Coola Cyklister och Coola Cykelhjälmar

Cykla, det är något jag är bra på. Jag cyklar alltid. Varje dag är min Gamla Bettan i rullning och hon används flitigt framför allt som transportör av mig och matvaror. Men faktum är att jag använder Gamla Bettan även som möbeltransportör, ambulans och en massa andra saker. Ja, sanningen är att jag till och med firade midsommar med Gamla Bettan i somras.

Cykelhjälm. Det är något som jag är jättedålig på att använda. Jo, på barnen trycker jag ner hjälmen där den ska sitta. Men jag själv?

Även om jag anser mig vara en bra cyklist när det gäller att sträcka ut handen för att svänga och planera min körning, så ska man förstås ha en hjälm när man cyklar runt i trafiken.

Jag önskar jag kunde säga att det beror på att jag är allergisk mot materialet i hjälmen eller så, men faktum är att det är rena rama fåfängan som får mig att rata hjälm…! Jag känner mig verkligen så löjlig i hjälm. Min tröst brukar vara att idag så blir man från barnsben så intutad i att använda hjälm, att när våra barn växer upp, så kommer de tycka det är naturligt, ja, helt självklart att man ska sätta på sig hjälmen innan man hoppar på hojen!

Men nu har jag slutligen hittat en hjälm jag verkligen skulle kunna tänka mig. Det är häftiga cykelhjälmar i alla storlekar och modeller och inte nog med det. Det finns i både stilrena och snygga utföranden. De första hjälmar som jag ser som är coola på riktigt! Som jag skulle kunna tänka mig att bära och som jag inte tror att jag skulle känna mig töntig i. Den rosa; Tokyo Jazz och militärhjälmen; Paris Army Velvet som jag blev mest förtjust i. Till Mabou skulle jag gärna matcha hans kostym med den kritstrecksrandiga; Tokyo Pinstripe.

Cambridge Gold

Paris Army Velvet

Paris Harringbone

Tokyo Tech

Tokyo Leaves

Tokyo Jazz

Tokyo Pinstripe

Normalt tycker jag hjälmar ser så oförskämt sportiga ut, men det kan man inte anklaga dessa hjälmar för, de är helt enkelt ruggigt coola. Sedan är ju poängen förstås att de ska skydda huvudet och då är det ju bra att ha en hjälm, för annars skulle man ju lika gärna kunna trycka ner en mössa eller keps på huvudet. Men faktum kvarstår: en snygg hjälm som skyddar huvudet är bra mycket roligare än en trist hjälm som man känner sig löjlig i och kanske låter ligga kvar hemma i hallen, för att man tycker man ser fånig ut. En sådan hjälm skyddar dessutom inte huvudet särskilt bra…! 😉

Här kan du spana in de coola hjälmarna!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Coola Cyklister och Coola Cykelhjälmar

 1. theWitch: Ja, jag tror det skulle klä oss helt utmärkt!! 🙂

  tomatsallad: Eller hur?! Tyckte de var riktigt sköna!

  Morsa till mulattbarn: Jag har inte förnekat att problemet finns. Det finns, naturligtvis. Men min poäng handlar om att rasism inte handlar om ursprunget, utan om helt andra faktorer. Dessutom anser jag fortfarande att du är lika rasistisk som du hävdar att ”ryssar, muslimer” och andra är, baserat på dina tidigare kommentarer!

  Sedan vill jag göra dig uppmärksam på att kommentera i rätt inlägg, då det annars blir svårt att svara och för andra personer att följa debatten!

 2. När min yngste son var 8 år (alltså för 26 år sedan) körde han omkull med en cykel och fick en kraftig hjärnskakning.. Den jättetrevlige Norske läkare som tog emot på St.Görans Barnsjukhus frågade Tony direkt efter att han hälsat på oss : ”Vad hade du för färg på din hjälm?” och Tony mumlade skamset ”Jag hade ingen hjälm”, varpå doktorn sa: ” Vet du, det är den enda färg som är fel!” 🙂 Jag tyckte det var otroligt bra sagt.. 🙂 Fast (och det förklarade jag för den snälle doktorn) Tony hade ingen CYKEL och därför heller ingen hjälm, och hans mamma (moi) hade FÖRBJUDIT honom att låna andras cyklar.. Som tur var slutade det hela lyckligt och efter det så lärde han sig att det kanske var lite bra att lyssna på mor sin!! 🙂

  PS. Jag håller helt och hållet med dig i dina svar till Morsa till mulattbarn.. Rasism är rasism, oavsett!!

 3. Morsa till mulattbarn.: Tyvärr funkar inte länkarna för mig…

  Som jag skrev i mitt svar till dig ovan: Det är bra om du håller dig till något så när relevanta inlägg när du kommenterar, så man lättare kan svara och följa debatten. Jag får en känsla av att du bara vräker ur dig massa, utan att ta dig tid att läsa mina svar ordentligt. Då kan det bli svårt att hålla en rimlig debatt vid liv…?!

 4. Bitten: Vilken smart doktor med ett smart svar. Tur att det gick så pass bra som det gjorde i alla fall! 🙂

  Ja, rasism är lika illa var i världen eller från vem den än kommer…!

 5. underbara hjälmar!!!
  fanns det sånna här skulle jag köpa en direkt. vägrar blankt sätta på mig en störtkruka eller en sån där airodynamisk historia… aldrig.. då skulle jag hellre sätta på mig en sån gammal hederlig modell, men de säljs visst inte i vuxen storlek 🙁

 6. Kul med snygga hjälmar! 🙂
  Har du sett till cykelhjälmar för vinterbruk, med öronlappar och sånt? Det är någon jag som vintercyklist saknar. Hjälmen sitter så dåligt med mössa under

 7. Tjen. Jag kan hålla med om att det är med att använda hjälm är man lite kass på. Samtidigt så tvingar man på ungarna hjälmen. Snacka om dubbelmoral. Hjälmarna du visar är helsköna ju. Kanske skulle man investera i en sådan så inte ungarna frågar varför inte jag har hjälm.
  Kul blogg förresten.

 8. Mona: Hej! Nej, det har jag tyvärr inte sett och som vintercyklist själv så kan jag hålla med om att det finns en poäng! 🙂

  Eva: Jag håller med, det är dubbelmoral! :-S Tack för blogg-beröm! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.