Shake what your Mama gave ya ´!

Binta på Uppsala Reggaefestival 2009

Sedan Binta flyttade till Stockholm så träffas vi allt mer sällan. Vi har i och för sig kontakt hela tiden, men det är mer och mer sällan vi hinner träffas. Hon har så väldigt mycket att göra med sin dans och sitt liv. Jag tycker det är roligt för hennes skull förstås, att hon får mycket bokningar och jobb och att hon får möjlighet att göra det hon älskar allra mest!

Samtidigt, som mamma, så saknar jag henne väldigt mycket där emellan. Hon ringer till mig och jag ringer henne, men oftast när jag ringer henne blir samtalen korta, då hon har fullt upp med att undervisa i dans, eller är på någon inspelning eller annat evenemang.

Jag vet att hon undervisar två olika klasser i Uppsala på Söndagar, så ibland om jag har tur så kommer hon förbi en stund då eller kommer hem och sover här hemma. Men det har blivit allt mer sällan.

I Onsdags kväll, precis när jag skulle gå och sova, kom hon dock infarande genom ytterdörren och jag blev väldigt förvånad. Det visade sig då att hon även undervisar i Uppsala på Onsdagar, utan att jag hade en aning om det.

Om några gå dagar åker hon utomlands. Långt bort. Det är inte ens i Europa. Hon har inte gått ut med det än på sin blogg, så jag ska inte avslöja var, förrän hon gjort det själv. Men hon åker med Vendela som också dansar i Blackout med Binta och Mathilde och de har dels några bokningar och dels vill de passa på och utveckla dansen där. De ska stanna ett tag. Inte jättelänge, men tillräckligt för att jag ska hinna sakna, längta, oroa mig och bli rejält Binta-sjuk!!

Denna bild tillhör duvetinte.se

Jag tycker det är jättebra att de reser och får lite erfarenheter av livet. Sanningen att säga är det jag som legat på tjejerna lite om att våga ta steget ut i världen, utanför Sverige då de under sina dansår har fått en hel del erbjudanden utomlands som de har tackat nej till. Men samtidigt är jag förstås orolig och nervös för den här resan då det är första gången de reser själva, utan tillsyn av familj och släktingar, till en annan kontinent.

Medan de är borta har jag i alla fall videoklipp på youtube att titta på och föreställa mig att Binta inte är så långt ifrån mig som hon faktiskt är. Om några få dagar ska de resa…

Jag delar här med mig av mina favoritklipp med min äldsta dotter:

Det här är mitt just nu absoluta favoritklipp från Dancehallqueen-SM 2010 som jag inte kan se mig mätt på! (Placering 5:a)

Blackout på Ung 08 2010

Jag önskar dem en rolig, trevlig, lärorik, härlig och bra resa och hoppas de får det toppen!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Shake what your Mama gave ya ´!

  1. Vad söt hon är. Hoppas de får kul på sin resa och en massa nya erfarenheter.

    Ett tips som du kan ge henne inför resan om du vill:

    Ha separat ekonomi, betala var och en för sig och håll reda på SINA pengar.

    Och tacka inte ja om nån av kompisarna har mer cash och erbjuder sig att betala för tex. biljetter -om de tex. vill att Binta ska stanna längre än planerat.

    Det kan komma surt efteråt och trist om ekonomi förstör en fin vänskap. (Det hände min syrra i samma ålder som din dotter, på en resa. Fast Binta har förhopnningsvis bättre vänner än min syrra hade.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.