Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: I Mosa och Blackout

Festivalarbetare Natta

Ja, igår var det alltså Uppsala Reggaefestival ´s andra dag. Sammantaget var den KANON!! Som kvällen innan var vi sena ner, av någon anledning så har vi en förmåga att bli det i vår familj. Dock var vi inte lika sena som kvällen innan.

Först åkte jag och hämtade upp min mamma på stationen. Vi hade gjort värsta mission för att hinna med uppvisningen som Binta och Mathilde från Blackout skulle ha (de var bakgrundsdansare till artisten I Mosa), eftersom mamma var tvungen att jobba innan hon kom till Uppsala.

Häxan blev en hjälp i nöden. Sedan cyklade vi som dårar till festivalen. Där mötte vi även upp min pappa utanför. Vi sprang in för att hinna fram till tältscenen innan framträdandet med I Mosa och Blackout. Vi kom lite sent, men det hade nog bara precis börjat. Det var i och för sig mycket folk, men tack och lov inte lika packat i tältet som det var kvällen innan när Blackout körde sin egen show, så vi fick ändå bra platser och kunde kolla på tjejerna.

Binta backstage, laddar för showen

Mathilde laddar, tillsammans med manager assistent; Isa

I Mosa himself

Binta går lös

Uppträdandet; I Mosa och Blackout Dance crew

Binta och Mathide pustar ut

De var duktiga och I Mosa som jag inte tidigare hade hört, var duktig och bra på scenen. Jag tycker verkligen att Blackout lyckas höja en show med sin dans, även om jag tycker att Blackout gör sig bäst i sina egna shower när de får fritt spelrum och har möjlighet att bygga upp hela sin koreografi själv på eget tema.

Men, som sagt, de var riktigt bra! Mina filmningar har inte blivit så lyckade och då jag stått för nära högtalarna, längst fram, så basen från högtalarna förstört hela inspelningarna. Men här är en annan video med I Mosa:

Därefter gick vi och käkade mat, då vi som vanligt under dessa festivaldagar är rätt dåliga på att äta ordentliga måltider hemma. Käket var jättegott.

Grillspett, klyftpotatis och bea. Alla käkade olika maträtter, men det var rätt många som var inne på det grillade igår. Det är härliga kök på festivalen att välja ifrån och en uppsjö av maträtter från hela världen.

Mabou gjorde det enkelt för sig

Isa käkade också grillat…

Mormor med Isa

Efter att Blackout uppträtt sin andra dag och vi fått i oss mat, kunde jag äntligen börja slappna av och njuta av festivalen! Det är ett hårt jobb att vara mamma och manager! 😉

Fortsättning följer…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: I Mosa och Blackout

  1. Anette: Det är toppen med kultur av alla dess slag! Jag har själv sjungit i kör och solo också och tyckte det var kanon! 🙂 Det behöver inte vara proffsigt för att man har kul, tycker jag! Sedan finns det ju alltid några som är beredda att satsa mer och har särskild talang. Tur för dem, men det innebär ju inte att vi andra inte ska få roa oss också! 🙂

  2. Ett tips är att sätta en tejpbit över den lilla micen på kameran så blir ljudet inte alls lika förstört och sprakit. Hoppas det funkar bättre nästa gång 🙂

  3. Pingback: Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: Labyrint (Videointervju)

  4. Pingback: Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: Labyrint (Videointervju)

  5. URF2010: Tusen tack för härligt tips!! Ska verkligen lägga det på minnet till nästa år, eller om jag går på konsert innan dess. Det är verkligen trist att stå och filma en hel låt och sedan förstör ljudet hela filmen!! Så varmt tack för tipset!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: I Mosa och Blackout […]

  2. […] Uppsala Reggaefestival 2010 Dag 2: I Mosa och Blackout […]