Spela Lego…

När mina döttrar var små så älskade de lego och de hade massor. Jag var inte själv riktigt lika förtjust i detta lego, eftersom jag alltid lyckades trampa på dem och det gör #%&/+# förbaskat ont, kan jag tala om för den som inte själv gjort det!

Med Mabou har jag därför undvikit att köpa lego, av rent egoistiska skäl, trots att jag tycker det är bra och skapande och fantasieggande med just lego. När han så fyllde åtta år i Februari så önskade han sig bara en enda sak och det var just lego eller möjligen pengar som han skulle köpa lego för. Hans äldsta storasyster Binta (21) och hennes sambo uppfyllde hans dröm och kom hit och överraskade honom med det största lego jag sett i hela mitt liv!! Inte blev det sämre av att han fick mer lego av andra släktingar. Men säga vad man vill, men Mabou har lekt med detta lego så mycket att det nog är den bästa leksaksinvestering som har gjorts i detta hem!

Mabou blir överraskad på sin 8-årsdag med ett jättelego av Binta med sambo. Lyckan var total!

Nu under hösten har Lego lanserat ett helt nytt lego. Det är ett spel fast det är ett lego, som Mabou har fått.   Problemet var att precis när han fick det här spelet så hade hans syster Binta dansläger som Mabou var med på och det kom sig så att han tog med sig lego-spelet som han vägrade lämna hemma. Han sov hos Vendela hela den veckan som också var med och höll i lägret och när det kom hem sista dagen så hade han glömt spelet där.

Problemet är nu att Vendela bor på landet och trots att han tjaaaatat om detta spel, så har ingen haft möjlighet att hämta det och Vendela själv har glömt bort att ta det med sig.

Men nu i veckan kom Vendela hit för att hämta Binta och när Mabou såg att hon stannade bilen utanför var han nära att säga att hon inte skulle få komma in till oss tills hon tog med sig legot. Tills han tittade lite mer noga. Vad var det Vendela hade under armen om inte lego-spelet?

Mabou ´s lycka var gjord och Vendela fick komma in. Hela helgen så har Mabou spelat detta lego-spel och så snart någon kommit innanför dörren, oavsett om det varit Mabou ´s egna kompisar, mina eller Isatou ´s (17) så har han bönat och bett om att de ska spela lego.

Prinsessan och Mabou kör en av flera spelomgångar med lego. Notera fokuseringen.

Må detta lego leva för evigt i vårt hem, för det är nog en av de bästa leksaker Mabou har fått och om du har en liten kille eller tjej i släkten eller familjen, som du inte vet vad du ska köpa i present eller julklapp till, så vet du det nu! 😉

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Spela Lego…

 1. Lego är en helt fantastisk uppfinning, så mycket är säkert!! Speciellt min äldste son, (Nu 38 år) var fullständigt GALEN i det och kunde tillbringa hur mycket tid som helst med att bygga och bygga .. (Och JA.. Jag vet PRECIS hur ont det gör att trampa på Legobitar!! 🙂 )

  Nu är det ju barnbarn som gillar Lego.. Spelet har jag bara hört talas om, aldrig sett.. men eftersom vi älskar att spela spel i vår familj låter det ju som ett strålande tips!! 🙂

 2. Bitten: Ja, lego är bara så toppen!! (Fast inte då att trampa på bitarna!) Ja, om de är lika förtjusta i spel och lego som Mabou så kan jag varmt rekommendera det. För timmar av stillsamhet! 🙂

 3. *ler*

  Förr var det ju iallafall vanliga lite större legobitar, men nuförtiden är det nästan lättare att hitta såna där legopaket med minilego som kan bli allt från rymdraketer till stall och hästvagn.

  Har rivit håret många gånger när någon av dessa små nästintill osynliga bitar tappats bort och den bara mååååååste hittas för att göra legokreationen komplett *suckar*

  Nä tacka vet jag gammalt hederligt lego *fniss*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.