Farsan har lackat ur…

Min pappa och Mabou i vintras

Jag har skrivit förut om min pappa som är väldigt blyg. Han är också väldigt, väldigt rädd för uppmärksamhet! Jag har också skrivit om att det finns ett tillfälle som han inte är blyg på och det är när han kör bil. Då är han väldigt arg. Och underhållande.

Igår hade jag bjudit pappa på middag, men strax innan middagen upptäckte jag att det saknades en del, så vi åkte tillsammans och handlade i Gränby Centrum. När vi går där genom centrumet går vi förbi några löpsedlar från Aftonbladet och Expressen. På båda löpsedlarna står det med stora, svarta bokstäver, något i stil med: ”Alice hoppar av idol

Pappa: Det är helt otroligt! Vad är det för människor som driver Sveriges största nyhetstidningar? I Malmö har 15 personer skjutits. Folk har dött i en gruva i Kina och några gruvarbetare i Ecuador har dött i veckan. Flera ökända mördare har i veckan sökt om tidsbestämda straff.

(Här höjer min pappa rösten, trots att vi är mitt i ett centrum och han, som sagt, normalt sett inte är förtjust i uppmärksamhet)

Men två av Sveriges ledande nyhetstidningar skriver om att Alice har lämnat idol. Vad braaa och viiiktigt att de klistrar hela löpsedlarna med det!

(Här vänder sig pappa till mig.)

Gå hem och skriv om det här nu! Och skriv till och med att det är jag som tycker det. Du får till och med lägga ut mitt namn nu!

Jag: Och bild? Undrar jag hoppfullt.

Pappa: Nej, ingen bild, men det här måste du skriva om, för jag blir så förbannad på sån här skit! Jag känner två personer som hellre skulle lockas att läsa om idol än om viktiga världsnyheter!! De är åtta och 13 år gamla och köper inte kvällstidningar oavsett!! (Här syftar han på två av syrrans döttrar.)

Mabou: Jag brukar också se på idol, morfar!

Pappa: Ja, precis och du är också åtta år. Då kan vi konstatera att idol är ett barnprogram…

För husfridens skull så har jag nu skrivit om det, men handen på hjärtat så måste jag nog hålla med min pappa! 🙂

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Farsan har lackat ur…

 1. Wow!!! Heja din pappa!!! 🙂 Honom skulle jag vilja känna!! Och så jäkla RÄTT han har!!!!! En morfar för ungarna att vara stolt över, det är allt jag har att säga!!!

 2. Jag har många gånger blivit irriterad över helt irrelevanta ”nyheter” på löpsedlarna. Vem bryr sig om Idol, Robinsson, alla jäkla reality-såpor, Melodifestivalen…när det finns mycket viktigare händelser att rapportera om i världen. Visst ska man skriva om Idol och annat tjafs…men som små notiser och inte som en huvudnyhet. För inte köper vi väl kvällstidningarna till barnen…och Gud hjälp oss om vi alla är så ytliga och barnsliga så vi köper tidningar endast för underhållningen.

 3. Go pappa, go!
  Han har ju rätt också, det är ju helt knasigt att det jämt står om Idol och Laila Bagge på löpsedlarna när det faktiskt händer stora saker i Sverige och världen.

  ”Jag: Och bild? Undrar jag hoppfullt” Hahaha! 😀
  Underbart! Men du borde ha övertygat honom om det där med bilden… Tänk vad bra det hade blivit med en arg pappa som illustration till texten.
  Jag vill se en bild på din pappa.

 4. Pingback: Nyttiga Fatou

 5. Pingback: Nyttiga Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Nyttiga Fatou skriver:

  […] Ni minns att jag var med min pappa och handlade nyligen. Då när han lackade ur! […]

 2. Nyttiga Fatou skriver:

  […] Ni minns att jag var med min pappa och handlade nyligen. Då när han lackade ur! […]