Jag är ingen bra solare

Inte ens på den fina stranden i Gambia lyckas jag ligga och sola…

Jag vill alltid göra något med mina händer. Sitter jag vid TV ´n så spelar jag Tetris på mobilen. Sitter jag vid datorn, så kan jag ju använda tangenterna. När jag sitter på föreläsning, så klottrar jag på papper. När jag pratar i telefonen så spelar jag Bubblor. Jag kan liksom inte sitta utan att göra något med händerna.

Därför är det svårt för mig att ligga och sola och jag tycker verkligen inte om det.

Men nu när jag är hemma med en ond fot, så har jag lite svårt att ta mig för saker. Men vädret är strålande och jag är trött på att vara inne. Så idag gjorde jag en kraftansträngning.

Jag gick och satt mig ute i en solstol med ett stort glas iskallt vatten. När jag suttit 2 minuter kom jag på att jag kanske inte skulle sola i trekvartsbyxor och tunika. Jag gick in och bytte om till en tubtop som man kan dra lite i uppåt och neråt som man vill och så kavlade jag upp brallorna så långt det gick.

Nu var jag redo. Ut i solstolen igen. Dricker upp halva vattnet. Lutar mig bakåt. Tam-di-dam-tam-di-dam. Det var skittråkigt. Sätter mig upp igen. Hämtar mobilen. Börjar spela tetris i sittande läge. Kisar som f-n. Ser knappt skärmen. Men fortsätter i kanske 10 minuter. Sedan ser jag inget alls och lägger ifrån mig mobilen.

Lutar mig bakåt. Idag SKA jag sola!! För första gången denna sommar. Då slår det mig! Tvättmaskinen har nog hunnit bli klar. Går upp och hänger tvätten. Passar på att byta sängkläder, lägger in de gamla i tvättmaskinen och sätter på den.

Tar med cd-spelaren med ljudboken i ut på baksidan. Upptäcker att sladden inte räcker. Går och letar upp en skarvsladd. Går förbi datorn. Kollar mailen. Svarar på två mail.

Går ut igen. Sätter mig i solstolen igen. Dricker ur glaset med vatten. Kommer på att jag måste ha mer. Så jag inte får vätskebrist. Går och fyller på hela glaset igen. Sätter mig i stolen igen. Lutar den bakåt så långt det går. ”Aaah, så skööönt…” Tam-di-dam-tam-di-dam.

Men det är inte så skönt. Det är liksom. Lite tråkigt. Långtråkigt. Sitter inte så bekvämt heller. Har ju solen rakt i ögonen. I och för sig kanske man måste det om man ska sola?

Kommer på att studsmattan nog är mycket skönare. Går och lägger mig på den. Mmmm… den är mycket skönare. Fast nu skulle jag nog behöva en kudde. Så jag hasar mig upp och hämtar en kudde inne på soffan. ”Aaaah, vad skönt!” Fast nu kan jag inte ha vattenglaset nära eftersom jag ligger på studsmattan…

Bestämmer mig för att strunta i det. Nu SKA jag sola. Precis då tar cd-skivan till ljudboken slut. ”Ã…åååh, vad jobbigt… Ã…hhh…”

Hasar mig upp. Igen.

Springer upp för trappan och hämtar skiva 10. Tillbaka till uteplatsen. ”Has, has” tillbaka till studsmattan. Ligger där. En bra stund, faktiskt. Ja, det var kanske inte så tokigt att sola ändå? Det var faktiskt rätt skönt. Lyssnar på ljudboken och försöker slappna av. Den är riktigt spännande. Det är näst sista skivan och vi börjar närma oss upplösningen. Det här är grejer det!

