Uppdatering om Blackout ´s insats i SM

Binta (min äldsta dotter) under URF 2009. Hon blev Swedens Official Dancehall Queen 2008, kom på tredje plats 2009 och femte plats i år 2010, härom veckan.

Jag skrev för någon vecka sedan att det var Dancehall Queen-tävling. Det var inte en mindre tävling utan det var självaste SM. Jag hade tyvärr inte möjlighet att själv vara med och titta och tjejerna har haft det så stressigt med olika dansevenemang att jag inte hunnit gå igenom ordentligt med dem om själva tävlingen. Jag har bara hunnit prata lite med Binta per telefon, så därför har jag inte heller skrivit om tävlingen förrän nu.

Blackout Dancecrew på Husbyfestivalen 2010: Vendela, Binta och Mathilde

Ingen av tjejerna i Blackout vann, det gjorde en tjej som heter Julie. Enligt den info jag fått, så var hon värd vinsten, inte minst för att hon hade riktigt bra energi. Vilket också framgår tydligt i de videoklipp jag sett från tävlingen! Vendela kom på en tredje plats (hon har ju också bra energi i sin dans) och det är ju en hedervärd plats i ett SM! Hon vann ju för övrigt förra årets SM och är därför i Finland denna helg för en egen show och för att promota Finlands dancehallqueen-tävling tillsammans med Mathilde!

Binta och Mathilde skulle ha varit i Tyskland denna helg på en dancehall queen link up, men av någon anledning blev det inte så…

De har verkligen massor på gång hela tiden och många grejer krockar med varandra, så det är svårt till och med för en mamma och manager som mig att hänga med i alla turer.

Nåja, tillbaka till årets SM som gick av stapeln på Göta Källare. Det gick bra för Vendela som också fick kröna den nya vinnaren. Lite sämre gick det för Binta och Mathilde. Mathilde har jag inte ens hunnit prata med ordentligt efter tävlingen, så jag vågar inte säga om hon var nöjd eller inte med sitt framträdande.

Binta var i alla fall väldigt nöjd med sina första två insatser i tävlingen. Den tredje ronden var hon missnöjd med. Den ena domaren (Som vann EM förra året och kommer från England) hade dock ett samtal med Binta om att de inte kunde döma henne för det hon körde i tredje ronden (vilket var daggering).

Hon fick dock en massa lovord av domaren som också sa att hon varit en av topp tre innan den tredje ronden. Binta var förstås lite irriterad för att hon gjort ett dåligt val i tredje ronden och dessutom ”fastnade i det”, som hon sa. Däremot så tyckte hon att vinnaren var värd sin vinst och hon var dessutom väldigt glad över alla fina ord hon själv fick efteråt av folk som verkligen kan den här dansen och vet vad de pratar om.

Nåja, nedan ett filmklipp från Binta ´s första rond. Jag tycker verkligen inte hon behöver skämmas för den insatsen. Jag tycker hon är mycket, mycket bra:

Om du vill se ett klipp från alla tävlande så kan du se det HÄR!

De andra tjejerna i Blackout gjorde ett toppjobb, vilket jag tycker att alla som ställde upp gjorde:

Vendelas bidrag, hon fick en andra plats 2008, hon vann förra året och ska därför representera Sverige i EM i år

Mathildes bidrag, hon kom på en andra plats förra året, då Vendela vann och en sjätte plats i år

Som mamma vet man hur mycket blod, svett och tårar det krävs för att komma till den här punkten och det gör att det skulle vara helt omöjligt att ”dissa” någon som är med och ställer upp överhuvud taget. Sedan har förstås alla sin favorit eller sina favoriter och alla gör olika bra ifrån sig på olika tävlingar. Dans handlar ju om att uttrycka sig och är en konstform, det gör att alla tävlande är duktiga på sitt sätt och på sin grej, sedan är det förstås jättekul att vinna eller få en bra placering, för det är en slags erkännande på det man gör.

Senaste intervjun med Blackout Dancecrew är gjord av DanJah och den kan du läsa HÄR! Passar på att tacka för de fina, härliga orden om mig!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Uppdatering om Blackout ´s insats i SM

 1. ”Jag kan till och med känna att hennes ”framgångar” gör mig ännu gladare, då jag vet hur hon fått kämpa för att komma dit, trots sina tillkortakommanden. ”
  Precis så känner jag för min dotter..
  Jag blir så obeskrivligt stolt och mallig över hennes framsteg då jag VET hur extra hårt hon kämpar för att nå dom.

  Hon fick för två månader sedan diagnosen del13q21q31.
  Det är en deletion på 13q21-31, alltså ”delarna” 21-31 på långa armen saknas, på kromosom 13.
  Det märks då i att hon är sen i utvecklingen med tal och grovmotorik, hon äter sämre och sover dåligt.
  Skulle du vilja läsa mer kan du läsa här: http://salkert.se/minnas/minnas-kromosomavvikelse/

  Tack för din kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.