Mellan dammråttor och politik Del: 1

Medan jag har gått här hemma i helgen mellan dammsugaren, dammtrasan, tvättmaskinen och skurborsten har jag funderat ganska mycket. En stor del av mina tankar har kommit att inrikta sig på politik. Det är ju mycket nu i valtider och det är en hel del skriverier om politik i allmänhet och om Sverigedemokraterna i synnerhet.

Även om jag kan känna mig kluven till att ett så pass litet parti får så enormt mycket uppmärksamhet i media och i bloggar och även i folkmun, så väljer jag ändå att skriva lite om mina tankar runt politik rent allmänt och även om just Sverigedemokraterna och även hur mina tankar går runt den röst jag tänker ge i det kommande valet. Jag kommer skriva mer om Sverigedemokraterna i nästa inlägg om politik, Del:2.

För er som känner er osäkra på vad ni ska rösta på, vill jag verkligen rekommendera att läsa Häxans inlägg: Alliansen är ett starkt argument för att rösta rödgrönt. Det är ett kort och koncist inlägg med konkreta exempel på vad Moderaterna har stått för genom åren och ända fram till nutid.

Själv skulle jag aldrig drömma om att rösta på alliansen, även om jag tycker de rödgröna hittills gjort ganska dåligt ifrån sig inför valet. Jag är kanske inte så jättenöjd med förgrundsfigurerna i den rödgröna konstellationen, då jag tycker att de har svårt att nå ut och varit ganska ”grå”. Tyvärr tycker jag nog inte att   vänsterblocket haft någon riktigt bra partiledare sedan Olof Palme, men i Sverige röstar vi ju ändå inte på person, som i presidentval, utan på partiet i sig och vad de står för. Men till de rödgrönas fördel så har jag svårast att se att just de skulle ingå ett samarbete med SD om de nu skulle bli vågmästare. Eller hoppas jag i alla fall.

För mig står alliansen mot allt det som mina förfäder har kämpat för och som vi idag kan skörda frukterna av, men så lätt glömmer vad det kostade att genomföra detta, såsom fem veckors semester, a-kassa, folkpensioner, barnbidrag, föräldraförsäkringar, fria skolor, äldreomsorgen och sjukvård etc.

Sverige-Paradiset?

Tyvärr håller alliansen nu på att avveckla den välfärd vi levt i och som våra förfäder har kämpat för och det skrämmer mig. Jag fortsätter gärna betala höga skatter för att kunna leva i ett tryggt välfärdssamhälle. Helt nöjd med hur vårt land styrs, tror jag inte att någon är, oavsett vilket parti eller vilken färg som regerar, men om man ser det i ett större perspektiv så är jag ändå övertygad om att de rödgröna kan göra och har gjort ett bättre jobb än vad de blåa har möjlighet att göra och gjort under den tid de har regerat.

Tyvärr är det inte bara nedrustningen av välfärdssamhället jag reagerat på när det gäller alliansen. Jag tycker också det finns en hel del beröringspunkter med just Sverigedemokraterna både bakåt i tiden och i nutid. Jag har nyligen skrivit om mina åsikter om Folkpartiets invandringspolitik.

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Mellan dammråttor och politik Del: 1

 1. Bra inlägg om politik, håller med dig, men….
  Just nu är mina tankar uppfyllda av annat.
  Satt och googlade på demenssjukdomar då jag av en tillfällighet hamnade på Vendettans blogg. Där hoppades hon att Pysan och ”Alter Ego” hittat varandra.
  Visste att Pysan trots sin Jävla Annamma-kamp förlorade kampen mot cancerknölarna, men….
  Jag hade ingen aning om att ”Alter Ego” också var död. Trots att jag sett: Vi kommer alltid att sakna dig.

  Jag bloggade under annat namn, ca nov.-06 till ca sept.-07 och brukade läsa hennes blogg. Imponerades av alla hennes kunskaper, hennes solidaritet med andra människor.
  Jag har inte heller glömt hur hon försökte hjälpa mig med länkar o.s.v. Blev så glad över detta.
  Kan inte fatta att hon i förtid tvingades över till den andra sidan av livet.
  Lika lite som jag först förstod Stefans inlägg, att Pysan inte längre fanns med oss.

