Norrlandsresan Dag 2 (Bilder)

Mabou blir nosad på av den söta fem veckor gamla fölungen…

Fölungen ska ut i hagen

Dag 2 började med att vi släppte ut min kompis (som vi bodde hos) åtta hästar i hagarna. Sedan fick hon en hel vagn höbalar, som skulle staplas in i ladan. Jag tänkte att ”herreguuud, vi är så många så det här fixar vi på nolltid.” Typ en kvart. Vi var ju nio personer och jag tänkte att vi slänger bara in höbalarna i ladan, så står någon och lägger upp dem i en hög.

Okej, jag hade fel. Fett fel, som ungarna skulle ha uttryckt det. De vägde ju en del. Det hade jag inte riktigt räknat med. Men jag ska erkänna att det var riktigt kul också. Det är inte så att vi brukar börja våra fredagar med att lasta av 205 balar hö, direkt…!

Jai hade nog helst fortsatt hoppa studsmatta, då hon hade lite problem med stallukten…

När vi är klara efter kanske 1 ½ timme, föreslår min kompis att vi alla ska klättra högst upp på höskullen så skulle hon fota oss. En toppen idé! Tills jag insåg att jag alltså skulle klättra upp där… Men jag lyckades till slut, under skratt från Maria och barnen.

Uppför gick det ju skapligt…

Vi fotades där vi satt. Men sedan kom nästa problem. Vi skulle ju ner också… Maria skulle vara hjälpsam och göra en trappa av höbalarna till mig. Den blev jättefin. Men tyvärr inte vidare stadig. Jag ramlade naturligtvis. Binta var överlycklig att ha lyckats få det på film. Jag vrickade till foten och det gjorde lite ont, men inte värre än att jag kunde ta det. Det var inget högt fall alls, men det räckte tydligen till för att foten skulle få en rejäl stukning…

Notera särskilt hur barnen skuttar upp och ner för dessa höbalar utan minsta problem…

När Maria erbjöd sig att hämta bandage skrattade jag lite överseende och talade om att SÅÅÅ farligt var det faktiskt inte. Jag tänkte att ”vaddå, ser jag ut som nån vekling, eller?”

Jai och Isa och lite syskonkärlek

Vi gick in. Alla nio personer fick sig en dusch. Eftersom jag var sist så var det förstås mest kallvatten kvar, men inte ens det störde mitt goda humör, eftersom jag var rätt varm efter hölastningen, att jag behövde svalka mig lite.

Sedan skulle vi in till stan. Av en händelse så visade det sig att vår helg i Sundsvall sammanföll med deras stora gatufest och de mindre barnen ville in och dansa på skumdisco och vi andra ville se oss omkring i stan. Halvvägs in till stan börjar min fot värka rejält. Och svälla upp. När vi var framme så gjorde foten så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. När jag lyckats halta mig fram till skumdiscot så var det nästan över… Mabou som åkte i en bil innan oss med Binta och Maria ´s syster, var helt genomvåt. Själv satte jag mig på en plaststol mellan skumdiscotältet och en godisaffär. Binta har uppdaterat med massa bilder från skumdiscot HÄR!

Vid det här laget hade jag så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen! Jag insåg att jag inte ens skulle ta mig därifrån på länge. Jag skickade tjejerna att handla Alvedon till mig som jag stoppade i mig och sedan skickade jag iväg dem att se sig omkring i stan och gå och käka. När de varit borta en stund hade jag så ont att jag satt där ensam på en plaststol och grät av smärta och tyckte riktigt synd om mig själv. Haha… Här var jag äntligen i Sundsvall, efter en massa år och så kunde jag inte ens se mig omkring. 🙁

Randig syskonkärlek; Binta och Isatou

Så småningom kom de tillbaka och nu var det dags att åka till Bergsåkers travbana, som vi planerat. Det var bara det att jag inte visste hur jag ens skulle kunna ta mig en meter därifrån. Vi var många och hade nu bara en bil. Så Maria åkte och skjutsade Jai och de mindre barnen först. När de åkte, så började jag linka mig ut från området, klamrandes fast vid Binta ´s och Isatou ´s axlar. När vi skulle gå över gatan tog det lååång tid. Till slut kom vi ut ur festivalområdet och väntade in Maria.

Den stapplande hästen personen i bakgrunden med kryckor, KAN vara jag…

Till slut kom vi fram till Bergsåkers travbana. Det blev lite nostalgi där också, eftersom jag bodde en kortare period i min barndom precis bredvid travbanan i Bergsåker.

Tack och lov så hade Maria ´s sambo lyckats skaffa fram ett par kryckor, annars hade jag nog inte tagit mig någonstans. Maria har ju travhästar, men det var ingen av hennes som tävlade den här kvällen. Vi skulle bara njuta av det vackra vädret, käka lite och ha det skönt. Det hade vi verkligen. Vi satt kvar till en stund efter 22 på kvällen och det var helt fantastiskt väder.

Travexperterna…

Dagens lilla matvrak och Binta ´s nya, lilla favoritkille!

Binta har uppdaterat travkvällen HÄR!

Men även de bästa av dagar tar slut och så gjorde även denna… Även om hemfärden gav skrattanfall som gjorde att jag knappt kunde stå på benen när vi kom fram. Ens med kryckor… Men det är av lite för privat karaktär! Eller hur, Maria? 😉

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Norrlandsresan Dag 2 (Bilder)

  1. Pingback: Tar du hand om dig själv och dina fötter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] dock ta det väldigt försiktigt med den ena foten, eftersom jag har så ont i den just nu, efter mitt fina fall från höbalarna! Jag har tagit en långdusch med ett nytt schampo och balsam som jag bara älskade. Duschtvål som […]