Shopping, middagsdejt och solnedgång (Bilder)

Blommor till min favorit-Jai

Igår när jag var ledig och Mabou var (är) i Norrbotten passade jag på att bjuda ut min mellandotter Jai. Jag såg så mycket fram emot att dejta henne att jag var helt sprallig innan. Det kändes ungefär som om jag var på väg på min första dejt med en främling jag sett fram emot länge att träffa.

Jag hämtade Jai på hennes jobb med en liten blombukett och sedan gick vi på shopping tillsammans. Det var jättetrevligt, förutom att hon ”lurade” mig att köpa en klänning till det kommande bröllopet som jag inte alls känner mig nöjd med. Så jag bör nog byta den, fast den var finare på i alla fall… (Jag provar nästan aldrig kläder i affären). Däremot köpte jag två tunikor som jag är GRYMT nöjd med!! På REA dessutom!

Till shoppingen fick man en strandväska på köpet hos DEA

Jai och jag på vilopaus efter shoppingen

Efter shoppingen gick vi ut och käkade tillsammans. Under hela hennes liv (19 år) har hon hävdat att hon inte gillar chinamat. Eftersom jag och de andra barnen älskar chinamat har vi alltid fått göra specialdealar med Jai när vi velat gå ut och käka på china. Ibland har vi gått med henne till ”donken” först och sedan har hon fått sitta med oss när vi käkat, eller så har hon hängt med oss och käkat och sedan när vi är klara har vi kört förbi något hamburgehak, så har hon fått köpa hamburgare. Ibland har hon käkat på china med oss, men då har hon bara käkat ris.

Så nu när jag skulle bjuda ut henne, så var jag tvungen att tänka till. Donken kunde jag inte tänka mig. Men sååå kom jag på det! Hon har gått några gånger med sina kompisar till Tzatziki. Det är en halvdyr, men jättemysig restaurang här i Uppsala med riktigt bra käk och en av mina egna favoritrestauranger.

Min vackra, saknade mellanprinsessa

Så när Jai frågade mig var vi skulle äta, så log jag så där ”överraskningsleende” och sa: ”Jag tänkte på tzatziki”. Jai tittade ogillande på mig och sa: ”Näääe, kan vi inte ta china…?”

Jag blev förstås rejält förvånad: ”Men Jai! Du gillar ju inte china?!”

Jai: Jo, nu gör jag det!

Så kan det gå när man flyttat hemifrån några månader… Men nu hade jag tänkt mig något annat än china (var inte alls sugen på chinamat, eftersom jag inte var inställd på det). Jag frågade varför hon inte ville gå på Tzatziki och då svarade hon att hon inte gillade maten så mycket… Där fick jag för att jag gjorde mig till! Till slut enades vi om att käka på Alexanders uteservering, så vi kunde sitta precis vid ån. Maten var väl sådär, men mitt sällskap var desto härligare! Vi fick en fin stund tillsammans, med skratt prat och tårar, tills vi såg solen gå ner vid domkyrkan.

Jag är så stolt över Jai för att hon är så duktig med sitt jobb och att hon vågar utveckla sig och tro på sig själv som den toppentjej hon är!

Solnedgång bakom domkyrkan, sett från ån

Sedan blev det långpromenad hem. Tänk vad mycket man saknar barnen när de inte längre bor hemma. Det är som ett litet hål i bröstet. Och tänk att man måste bestämma en dejt för att få träffa dem! Men åååh vad man njuter när man äntligen ses!

Till er alla önskar jag en riktigt fin och skön midsommarafton!!

…och du! Det verkar fortfarande gå att rösta på min blogg om du vill och inte redan har gjort det! Jag blir glad för varje röst! Rösta hos Familjebloggarna!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.