Att berätta för en treåring att pappa mördat ett barn…

Bryggan är en sida som jag har tipsat om vid ett flertal tillfällen. Ja, faktum är att jag har länkat dit från denna sida, redan innan jag berättade att jag har en mamma som är straffad. I min tidigare anonyma blogg: Någons mamma – Någons dotter har jag haft en länk uppe i flera år till bryggan. Bryggan är alltså en ideell förening, som arbetar med barn vars föräldrar är föremål för Kriminalvård.

Sedan bra precis ett år sedan påbörjade jag ett visst samarbete med Bryggan i Norrköping och det är fortgående på gång. De har nu skrivit lite om mig i sin blogg och även rekommenderat min blogg och inslaget i tv 4 i Söndags.

Vad som intresserade mig mycket var dock ett annat inlägg. Det handlar om att Jönköpings socialtjänst nu vill tvinga fram att en ung mamma ska berätta för sin 3-årige son om att hans pappa har mördat ett annat barn. Fallet har även uppmärksammats i olika media:

Kritik mot detta kommer bland annat från Bo Hjort, socialrättsexpert, som menar att det är fel att gå tillväga på detta sätt:

Liksom Bryggan håller jag med om att:

”Bryggan anser således att det är viktigt för barnet att få reda på var pappa (i detta fall) tagit vägen, men att   ett så litet barn även måste skyddas från detaljer i brottet som kan vara ångestfyllda och mycket svåra för honom att förstå. Syftet med att berätta är att hjälpa barnet att hantera separationen och att hjälpa barnet att göra sin verklighet tydlig. Att skydda barnet är inte barnets ansvar och detta kan således inte vara ett skäl till att berätta.”

På Kriminalvårdens sida för ”Barn till Klienter” kan du finna bra information HÄR!

De bryggor som finns i Sverige kan du se HÄR!

Andra bra länkar som Bryggan vill lyfta fram finner du HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Att berätta för en treåring att pappa mördat ett barn…

  1. Herregud… Man blir rädd! Vad är det för människor inom socialtjänsten som missbrukar sin makt på det här sättet?
    Hota med att ta barnet ifrån sin mamma om hon inte berättar… Det gäller en 3 åring!
    Är det en barnpsykolog som har tagit beslutet att det är för barnets bästa så undrar jag om han eller hon verkligen har tagit hänsyn till barnets ålder.

  2. Den del av Svensk socialtjänst som jobbar med barn och familjer är fullständigt LIVSFARLIG!!!! Det visar sig ju gång på gång och ändå görs ingenting åt det!?!?

  3. mariebrima: Ja, det verkar helt horribelt. Jag hoppas det löser sig för mamman, men framför allt för barnet!!

    Bitten: Ja, nu tror jag inte alla är så här galna. Jag är säker på att det finns helt vettiga personer som jobbar där också. Men de som inte är lämpliga borde inte får fortsätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.