Boktips: När man skjuter arbetare (LättLäst)

Jag har nu läst boken När man skjuter arbetare, av Kerstin Thorvall. Jag har ju skrivit om den tidigare, men då var det originalet, nu är det den lättlästa versionen som jag har läst.

Boken handlar om unga, fattiga Hilma som blir kär och snabbt övertygas om att hon ska gifta med Sigfrid, som kommer från en mycket mer välställd familj. Sigfrid som sjunger så vacket, har ett bra yrke och älskar Hilma. Att han egentligen bär på en hemlighet och att hans familj är så raska med att bröllopet ska ske, kommer fram först vid bröllopsnatten…

Boken är mycket god arbetarlitteratur och jag tycker mycket om den. Skildringarna av Hilda, Sigfrid och övriga personer i boken är väl gestaltade och trovärdiga.

Jag ger även den lättlästa boken fyra i betyg av fem möjliga:

För mer tips om LättLäst!

För andra boktips, gå in på Boktipset!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Boktips: När man skjuter arbetare (LättLäst)

  1. Jag skrev ett uppmärksammat inlägg om kärlek på min blogg för inte så länge sedan. Det var ärligt och intensivt, utelämnade inga smutsiga detaljer och jag gav allt jag hade att ge. Men framförallt kändes det viktigt. Det var från början ett önskemål av mina läsare och jag valde att ta till mig det önskemålet berätta om hur det är att försöka hitta glöden igen efter man blivit dumpad. Glöden i en annars så destruktiv vardag där man vinglar på kanten av en avgrund. Jag tror att det här är otroligt viktigt att få ut, för någonstans finns det hopp. Det finns liv och det finns hopp och jag tycker att det är fruktansvärt viktigt att dela med sig utav det. Läs det gärna. 🙂 Jag lovar dig, att det och de andra texterna som jag skrivit om kärlek, är bra.

    Direktlänk till kategorin med inläggen om kärlek kommer här: http://thefworld.blogg.se/category/tankar-om-karlek.html

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.