All that you have is your soul…

Jag säger det utan minsta bitterhet eller sorg. Det är bara ett konstaterande. Egentligen ett ganska skönt sådant. Men allt det vi har är oss själva. Vi kan inte lägga vår tilltro till någon annan eller tro att saker i livet löser sig av sig självt.

Det är skönt att konstatera att även om man inte vet var man har någon annan, så vet man i alla fall var man har sig själv.

Jag har funderat mycket över det här den senaste tiden. Kanske närmar jag mig en 40-årskris?   😉 Men sanningen att säga så har jag nog aldrig känt mig tryggare eller mer tillfreds med min vardag, än jag gör just nu. Det finns en särskild tjusning i att bli äldre.

Jag vill inte ha några himlastormande nyheter, eller överraskningar. Det är de där små, små guldkanterna på vardagen jag värdesätter idag. En god middag med familjen. Att få hållas med små drömmar, som kanske inte någonsin kommer att slå in, men som finns där och ger mig näring varje dag.

Att komma hem till ett städat hem. Att se botten på tvättkorgen. En kort möte och pratstund med en vän. En renbäddad säng. En stund i soffan med täcke och ett eller några barn vid min sida. Ja, livet är svårt att förstå sig på alla gånger, men man får passa på att uppskatta det vi har omkring oss och det känns som om jag lyckas allt bättre med det med åren.

Jag vill inte slå klackarna i taket. Jag vill stoppa in fötterna i mjuka tofflor och sätta mig med en skön kofta och levande ljus och njuta av nuet och en kopp varm choklad med vispgrädde. Det är guldkant på min tillvaro, på min vardag och det räcker både länge och gott.

I slutänden vet jag att det bara är JAG som kan skapa mitt liv som JAG vill ha det. Ingen kommer göra det åt mig och visst är det en tjusning i att leva ett liv man själv har skapat också?!!

”Dont be tempted by the shiny apple

dont you eat of a bitter fruit

Hunger only for a taste of justice

Hunger only for a word of truth

´Cause all that you have is your soul… ”

/Tracy Chapman

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”All that you have is your soul…

 1. Det är som är riktigt bra med detta är ju att man helt och hållet får bestämma själv, vad som är värdefullt och helt och hållet njuta av sina egna guldkorn (även om man ibland delar dem med andra)

  Jag bubblar av njutning när jag får simma i hav och sjö. Ibland när jag är i naturen kan magen svämmas över av ”gladfjärilar”.
  Att ligga i sängen med en bra bok och en påse godis är baske mig inte heller dumt, speciellt om jag har varit ”duktig” innan, städat eller tagit en lång promenad.

  Livet är faktiskt helt underbart, ofta!

 2. Så fin text du har skrivit, precis så känns det på äldre dar, det är de små guldkanterna man värdesätter. Vilken underbart bra låt med Tracy Chapman.

 3. LiLo: Ja, visst är det så?!! 🙂 Livet har så mycket mer att ge när man är öppen för att finna de små, små guldkornen!

  Bitte: Absolut! Ja, Tracy ´s låtar är alla toppen, tycker jag, men den här passar i mitt liv och tankar just nu! 🙂

  Siri: Svaret bör ha nått dig, redan! 🙂

 4. Så vackert du skriver. Jag tror inte alls att det är någon 40-årskris. Tvärtom tror jag att det är att möta vuxenlivet på ett ödmjukt sätt och att vara kärleksfull mot sig själv. Vackert. Kram

 5. Och så är det ju detta ofrånkomliga faktum att den enda man med säkerhet vet att man ska leva med hela sitt liv – är sig själv. Var rädd om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.