Norrlandsresan Dag 1 (Bilder)

Nu ska jag börja uppdatera vår resa till Sundsvall. Det blir mest bilder, men också lite texter, då en bild ibland säger mer än 1000 ord, men också för att jag tagit väldigt mycket bilder!!

Vi åkte alltså till Sundsvall i Torsdags. Mabou hade åkt dagen innan med min bror Fredrik och hans då blivande fru Frida, som var de som skulle gifta sig. På torsdagen var det jag och de tre döttrarna som åkte med min pappa.

Resan dit bestod mest av sovande döttrar och smått chockade och roade döttrar. Chockade och roade när morfar satt och svor mot alla bilister som inte körde som han tyckte!

Väl i Sundsvall passerade vi några platser där jag bodde som barn och vi åkte förbi och kollade in och visade barnen. Jag blev riktigt nostalgisk.

Jai blir så till sig av den Norrländska lantluften att hon flyger upp i Isa ´s famn

När vi till slut kom fram till min barndomskompis, hennes sambo och två barn, så var det fullt ös. Först grillade vi och pratade en massa. Eftersom de har åtta hästar och en är en riktig liten rymling, så var vi ute några gånger och hämtade tillbaka den till hagen.

Ett litet gäng småkillar satt och väntade på att Binta skulle lära dem dansa hiphop. Binta var som vanligt inte sen att haka på när det gäller dans. Vi hade en allmänt trevlig kväll. Framför allt var det jättekul att hälsa på min barndomskompis, då jag inte varit där uppe på en väldans massa år, men också att lära känna hennes härliga familj.

Killarna var riktiga dansgenier och John Travolta får banne mig passa sig nu…

När vi till slut gick och la oss och jag fick syn på den enormt vackra solnedgången med de vackra bergen i bakgrunden, så gick det rysningar av välbehag i hela min kropp. Efter att ha bott 24 år i Uppsala med Uppsalaslätten som största ”naturfenomen” var det en näst intill religiös upplevelse att se berg, vatten och ett fantastiskt landskap där uppe!

Binta har uppdaterat om första dagen HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Norrlandsresan Dag 1 (Bilder)

 1. Hejsan!

  Jag är en tjej på tretton år från Malmö.Min familj har funderat på att åka till Gambia, för semester till vintern.Vi vill testa nåt nytt, som inte så många åker till.Har läst mkt i din blogg, och om dina barns rötter i Gambia och så.
  Nu undrar jag vilket ställe som är bäst att åka till för semester?
  Tacksam för svar

  Du har en superfin blogg!

 2. Gunilla: Ja, det är ju högt upp! Men det finns så många delar av Norrland som är så himla vackra! Kram!

  Johanna: Ja, Gambia är ett så litet land (lika stort som Skåne till ytan) så det spelar egentligen inte så stor roll var man bor, tycker jag. Det är nära mellan städerna och så. Om man bor på hotell Senegambia eller annat hotell i området Senegambia så är man ju ”mitt i smeten”, kan man säga. Men även om man bor på annat hotell så är man i närheten av det mesta. Jag gissar att du då redan läst min reseberättelse, annars tipsar jag om det! Jag hoppas ni får en toppen resa och kanske ses vi? Vi åker troligen i December!

  Kram och tack för din fina kommentar! ♥ Hoppas ni får en fin resa med många trevliga minnen! 🙂

 3. Pingback: Mabou på Sommarlov i SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Norrlandsresan Dag 1 (Resan dit, grill, naturen och dans) […]