  Har också läst dotterns, Helens fina inlägg om mammans död.
  Ville så gärna skriva en kommentar, men hittade inte orden så här långt efteråt.
  Var rädd att det skulle bli fel.

 2. ”För mig står alliansen mot allt det som mina förfäder har kämpat för och som vi idag kan skörda frukterna av, men så lätt glömmer vad det kostade att genomföra detta, såsom fem veckors semester, a-kassa, folkpensioner, barnbidrag, föräldraförsäkringar, fria skolor, äldreomsorgen och sjukvård etc.”

  Ã…H VAD BRA UTTRYCKT! JAG BETALAR OCKSÃ… HELLRE HÖGRE SKATT.

  DU SOM KÄNNER SÃ… MÃ…NGA UNGDOMAR KAN VÄL PRATA MED DEM.

  JAG TROR ATT MÃ…NGA 1:A GÃ…NGSVÄLJARE LÄTT ”KÖPER” ALLIANSENS BUDSKAP OCH RÖSTAR PÃ… DEM -UTAN ATT INSE VILKA KONSEKVENSER ALLIANSENS POLITIK KOMMER FÃ… PÃ… SAMHÄLLET.

  MAN BLIR RÄDD NÄR MAN TÄNKER PÃ… DET…

 3. There is no other way – Than the GREEN way!!!

  Jag förstår inte riktigt hur folk tänker när:

  De som tänker rösta för paradoxen; integritet samtidigt med fildelning …
  det hjälper inte ett dugg när vi inte har vatten att dricka
  eller luft att andas, när växter manipuleras till oegenkänlighet
  eller dör för att vi inte lever i och med planetens ekologiska system.

  De som tänker rösta för högre pension, studiemedel eller jobb …
  ett så kortsiktligt tänkande, som alltid biter oss i baken.
  Jobbet vi har framför oss är att rädda vår planet och därmed
  vår överlevnad, tills dess ska vi hjälpa dem som inte överlever nu.

  Vi spolar ner kiss med vatten som andra på jorden skulle behövt att dricka. För f-n vi måste tänka inte bara ditt egen näsa räcker, eller ha näsa för goda affärer … våra barn och barnbarn måste
  kunna leva vidare på denna planet. Just nu är vi bara en samling
  dinosarier utan större förmåga till framtidstänkande.

  Rekommenderar följande inför valet:

  http://anna-lys.blogspot.com/2010/08/pink-floyd-on-our-dot.html

 4. Pingback: SD som bromskloss för vår mänskliga utveckling Del: 2

 5. mamma: Foton kanske kommer upp när jag själv har vant mig vid min nya look. Just nu känns det konstigt…! Tack om inlägget!

  Kalmardamen: Ja, det är så väldigt trist med Helené… Mer runt hennes bortgång kan du finna här: http://fatou.se/2009/04/grattis-helene-pa-din-fodelsedag/ Sedan hon gick bort för drygt 1 ½ år sedan har det inte gått en dag utan att jag saknat… Dina ord känns sköna att läsa. Jag blir glad av att höra andras sorg och saknad efter Helené. Det gör att min egen sorg blir mer konkret och verklig! ♥

  mariebrima: Tack! Jo, det är viktigt att budskapen går ut bland ungdomar och att de inser vikten av att rösta!

  Anna-Lys: Ja för mig är det mest den RÖDA delen som gäller, men där finns ju också en stark grön tråd! Kollade din länk! 🙂 Det är svårt att tänka på en framtid om man inte tar tillvara på nuet!

 6. nee nee! Såklart vi vill ha en sån FÖREBILD( ..host!) som mona sahlin som satdsminister..

