Boktips: Tyskungen

Jag har lyssnat klart på ljudboken Tyskungen av Camilla Läckberg. Katarina Ewerlöf är uppläsare (som för övrigt är min favorituppläsare!) i ljudboken.

Jag har skrivit det förut, men jag skriver det igen: deckare är inte min favoritkategori när vi kommer till böcker, men Camilla Läckberg ´s deckare tillhör lite av mina favoriter i den kategorin. Jag läser ändå rätt mycket deckare, även om de inte är ett förstahandsval för mig. De kan naturligtvis vara underhållande ändå, även om jag hellre väljer andra typer av böcker.

Den här boken: Tyskungen måste jag säga att jag blev något besviken på! Jag hade hört så mycket om den här boken, så troligen fick jag lite för höga förväntningar på den. Jag kanske skulle ha upplevt boken bättre om jag inte hade haft dessa höga förväntningar på den?

Genom att finna en nazistmedalj och läsa sin bortgångna mammas dagböcker, uppdagar Erica att hennes mamma nog hade många hemligheter som Erica aldrig kunnat ana. Erica börjar gräva i det förflutna och söker upp en historielärare för att få svar på frågorna som börjar samlas. Strax efter Erica ´s besök hos historieläraren är han mördad.

Samtidigt är tanken att Erica ska skriva på sitt manus och hennes make, polisen Patrik har precis gått på pappaledighet, men dras in i mordet i alla fall, då han inledningsvis har lite svårt att släppa jobbet och vara pappa på heltid.

Detta är upprinnelsen till deckaren Tyskungen.

Boken får en trea i betyg, av fem möjliga:

För andra boktips, gå in på Boktipset

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Boktips: Tyskungen

  1. Jag har oxå läst tyskungen. Det var en av de första jag läste som Camilla har skrivit. Jag tyckte den var kanonbra!
    Jag älskar deckare. Det är nästan bara det jag läser nu förtiden. Ska försöka vidja områdena lite mer kanske 😉

  2. Camilla Läckberg är ingen favorit hos mig. Orkade inte ens läsa ut hennes näst senaste bok. Katarina Wennstam är mycket mycket bättre.Rekomenderas varmat! Både bättre rent litterärt tycker jag och utan Läckbergs frossande i makabra detaljer. Stieg Larsson och Walter Mosley är annars mina deckarfavoriter. 🙂

  3. Soulsister: Ja, de båda är bra uppläsare. Var tyvärr inte fullt lika förtjust som dig i boken! 🙁 Men den var helt okej! 🙂

    Lisa: Ja, det är många som är tokiga i deckare. Tyvärr är jag inte en av de mest betagna, även om jag läser en hel del deckare ändå! 😉

    mariebrima: Ja, som sagt, jag är ingen deckarfantast alls, men läser ändå en hel del av dem. Stieg Larrson har jag läst men just nu kommer jag inte ens på vilken eller vad jag tyckte om den… Haha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.