid att avskaffa monarkin!
  +1

 4. mariebrima: Haha… det hade jag inte tänkt på! Jag som tyckte han var en toppen kopia på Prins Daniel! Jag håller med om att Vickan verkar sympatisk och ödmjuk, även om jag nu till slut kommit fram till att jag inte är någon anhängare av monarkin!

  Kalmardamen: Ja, det var det verkligen! Vackert så inte ett öga var torrt, men precis som dig tycker jag det är förlegat och saknar verklighetsförankring med monarki. I likhet med dig så har det inte heller att göra med våra kungligheter, utan mer generellt och demokratiskt! Ha en fin vecka och tack för din kommentar!

  MammaMaria: Tack! Ja, visst är det en skön bild?!! 😀

  Insurance totaled car: Jag kan bara instämma med dig!

 5. Jag tror man blir glad av att se kärlek som lyser genom rutan och då spelar det ingen roll om det är hovet eller Hollwyood som regisserat.
  Själv är jag mest chockad över vänner som redan tidigt på förmiddagen hade som fb-status att de tittade. Folk satt bänkade hela dagen. Det är ju otroligt, tycker jag. Vi slog på teven lagom till alla kungligheterna kom i sina fina kläder till kyrkan och sen stängde vi av när de började åka häst och vagn.

 6. 1. Det är inte synd om kungliheterna pga all press och så vidare. De kan välja att abdikera utan några större konskvenser för allmänheten än att svenskdamtidning inte har något att skriva om längre :).
  2. Viktoria kunde valt en roligare klänning. Fram med gräddbakelser, I say! 🙂
  3. Daniel måste ha ballar av stål för att klara av att ingå i en familj där minsta uttal och rörelse är regisserad i förväg.
  4. Avskaffa monarkin och lägg pengar på något vettigt istället typ välgörenhet eller rehabilitering av sjuka.

  Jag tycker att din blogg är mycket underhållande, fortsätt så ;).

 7. Veronika: Ja, jag tror du har rätt i att folk blir glad av kärleken, oavsett vem! Haha, jag kollade en hel del själv den dagen, men mest för att jag inte hade så mycket annat att göra innan jag skulle åka och jobba! 🙂

  soctanten:
  1.Nej, det kanske inte är så synd om dem, men samtidigt så kan jag känna att om man är uppfostrad in i allt detta hela sitt liv, så är det kanske inte ”bara” att abdikera. Det är ju fler än sig själv, andra familjemedlemmar o.s.v. att ta hänsyn till. Precis som barn som far illa hemma inte bara ”sticker”.

  2. Jag gillade att den var så stilren, med tanke på hur Silvias och Prinsessan Dianas såg ut. Jag tycker den var tidsenlig! 🙂

  3. Japp! Håller med. Och de ballarna har Vickan nu fått känna på… haha… gud vilken sexistisk kommentar jag gav nu, men det kan du nog ta?! 😉

  4. Jag håller med. Det finns såååå många hål att stoppa pengarna i!!

  Tack för det, det värmer att höra! Ska kika in på din nu! 😀 Tack för din kommentar! Kram! ♥

 8. Jo absolut, klart att de är stöpta i en norm som kan vara svår att ta sig ur. Samtidigt bryter folk mot kulturella normer, familjenormer osv varje dag ute i världen. De om några borde ha de resurser som krävs för att klara det. Jag hade velat se Carl filips min om viktoria bestämmer sig för att hoppa av hela fadderullan (damn! I ´m screwed 🙂 ).

  Tack för ditt besök i bloggen, välkommen åter 🙂

 9. Nä, jag är heller ingen royalist. Långt ifrån, men det kändes faktiskt helt rätt när Vickan & Daniel sade ja till varandra i Storkyrkan. På något sätt känns det som att vi som tillhör ”det vanliga folket” kommer lite närmare kungahuset än vi gjort tidigare och att alla får en chans (genom kärlek) att få känna på livet som prins/prinsessa…

  Sedan var ju talen från Westlings sida helt underbara <3<3

 10. soctanten: Nog för att jag också skulle tycka att det var rätt skoj att se ”Vickan” hoppar av, men jag tror i och för sig att det är svårare, ur familjesynpunkt än vad man tror… Även om man som Vickan ändå har de ekonomiska resurserna. Att vara uppväxt med familjetraditioner ut i fingerspetsarna och sedan bryta det med allt vad det innebär, är nog inte så lätt som det låter. Men kul skulle det vara! 🙂

  Hanna Forsberg: Ja, jag kan bara hålla med dig. Det var mysigt och det var speciellt. Men nej, inte heller jag är royalist! Det kostar lite mer än det smakar och som sagt, det passar inte så bra i en demokrati 2010!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.