Giving by Doing-Gabriella goes to Ghana

Jag har skrivit en del om att jag och Anders Sporring har träffats ibland. Vi har rätt många gemensamma intressen, sociala medier är ett av dem. (Fast när jag tänker efter så slutar det rätt ofta med att vi diskuterar politik när vi träffas. Haha. Jag har inte tänkt på det innan, men jag tror det är så. I så fall är det nog ännu ett intresse vi delar.)

Nåja, ett annat samtalsämne jag och Anders brukar hamna i är Afrika, hjälparbete och att göra det man kan.

Nu är det så att sedan ett tag tillbaka så har Anders dotter Gabriella bestämt sig för att som slutprojekt i gymnasiet ge sig iväg och vara volontär på ett barnhem i Ghana. Anders har skrivit lite om det HÄR!

Förutom att jag tycker att projektet låter både spännande, vettigt och lärorikt, så tycker jag det är modigt av en ung tjej att våga och även ha huvudet med sig att åka till Afrika för att göra en insats för någon annan. I dagens skönhetshets och modehysteriska värld, är det inte alla unga tjejer som tänker på att de faktiskt kan göra skillnad! Det hedrar Gabriella, som jag aldrig har träffat!

Gabriella kommer att resa med ett företag som heter Volontärresor och för att kunna göra det, krävs som för det mesta man tar sig för i livet: pengar. Därför har Gabriella en insamling för att samla pengar till sin resa. I skrivandets stund har Gabriella dragit in 39 % av de pengar som krävs för hennes resa. Med andra ord: det fattas en del. 2800 dollar är det som krävs för att hennes resa ska bli av. Hittills har man dragit in 1 113 dollar till projektet, vilket innebär att hon behöver draghjälp. Har du möjlighet att hjälpa till?

Små summor eller större, det avgör du själv, men läs gärna Gabriellas blogg om hur hon kämpar på för att dra in några kronor här och där och om hennes förberedelser inför resan.

Själv hoppas jag verkligen att Gabriella kommer iväg och jag är helt övertygad om att det kommer att bli livsförändrande för henne.

Jag har berättat för länge sedan om en av mina närmsta vänner som började sitt intresse för Afrika med en volontärresa för många år sedan, men som sedan blev kvar i många år. De insamlingar hon sedan kom att göra för barnhemmet hon varit volontär på, kom att bli väldigt betydelsefulla i flera år framöver för dessa barn. Men det fanns andra betydelsefulla aspekter på det hela och det är att denna första volontärresa på många sätt har format hennes liv fram till nu, precis som mina resor till Gambia har gjort för mig, även om jag aldrig har arbetat som volontär!

Bild 982

besök i kusinbarnets skola i Gambia

Jag passar också på att lyfta fram min egen senaste resa till Afrika i 16 delar, som har blivit mycket uppskattad läsning i min blogg och som beskriver min enorma kärlek för denna kontinent och för Gambia i synnerhet. Länkar till de 16 delarna av min Reseberättelse, kan du finna HÄR!

Bild 1024

Jai med sin faster och namne Jai

Som sagt, läs Gabriella ´s blogg eller lägg direkt några kronor som hjälp till hennes projekt HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Giving by Doing-Gabriella goes to Ghana

  1. Tack fina Fatou för ditt stöd till Gabriellas Projekt och din vänskap! Och intressant det du säger om att vi brukar hamna i Afrika och Politik när vi träffas, har tänkt på samma sak. Men är det inte så när man brinner och finner likasinnade att man landar i de gemensamma ämnen där man känner att man kan göra en skillnad?
    Kram

  2. Pingback: Twitter Trackbacks for Giving by Doing-Gabriella goes to Ghana [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

  3. Pingback: Giving by Doing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Giving by Doing-Gabriella goes to Ghana tonarsmorsa.se/2010/10/giving-by-doing-gabriella-goes-to-ghana/ – view page – cached Jag har skrivit en del om att jag och Anders Sporring har träffats ibland. Vi har rätt många gemensamma intressen, sociala medier är ett av dem. (Fast när jag tänker efter så slutar det rätt ofta med att vi diskuterar politik när vi träffas. Haha. Jag har inte tänkt på det innan, men jag tror det är så. I så fall är det nog ännu ett intresse vi delar.) Tweets about this link […]

  2. Giving by Doing skriver:

    […] för att göra en volontärresa till Ghana, som slutarbete i gymnasiet. Inlägget kan du läsa om HÄR! I sin blogg skriver hon om sin väg fram till resan och allt hon hittar på för att samla pengar […]