  -Betalade sin dagmamma svart år 1990
  -Hon åkte dit för att hon inte betalat tv-licens, år 1993
  (svartjobb och obetald tvlicens, du vet sånt som andra har tvingats att avgå för; Cecilia Stegö och Maria Borelius)

  ..och vi fortsätter..

  -år 1993 får Mona körförbud på sin bil. Ändå så kör hon runt i den och lyckas få två parkeringsböter (?!) mycket märkligt.. SE DETTA KLIPP: http://www.youtube.com/watch?v=XgsLbLv5jD0&feature=related

  – 1995 avslöjas det att Mona (som då är vice stadsminister) har hyrt bilar, köpt varor för eget bruk och tarit ut TIOTUSENTALS kontanter, Med STATENS kontokort (!) Men det var ju iof lite synd om lilla mona. Dom hade ju så ”oklara rutiner vid stadsrådsberedningen”
  ..hon förklarade det med ” Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra?”

  -Den 17 oktober tar Mona en ”time out” och drar till Mauritius med två livvakter och en assistent. Ja just ja! hon tar med hela familjen också! Oh en grej till! Det är VI, skattebetalarna som betalar för hennes lilla resa.

  -1997 bestämmer sig Mona för att starta ett bolag. Hon tar ut 1,1 miljoner i LÖN och har ”externa kostnader på 350.000 kr. Sedan går bolaget i förlust. 1999 går tyvärr bolaget i konkurs.. (konstigt?) Samtidigt är Mona faktiskt biträdande näringsminister och regeringens småföretagarexpert (?!) En bra förebild, den där Mona Sahlin!

  -år 1999 har Mona lyckats samla på sig 98 obetalad parkeringsböter. 32 av dom går till Kronofogden.

  – I Augusti 2000 har Mona fårr 30.000 i restskatt. Men hon har ju fruktansvärt mycket att göra att hon glömmer bort de. Det ärendet hinner alltså gå till Kronofogden.

  -2001 slarvar mona igen med räkningarna. 2 st hinner gå till kronofogden.

  -Bilen igen.. år 2002 har bilen körförbud igen. Den är obesiktigad och fordonsskatten är heller inte betald.

  Lite annan rolig fakta är att Mona struntade i att vara med i facket år 1995-2006. Fast den gick hon fort med när hon insåg att hon skulle bli partiledare för (S). De kunde ju se lite ”dåligt” ut annars..

  Mona Sahlin (jag citerar) ”Jag är baskemig ingen ohederlig person. Jag är Ingen fifflare!”

  Jasså..

  Det spelar ingen roll vilka tanker, åsikter eller ideologier sossarna har. Jag har INGET som helst förtroende för människor som väljer att ha en sån person som Mona Fifflaren Sahlin, som partiledare. När man tänker att de faktiskt finns människor som ser upp till denna människa blir man ju mörkrädd.

  Hade sossarna kanske haft en annan partiledare, kanske jag inte hade haft en annorlunda inställning till partiet, men just nu Kan jag bara inte ta dom på allvar. Självklart finns det inga felfria människor, men någon måtta får det vara!

  Är det en sånhär person som vi vill ska representera sverige?!

 7. anneli: Jag förstår din kritik helt och hållet, till stora delar håller jag också med. Samtidigt så kan jag inte se att jag skulle kunna rösta på alternativet. Nu röstar inte jag på just sossarna, men väl på ett rödgrönt alternativ och inser då förstås att möjligheten finns att Mona Sahlin blir partiledare, vilket jag trots din kommentar är ett bättre alternativ för folket än en blå regering.

  En del av Mona ´s slarv kan jag tycka är lite ”mänskligt”, men en del är kanske svårt att förklara eller ursäkta och det har jag inga intentioner att göra.

  Men som sagt, det är inte person vi röstar på i Sverige, utan partipolitik och det är nog tur för Mona…!

 8. åh, riktigt bra inlägg! Alliansen luras ju bara… Pratade med dom i deras valstuga här i Umeå, dom kunde inte ens svara på ens frågor, utan babblar bort en! Rödgrönt ska det vara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Mellan dammråttor och politik Del: 1 […]