Blackout tar dansen till en högre nivå

Blackout består av de tre tjejerna: Vendela, Mathilde och Binta (som är min äldsta dotter)

Blackout har fullt program just nu. De har en massa roliga bokningar som de ser fram emot och njuter av. Men njutningen är inte särskilt vilosam. Det krävs också ett otroligt hårt arbete för dem bakom kulisserna, som är lätt för publiken att glömma bort. Med mindre shower, så brukar de vanligtvis köra samma show ett tag, eller bara göra lite mindre ändringar, så att de blir väldigt bra på den show de för tillfället gör.

Binta under framträdandet på Uppsala Reggaefestivalen förra året

När det är större shower, så vill de dels ha ett unikt program med ny koreografi för varje show och dels vill de har lite mer utmaningar. Om det är med en artist de ska dansa, så vill de naturligtvis också skräddarsy sin dans efter just den artistens musik och önskemål.

Det innebär att när de har flera stora bokningar på en gång, så har de bokstavligt talat häcken full av planering, träning och jobb.

Vendela, Mathilde och Binta; Blackout

De tränar, tränar och tränar och det är dans dag och natt för tjejerna. De försöker också hinna med lite andra jobb däremellan, plus att de ju även är danstränare för andra grupper som också har extra många större shower under sommaren, så mest av allt är det dans för hela slanten.

De största bokningarna de just nu tränar inför är följande:

Lite extra roligt tycker jag att det är att Blackout är den första ”pure” dansgrupp som fått möjlighet att uppträda på Uppsala Reggaefestival med egen show. Eller om man ska vara petig så var det ju Zumbas förra året, men eftersom det är samma tjejer (förutom en) så är det ju samma sak i slutändan!

F.d. dansgruppen Zumbas, som nu ombildats till Blackout, under deras dansshow på förra årets Uppsala Reggaefestival:

Jag är säker på att de kommer vara ännu grymmare i år, då de har tränat ihop sig ännu mer nu och även utvecklats en hel del i dansen!

Blackout under ett framträdande i vintras:

Blackout under 08-festivalen i Stockholm förra sommaren:

(Tyvärr väldigt dåligt ljud)

Så nu håller jag tummarna för att allt ska gå som en dans för tjejerna, särskilt mycket under de större showerna!!

BIG UP BLACKOUT!!

För mer info om tjejernas dans, individuellt och gemensamt:

Binta ´s Dans Privat blogg: Tonårsdotter

Vendela ´s Dans Privat blogg: Vendela

Mathilde ´s Dans Privat blogg: Mathilde

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Blackout tar dansen till en högre nivå

  1. Pingback: Sverige-debatt på youtube

  2. Kalla det vad ni vill men detta är inte dans. Ser jätte larvigt ut och det blir långtråkigt. Dom upprepar sig mycket och det är för lång tid att köra i denna stil. Allt blir likadant!
    Tycker inte att dancehall representerar dansen på ett bra sätt!

  3. Sucks: Ja, att DU inte gillar dansen, gör det knappast till en icke-dans…! Det är okej att inte gilla dancehall, som ju är en relativt ny dansstil i Sverige. Men på annat håll har den varit erkänd länge och har även tävlats med på internationell nivå ett tag nu. Faktum är att dancehall både är en musik-och dansstil. Själv ÄLSKAR jag dancehall då jag både tycker om musiken, tycker att dansen är både uttrycksfull och underhållande!! Så en dans är det absolut!!

  4. Sucks: Ja, du har ju rätt till din åsikt och jag och alla dancehall-fans har rätt till vår. Men det är ju inte direkt så att någon tvingar dig att kolla heller… Det finns ett val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] dagen när jag satt och kollade in Blackout ´s videos på youtube för mitt inlägg som jag skrev då, så hittade jag en kommentar till ett av klippen, nämligen DETTA! Det är från när tjejerna […]