Telefonsamtal som ingen mamma vill ha…


I natt kom det där samtalet som ingen mamma vill ha. Binta ringde (äntligen!!) från Jamaica:

Binta: Hej mamma, vi har det skitbra! Om samtalet bryts så är det för att mina krediter är slut, då ringer jag upp dig igen.

Jag: Hur har ni det?

Binta: Jättebra, fast om det händer något så älskar jag dig mest och du är bäst i världen!!

Jag: Vaddå händer något? Jag älskar dig ännu mer!

Binta: Ja, men alltså det är en orkan på väg och alla är skiträdda och allt är stängt och folk vågar inte gå ut, för sist det kom en orkan till Jamaica så sa det att det inte var någon fara, men det blev värsta kaos och flera människor dog och grejer. Så nu är alla affärer och allt stängda och folk går inte ut.

Jag: Men kontakta flygbolaget och kolla om ni kan komma hem tidigare då?

Binta: Hem? Nej, vi vill inte hem, alltså vi har haft det skitbra och dansar jättemycket varje dag.

Jag: Men det är ju inte värt att riskera livet, Binta!!

Binta: Men alltså, det går inte ens att åka hem, de har ställt in alla flyg och allt… det är ju en orkan på väg.

Jag: Men jag älskar dig!

Binta: Ja, jag dig också, men säg till… (här drar hon en massa dansjobb grejer som gäller här i Sverige…)

Sedan säger vi hej då för hon ska ringa Isa och dra massa jobbgrejer de har i Sverige som måste styras upp…

Den var min nattsömn, typ…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Telefonsamtal som ingen mamma vill ha…

 1. Ã…h tjena mittben vad jobbigt …. nu gick pulsen upp även på mig!! Ja se de där ungdomarna … de är tuffa dom!! Kan jag rekommendera lite Valium kanske?? Tar nog en själv nu! hehe Hoppas nu allting går bra!!
  Kramar om / Miafia =0)

 2. Det där var kanske inte det mest omtänksamma hon kunde göra! 🙂 Fast å andra sidan.. en orkan är ju lite svår att hålla hemlig, så nu är du ju åtminstone förberedd och vet att HON förmodligen lyder goda råd därborta, och gör sitt bästa för att hålla sig säker och trygg!! Det blir säkert bra!!

 3. Hu!
  Men jag tror självklart som alla andra, att det kommer att gå bra!

  I dagarna har jag familjebloggat lite extra.Tror att du och din mamma inspirerat mig, tack!

 4. Finns det ngn svenska ambassaden där nere som du kan hålla dig uppdaterad om läget o hon få info om ev faror osv. En sak jag märkt när man är utomlandsär att man kan få viktig information senare pga man inte typ lyssnar på lokalradion o snappar upp allt som händer just när det händer… Tänker på tsunamin tex som även påverkade östafrika lite när jag var där.

 5. Pingback: Sunshine in Kingston again…

 6. Pingback: Grotesco och Blackout sprider storm i Sverige

 7. Pingback: Veckans Radiokåseri: Min älskade dotter bor på ett horhus…

 8. Pingback: Story of Blackout DanceCrew Del: 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Telefonsamtal som ingen mamma vill ha… […]

 2. […] hör alltså ihop. Därför blev jag ju inte helt förvånad, även om jag blev lite chockad, när jag fick samtal härom natten från Jamaica där hon är just nu och fick veta att det var en orkan på väg in till Jamaica. Storm och Binta, du […]

 3. […] så kom min äldsta dotter Binta hem från en resa till Jamaica. Jag skrev lite om våra samtal och min oro, men inte så mycket, eftersom jag skrev mitt radiokåseri i samma ämne och inte ville […]

 4. […] uppenbart nu när de fick träffa personerna som skapat de olika stegen. Som mamma fanns det många anledningar till rejäl oro och trots att jag kanske var den som mest uppmuntrat tjejerna till den här resan, fick jag många […]