Blanda upp…

För ett tag sedan var min äldsta dotter Binta och hennes dansgrupp Blackout och deras danselever Rebound med i en video-parodi för svt ´s komediserie Grotesco. Igår blev de omnämnda i DN.

Videon gör parodi på Sverigedemokraterna, dancehall, folkdans, Jean Paul och därmed även sig själva. Jag vet att tjejerna frös som bara den, men också hade väldigt roligt när de spelade in videon (Bilder).

Idag fryser i alla fall inte Binta och Vendela, då de befinner sig på Jamaica och därmed kommer att missa programmet som är premiären med första avsnittet på Måndag.

Ett kort klipp ur videon

Videon i sin helhet. Jag älskar Mathilde ´s träskostamp…

Om du vill tjuvkolla på hela det första programmet, så kan du göra det HÄR!

Mer Binta…

Mer Vendela…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

18 svar på ”Blanda upp…

 1. Jag kan aldrig se videoklipp som du lägger upp på bloggen
  🙁
  Iaf. inte på den här datorn. Fast jag kan se klipp på tex. youtube…

 2. mariebrima: Konstigt. Det är antagligen något du inte laddat ner på datorn. De 2 översta klippen är från svt play och de 2 undre från youtube. Om du ser de 2 undre, men inte de två övre, så testa att gå in på svt play, så kanske det kommer upp förslag på vad som saknas så du kan ladda ner det. Om du inte ser nåt av klippen har jag ingen aning om varför? För, som sagt, de 2 undre är från just youtube. Hoppas det löser sig!

 3. Tack för tipsen. Det är en jobbdator och jobbets IT-support står som administratör. Därför kan man själv inte ladda ner nåt utan deras tillstånd… Det är nog där skon klämmer.

  Förut kunde man inte spela farmville heller men det kan man nu 😉

  Får gå in från nån annan ”maskin” och titta sen istället och hoppas att det funkar då.

 4. Fantastiskt fint videoklipp. Saknar bara någon plats i videon där någon med Burqa sätts på? Går inte muselmanerna med på det? eller är det bara verenda andra nationalitet som ska framställas som slampaktiga?

 5. mariebrima: Ja, det låter som om det är problemet…! Hoppas du kan se det!

  nitram: Om du läser artikeln jag har länkat till ovan, så framgår det att man tidigare skämtat om andra nationalsånger och fått skit för det. Vad menar du att ”muslimerna” har för nationalsång? Och har det inte skämtats tillräckligt om muslimer de senaste åren? Nog måste det finnas andra grupper att skämta om?

  Lilla grisen: Ja, jag tycker det var kul med blandning av dancehall och folkdräkter. 🙂

 6. LiBi: Ja, jag är ingen sucker för komediserier, men visst var den rolig, har sett hela programmet och det är klart jag tycker något dottern varit med i är bra! Helt opartiskt! Eller inte! 😉

 7. Pingback: Leva livet fullt ut «

 8. Jag har sett videon många gånger om. Är ett stort fan av humorgruppen Grotesco för övrigt. Låten är faktiskt riktigt catchy! Bakgrundsdansarna är hur duktiga som helst! Du måste vara stolt som har en dotter som vågar köra sin grej så mycket som hon gör!
  Respekt! 🙂

 9. Jag tycker att din dotter och hela hennes Dansgrupp är jävligt fula, och jag vill inte se propaganda från det statliga SVT, betalat av mina skattepengar, som säger att man SKA rasblanda. Och varför sätts inte nån i burqa eller slöja på? Hade det varit rasistiskt eller?

 10. Albin: Först och främst: Jag är HELT övertygad om att jag skulle anse att du är bra mycket fulare än min dotter eller någon annan av tjejerna i dessa två dansgrupper!! Nu har du dock sådan tur att jag inte tycker att bara utseendet spelar någon roll, å andra sidan visar inte din kommentar på något annat väsentligt heller, såsom empati, intelligens eller ödmjukhet. Något jag tycker är bra mycket viktigare egenskaper än skönhet, vilket får mig att dra slutsatsen att du förlorar mot dessa tjejer även i dessa avseenden! 😛

  Eftersom SVT även betalas av mina skattepengar, så är jag till skillnad från dig glad att mina skattepengar går till humor, d.v.s. att muntra upp de som låter sig roas av grotesco, även om jag nu inte råkar vara en av dem. Men nog måste du ha sett att humorprogram i både tv och tidningar har gjorts på burka och slöja? Det är just det som varit diskussionen, om du nu missat det…! Men frågan är om inte även humorkategorin bör blandas upp lite mer än att bara innefatta burkor?

 11. Det är inte roligt att svenska folket uppmanas att förinta sig själva. Men visst kanske finns folk som tycker det, dock borde man inte propagera om detta inför hela Sveriges befolkning, betalda av skattepengar.

 12. Albin: Jag är helt Svensk och känner mig inte ett dugg förintad. Mina barn har ursprung från Sverige och Gambia och inte heller de anser sig förintade och jag anser inte heller att de är det. Ursäkta att jag skrattar, men dina kommentarer är rätt fåniga, anser jag!

  ”Propagerar” skriver du, du har inte funderat på att se det för vad det just är? Ett humorprogram som får många människor att skratta.

  Ett skratt förlänger livet och du har just förlängt mitt! Tack, Albin!

 13. ”Svenska folket uppmanas att förinta sig själva”.. jahaja?? Den uppmaningen måste verkligen ha varit finstilt, för den har jag inte sett nånstans..varken i tjejernas dansvideo eller någon annanstans!! Undrar hur det skulle gå till?? Fick man nån instruktuionsbok med till den uppmaningen?? Du Albin verkar ju ha koll, så min fråga riktar sig väl till dig då..

 14. Pingback: Blackout intervjuade på Jamaica

 15. Om fler och fler mixar sig med andra kulturer kommer inte den svenska folkgruppen tillslut försvinna? Alltså den etnisk svenska som vi känner till idag? Även om inte alla mixar men kombinationen mixning samt stor invandring borde väl rent matematiskt leda till att den ljusa svenska befolkningen sakta försvinner med tiden. Om det är bra eller dåligt är väl en subjektiv åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] men absolut inte minst ikväll klockan 22.00 i SVT   dansar mitt älskade barnbarn Binta med sin grupp Black Out. Missa inte […]