Karate Mabou

Jag och Mabou bestämde oss för att gå på bio. Eftersom vi kom på det så sent, så hade alla filmer med Svenskt tal, som Mabou inte sett, redan gått. Men han ville gärna se Karate Kid, så jag tänkte att det är väl okej, med tanke på att jag gillade Karate Kid när den första versionen kom ut.

I den här nya versionen var det Will Smith ´s son Jaden Smith och Jackie Chan som hade huvudrollerna.

Ja, jag vill inte påstå att det var så mycket nytt under solen, för oss som sett Karate Kid i 80-talsversionen. Men jag tycker om filmer med ett budskap och det har ju Karate Kid, oavsett vilken version det är. Och visst är Jaden Smith otroligt söt och gör en mycket bra skådespelarinsats, men jag kan inte låta bli att sakna Mr Miyagi.

Karate Kid 2010

Mr Miyagi från Karate Kid 1984

Men det roligaste med hela filmen, som helt klart var sevärd, är att Mabou blev som förbytt direkt vi kom utanför biosalongen. Han hade helt plötsligt förbytts och blivit Karate-Mabou. Typ…

Och inte tog det slut med att vi åkte hem heller… Sedan vi kom hem har han stått i spagat över trappräcket, gjort volter mellan sofforna och hoppat upp längs köksväggarna och kylskåpen… Jag bara undrar: Var ska detta sluta? Snacka om inspiration!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Karate Mabou

  1. Mabou är bäst! Men funkade det att han inte förstod vad de sa? Nenne vill nämligen se den med Ibou och hon kan ju inte heller engelska än. 🙂

  2. O: Han hänger med lite i Engelska (men inte så mycket)nu och så har han lärt sig läsa, men hinner oftast inte med att läsa hela textremsan, men han verkade hänga med hyfsat. Han frågade om saker vid kanske 2-3 tillfällen under filmen. Svårt att säga hur mycket de förstår, men Mabou uppskattade i alla fall filmen. Han var nyligen på en dansfilm med systrarna också och den var också på Engelska, men även där verkade han hänga med hyfsat. Sen är det ju svårt att säga hur mycket de är med? 😀 Testa en gång så får du se, gillar hon inte filmen, så lär hon ju inte vilja se en ny film på Engelska på länge… 😉

    monne: Lycka till! 😀

  3. Hihi…lite som en annan fast tvärtom.När jag såg ”Dirty dancing” på bio ,dansade jag i flera veckor efteråt!
    Men inte mer !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.