Precis då. Precis när jag börjat acceptera mitt öde och att den här dagen är som gjord för mig att ligga och sola på. Precis då. När det är som mest spännande i ljudboken. Precis då så börjar den hacka. Jag låter den hacka. Och hacka. Och hacka. Men till slut går det ändå inte. Jag kliver upp och stänger av cd-spelaren och konstaterar att det här med att sola, det är nog inget för mig i alla fall…!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Jag är ingen bra solare

 1. Ge inte upp! eller vad man ska säga? Jag är väl sisådär 10 år eller mer äldre än du och jaa, det är väl de två – tre sista åren som jag kan slappna av när jag ligger i solen. Fast det är förstås alltid i närheten av vatten, så jag kan bada precis när jag vill!

  Just cyklar jag ner till vår lilla sjö på förmiddagarna, där ligger ett ”gäng”, de värsta har visst badat tillsammans i typ 20 år där. Att ligga där och lyssna är roligt, speciellt när de ondgör sig över ”nykomlingar”, de som nyss gått eller inte kommit den dagen, samt över såna som jag : TEXTILARE!!!!
  Alltså vi som inte känner oss bekväma med att sola och bada helnäck!

  Liiiite lite brunrosa har jag lyckats bli iallafall : )

 2. Sola är tråkigt punkt slut. Jag är precis som du. Måste göra nåt hela tiden även om jag så bara sitter ner måste jag pilla med nåt. Att bara sitta still och sola går bara inte.
  Iof solar jag inte av många orsaker 🙂

  Du är så fin ändå säg så sola är inget måste ju Kram på dig

 3. LiBi: Så än finns det hopp för mig, menar du? Ja, frågan är om jag ens vill? Jag är ju så oerhört uttråkad av att sola…! Du… jag är också en textilare! 🙂

  Linda: Ja, eller hur?!! Det är bara aptrist!! Jag älskar sol och värme och har lätt att bli brun, men att ligga på en strand/solstol/what ever och bara pressa? Tack, men nej tack! 😉

  Tofflan: Bra idé! Men ibland blir till och med det trist i längden! Men oroa dig inte, blogga lär jag inte sluta med. Än i alla fall… 😀

 4. Skriver du om mig eller ha ha! jag är inte för att sola alls, men måste gör anågot hela tiden kan aldrig ta det lugnt inte ens när jag är sjuk

 5. Jag ser det inte som att sola precis, jag ägnar mig åt värdefullt vilande i solen! Att sitta eller ligga i solen om det inte finns vatten i närheten får mig att bli precis lika rastlös som du.

 6. …Garvar ihjäl mig….. 😀

  Exakt sådär känns mer eller mindre hela mitt liv…..har liksom inte hittat det exakta sättet att göra det de flesta tycker är fullständigt ”normalt” 😉

  Sola är inget för mig….jag har gjort det mer eller mindre till en sport att försöka undvika ställningen ”blixtstilla på en handuk” …..

 7. Jag älskar att ligga på stranden. Men jag ligger gärna i skuggan 🙂 Förstår inte heller att man orkar svettas i starksol hur länge som helst

 8. Haha…. oj vad jag känner igen mig. Har liksom ingen ro att sola jag heller, men på Gotland fann jag lugnet att faktiskt ligga still utan annat för händerna. Men jag är som du, sällansolare.

 9. Agneta: Jag trodde att jag var ensam om att inte fixa att sola, men vi är tydligen många fler än jag trott! 🙂

  Sofie: Jag klarar nog inte alls att ligga helt sysslolös. I solen är jag gärna, men inte ligga still. I Gambia gick jag långa, sköna promenader på stranden och plockade en hel kasse full av snäckor jag släpade hem. Barnen låg på solstolar och solade…

  Anders Sporring: Du ser… vi är tydligen många. Skönt att du lyckades på Gotland i alla fall! Det är väl ett steg framåt i alla fall? 🙂

 10. 😀
  Känner igen mig EXAKT i din beskrivning…
  Fördelen är att man aldrig behöver solskyddsfaktor, man är helt enkelt aldrig i solen tillräckligt länge för att hinna bli bränd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.