Kort sammanfattning om URF 2010

Nu är Uppsala Reggaefestival slut för det här året. 10-års jubileumet är över och jag tror att de flesta av oss som deltagit är nöjda i det stora hela. Däremot så var det förstås trist att det började hällregna när några av de artister som jag sett fram emot att se, skulle uppträda på den stora scenen, som saknar tak för publiken.

Jag måste ändå säga att jag blev överraskad och full i skratt när jag såg den stora folkmassan trotsa regnet och ändå stå framme vid scenen. Inte minst mina egna barn, som stod längst fram vid scenen och var fullständigt entusiastiska!

Sammanfattningsvis så har festivalen varit väldigt trevlig, precis som jag alltid upplevt den. De få tråkigheter jag själv har uppfattat och upplevt i samband med festivalen är lätträknade och av mindre art.

I år var det då regnet på lördag kväll som var det mest överhängande, i ordets rätta bemärkelse!

Jag har flera inlägg inplanerade från Uppsala Reggaefestival 2010 och har ju redan börjat med några stycken. Det är svårt att hinna njuta av festivalen och samtidigt blogga om allt, men nu har jag den möjligheten, när festivalen är slut.

Jag konstaterar att det ramlat in väldigt många nya besökare på bloggen och det är ju alltid roligt, även om kommentarerna uteblir från reggaefantasterna, som det verkar! 😉

Isatou firar sin 17-årsdag på URF, vilket är det bästa sättet att fira sin födelsedag på, enligt henne själv. Idag firar familjen och släkten vår lilla Isa som är på väg att bli stor!

Idag kommer vi att fira Isatou ´s födelsedag, då hon fyllde 17 år igår. Hon firade sin födelsedag igår, på det sätt hon helst av allt firar den, nämligen under festivalen!

Jag kommer att blogga vidare om festivalen de närmsta dagarna och ger er som inte hade möjlighet att vara med i år, att få ta del av den ur mina ögon!

För er som varit med på festivalen och vill förlänga den känslan något, kan jag tipsa om föreningen Uppsala Reggaevänner!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Kort sammanfattning om URF 2010

 1. Hej! Jag vill inte verka otrevlig eller någonting, men det är en sak som förvirrar mig så jag måste fråga =) Har dina barn olika pappor allihopa?

  Take care

 2. Det är så kul att läsa om din entusiasm inför URF. Många som jag känner är väldigt negativa till den. De ser bara problem, och har nog en del fördomar om reggaefantaster.
  Min son älskar reggae och var där igår när det regnade och åskade för fullt, då hans favoriter spelade. Själv är jag inte så jätteintresserad, men tycker det är roligt att vi har den här i Uppsala.

 3. Gun: Ja, jag brinner verkligen för den här festivalen!! Jag har även tänkt ta upp kritiken och debatten på bloggen framöver, men jag ska börja med att bara rapportera från festivalen. Vad jag såg, kände och upplevde. Det andra kommer sedan! 🙂 Stay tune!

 4. vem/vad ställer en sån fråga? jag blir ”förvirrad” o undrar om du inte istället för såna frågor borde ställa frågor som kan lära dig d din mamma misslyckades med!!! vad gör d om man har olika pappor? du känner inte familjen o om de nu har olika pappor el inte så har de nåt som de flesta familjer saknar: en stark o kärleksfull mamma som har lyckats med barnnens uppfostran som de flesta med 3-4 föräldrar i ett hem skulle misslyckas med. jag är själv en 3-barns mamma vars barn inte äns kommit i tonåren än men d är redan tufft…FAMILJ= att hålla ihop visa varandra kärlek finnas till i våt o torrt o det har dessa barn gjort o gör
  för varandra till 100%. få egna barn o försök att lyckas med d du! vackra o talangfulla e de allihopa åxå..hahahaha lycka till ”josefin”!!!
  take care själv!!

 5. Två gånger blev min man stoppad igår och han är clean like a whistle,därför är det såå tråkigt att lägga ut pengar på biljett,många tar för givet att droger är inblandade,herregud min man har dreads ,svart , lyssnar och spelar reggae,men även kör volvo ,jobbar 9-5 bott här halva sitt liv så whats the problem liksom……….

 6. Halloj där!
  Snubblade över bloggen på URFs hemsida och tycke den är superbra tyckte ni såg bekanta ut… och när jag skummade igenom bloggen ser jag ju att ni stog bakom mig i kön till inchekningen till gambia i dec. Världen är bra liten. Älskar verkligen urf och har varit där nästan alla år! Tycker att Jah cure och Busy Signal var bäst i år!
  =)

 7. Hej! Kul att ni också hade en bra festival (konstigt att vi aldrig stöter ihop där!), och att du kommer att blogga ännu mer om den! Vi hade en heldag igår, Reggaefestivalen är verkligen hela familjens favorit! /Fyrbarnsmamman (som numera bloggar ibland på evenemangsstadenuppsala.se)

 8. nathalie(baby white): 🙂 Det är mycket man lär sig om både föräldraskap, vuxenlivet och allmän ödmjukhet, när man själv står där bland blöjor, räkningar, konflikter och soppåsar… 😉

  maria: Ja, den delen av festivalen är verkligen inte rolig. Kommer att skriva mer om det sen, när jag bloggat klart om mina positiva upplevelser av festivalen. Jag är verkligen ledsen för er skull, då det förstör mycket…!

  Malin: Vad roligt!!! Ja, världen är så liten! 🙂 Jag missade tyvärr Jah Cure, men gillade också Busy! 😀

  Ewa: Ja, du ser… Jag tyckte i och för sig att jag skymtade er en kväll när jag var på väg till festivalen och ni på väg därifrån… Men är inte säker. Jag hade dock jättebråttom, så jag hann inte ta reda på om det var ni, med säkerhet! 🙂 Hoppas ni hade lika trevligt som vi hade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.