Back to my Roots

Uppsalaslätten i all sin glans, men vad slår den Norrländska naturen?

Idag är det dags. Nu ska vi äntligen, äntligen åka till Norrland på min brors bröllop som jag tjatat så om! Den exakta platsen är Sundsvall. Jag härstammar ju själv från dessa trakter och är född i Härnösand, uppvuxen i Sundsvall och bodde mitt sista barndomsår och mina tre första tonår (sammanlagt 4 år) i en liten ort mellan Härnösand och Sundsvall, nämligen Söråker.

Egentligen finns det bara en person jag hållit kontakten med kontinuerligt från min ungdom och det är min vän Maria. De senaste åren har vi dock varit lite dåliga på att hålla den där kontakten. Hon var här för några månader sedan och det var kul efter att inte ha setts på ganska många år. Maria är också gudmor till Binta, min äldsta dotter.

Men nu när vi ska resa upp så ska jag och barnen bo hos henne.

Mabou är redan uppe. Han åkte i går med min bror och snart, snart så åker jag och döttrarna. Det ska bli väldigt roligt att gå på brorsans bröllop, men också att träffa Maria och hennes familj.

Trots att jag nu bott i Uppsala sedan jag var 15 år så måste jag ändå säga att i själ och hjärta känner jag mig fortfarande som en Norrlänning och inte en Upplänning. Och jo. Det ÄR ganska stor skillnad på en Upplänning och en Norrlänning och där måste jag nog säga att Norrlänningar vinner i mina ögon.

Vad har Lucky Dube att göra med Norrland? Jo, det var i Norrland i min barndom som reggaen började för mig genom min mamma, men eftersom jag vägrade erkänna att min mamma hade bra musiksmak, så började jag inte erkänna den förrän jag och Maria blev vänner i 11-12 års ålder! 🙂

Sköna sommardagar önskar jag alla mina bloggläsare!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Back to my Roots

 1. Jahapp, nu när du kommer ”hem” en sväng så åker jag bort…
  Jag håller som bäst på att packa Toyotan full för en helg i Höga Kusten, jag och vovven åker till Docksta och Skulefestivalen alldeles strax.
  Hör av dej om du stannar längre än till söndag, hade ju varit kul att ses en sväng, även en kortis!
  Hälsa så jättemycket till Maria, märkligt nog är det är lika svårt att få till en träff fast man bor nära varandra.
  Förresten, gissa vad jag har i bilen??? Ett kasettband med I Jahman, som du spelat in och signerat!!! Det kan nog bli lite reggae på min resa också:-)

 2. Hanna Forsberg: Hehe… 😀

  Teresa: Heeej, Teresa! Vad kul! Tyvärr åker jag hem söndag, det hade varit jättekul att ses. Ska försöka hinna träffa Annika en snabbis på hennes jobb. Den där Ijahman minns jag. 🙂 Visst är det från skivan Lilly of my walley? 😀 Kram och hoppas vi kan ses någon annan gång. Det skulle vara jättekul!

  Soulsister: Ja, det ska jag verkligen! Vi har det toppen här!

  Molllybus: Ska försöka hinna läsa det när jag kommer hem igen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.