Med facit i handen…

Sitter här och väntar på resultaten av valvakan. Tyvärr ser det inte så bra ut, so far, ur min synvinkel. SD ser ut att komma in i Riksdagen och det Rödgröna blocket ser ut att få allt för få röster.

Men vi lever i en demokrati och vi måste acceptera det folket röstar fram, förstås. Jag tycker bara det är synd att inte fler håller med mig…! 😉

Med facit i handen så får man ändå säga att Alliansens valkampanj har funkat bättre än de Rödgrönas. Sad but true!

Jag känner ändå att jag har dragit mitt strå till den demokratiska stacken idag. Förutom att jag själv har röstat, så har jag cyklat runt för att möta upp mina två röstberättigade döttrar med röstkort vid två olika vallokaler vid två olika tidpunkter trots att jag fortfarande har feber.

Jai (19) och Binta (21), mina två äldsta prinsessor

Båda döttrarna fick rösta för första gången och både jobbade sent, så jag var tvungen att cykla för att möta upp dem och följa med till vallokalerna för att både visa hur det går till och även för att lämna över röstkorten.

Faktum är att Binta vandrade in i vallokalen typ 4-5 minuter innan den stängde…! 🙂 Hon hade haft dansklasser hela eftermiddagen och kvällen så hon kom direkt för att hinna.

Jai hade också jobbat sent, men kom med drygt en timmes marginal till vallokalen i alla fall!

Min ”extradotter” Hareg (18) ringde också och ville ha lite vägledning inför sitt första riktiga val. Hon gillar att vara väl förberedd och ha koll på saker, så hon ville veta precis hur det går till innan hon gick iväg till vallokalen.

Så ja, jag känner mig nöjd över att ha dragit mitt strå till den här demokratiska dagen och uppmuntrat till att de som står mig närmast har gjort ett första val. Det är stort det också, även om det inte gick precis som vi hoppats!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Med facit i handen…

 1. Jag är också riktigt, riktigt ledsen, trots att jag, som du räknat ut, röstade på den andra sidan.

  Vi bloggare måste hjälpas åt att skapa opinion så att människor fattar vad SD egentligen står för.

 2. Jag tycker att det är skönt att du skriver att ”vi lever i en demokrati och vi måste acceptera det folket röstar fram, förstås. Jag tycker bara det är synd att inte fler håller med mig…!”

  Vi är många som är glada idag, men många är också skitledsna och rädda…

  Det hjälper inte att öppet visa sitt hat med barnsliga ageranden som Lars Ohly gjorde inatt!

 3. Jaa, nu är det bara att acceptera faktum. Hoppet om att detta inte är för evigt får dock inte lämna oss.
  Att en grupp som SD nu blivit ”rumsrena” på riktigt är sannerligen skrämmande för alla som älskar mångkultur, men vi får inte låta oss varken blir rädda eller sluta kämpa för allas rätt att få leva och bo i Sverige.

 4. Ja visst är det synd att inte fler röstar rätt 🙂

  Men men vi lever i en demokrati och får gilla läget. Jag hoppas och tror att mycket kommer se väldigt annorlunda ut om 4 år!!!

 5. Svava: Ja, jag håller med! Det är ledsamt för hela Sverige och JA vi måste verkligen hjälpas åt! Vi är, trots allt, många, många fler!

  Hanna: Ja, många är ledsna, oroliga och illa berörda. Sedan tycker jag inte att det är ”barnsligt” av Lars Ohly, utan jag tycker det är ett ställningstagande som varje människa har en demokratisk rätt att visa, på samma sätt som SD har en demokratiskt rätt att bli röstade på, trots främlingsfientliga åsikter!

  Bitten: Ja, på många sätt, men samtidigt så finns det mycket hopp också, vilket är lätt att glömma när man känner sig ledsen och orolig!

  LiLo: Nej, jag hoppas de inte kommer sitta för evigt och jag hoppas att vi alla hämtar oss från den här chocken och arbetar vidare för det vi tror på: mångfald och mångkultur! För allas vår skull!

  Svava: Nej, det är ju hans demokratiska rätt. Ibland faller demokratin ut som vi vill och ibland inte. Men vi måste alltid acceptera den!

  therese: Absolut!

  Linda: Precis! Ja, vi brukar ju lära oss av våra misstag, så jag hoppas det blir så även i detta fall! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.