En tjej med driv

Ida Backlund

Unga entreprenörer med stort driv är alltid engagerande. Löshår är något som mer än något annat är en del av min vardag, med tre döttrar som oftast har löshår insatt i sitt hår. Inte minst när jag ska rensa avloppet i badrummet och duschsilen… När jag fick höra om Ida, som liksom mig dessutom är Norrlänning, var saken klar. Jag bara måste skriva om henne.

Ida är bara 25 år, men har redan drivit sitt företag: Rapunzel of Sweden i tre år. Hon har under den tiden fått företaget att omsätta över 36 miljoner kronor.

Ida Backlund utnämndes även i veckan till Årets kvinnliga stjärnskott i tävlingen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year, region norr.

Ida Backlund om sin vision för företaget:  ”Om 5 år har vi en halv miljard i omsättning. Då ska vi fira stort! 2015 är vi i 10 ytterligare länder och ca 50 anställda. Vi är det självklara valet när man behöver våra produkter. Sverige och Umeå sätts på kartan!”

Mer om Ida och hennes företag:
Ida har alltid älskat hår. Under tiden hon var arbetslös kom hon på idén att starta ett företag som säljer löshår. Banken nekade henne lån så det fick bli hennes kompanjon som fick sälja en jordbruksfastighet för att de skulle få råd att bygga lager och dra igång företaget. Idag omsätter företaget över 36 miljoner på att sälja löshår till kunder över hela världen, och dit har hon nått på bara 3 år. Ida visar att ett Norrlandsbaserat företag på allvar kan ta upp kampen med företag i modemetropoler som New York, Paris och Milano.

Idas bolag, IS International AB äger och driver verksamheten genom varumärket Rapunzel of Sweden. Företaget har som mål att bli ett av världens största varumärken inom löshår och hårförlängning som säljs via egen fabrik, direkt hem till privatkund eller frisör. Rapunzel går ut mot hela världen och de bygger en ”postorderstad” i Umeå. Ida har alltid velat bli företagare, ända sedan hon var liten, både hennes föräldrar och syskon är egna företagare. I gymnasiet drev hon ett UF-företag och vann pris för bästa tjänst. Företaget ordnade klassresor för åk 4-6.

Visst är det fantastiskt med en tjej som är så framåt och duktig?

Lite om löshårets betydelse i mitt eget liv:

Hår, hår, hår…

Tipp, tapp…

kopia-av-binta-jai-o-isa-som-sma.jpg

Mina tre döttrar som små och redan då var våra liv rätt fyllda av löshår…

Binta är väl den i familjen som oftast använder löshår idag i alla former och utföranden…

S6301125

…även om Isa och Jai också är väl förtrogna med allt vad löshår heter…

S6301108

…och inte så ofta, men ibland flätar jag också håret med löshår. (Bredvid mig; Fatou, barnens kusin med insytt löshår.)

Till Ida önskar jag fortsatta framgångar med sitt företag!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”En tjej med driv

  1. Själv har jag bara väldigt långt hår.. inte ett dugg löst! 🙂 Kanske skulle sälja det till den där tjejen?? Det är ALDRIG färgat och hempermanentat EN gång för tusen år sedan!!

    Fantastiskt att liksom bara komma på idén.. och sen få det att funka!! Heja henne!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.