En empatisk rasförrädare

Mycket har jag lärt mig under mina år som bloggare. Mycket har jag blivit kallad.

Hjälpsam

Empatisk

Medmänsklig

Duktig på att skriva

Energisk

Rolig

Klockren

Seriös

Modig

Omtänksam

Och mycket, mycket annat. Men jag har också blivit kallad för

Negerknullare

Idiot

Rysk amatörporrskådis (jo, det är faktiskt sant)

Blattekramare

Kommunist

Batikhäxa

Fet

Mediakåt

Politiskt Korrekt (vilket absolut inte är ett negativt ord för mig)

Häxa

Och mycket, mycket annat.

Men vet ni vilket öknamn som jag tycker är mest intressant?

Rasförrädare. R-A-S-F-Ö-R-R-Ä-D-A-R-E. Jag smakar på ordet. Jag funderar. Jag inser att ordet antagligen är till för att såra eller smutskasta mig. Göra mig förbannad. Få mig att skämmas och på så sätt skambelägga mig. Kränka mig. Men hur jag än vänder och vrider på det så är det omöjligt att ens framkalla någon av dessa känslor.

För mig finns inga mänskliga raser. Vi har olika ursprung. Olika bakgrund. Olika utseende och olika erfarenheter. Men raser för mig det är tax, schäfer, dvärgspets och pudel.

Det man vill lyfta fram med att kalla mig rasförrädare är att jag har gjort barn med någon med ett annat ursprung. Från AFRIKA! Det är det som är det sensationella. För en liten grupp människor. I mitt land.

Det land jag älskar att leva i. Som jag älskar att bo i. Som jag älskar att uppfostra mina barn i. Vilket inte hindrar mig från att älska att resa och särskilt älskar jag att vara i Afrika. Dofterna, de gästvänliga människorna, den varma solen, den medryckande kulturen och den härligt röda, varma sanden som är så kännetecknande i de flesta delar av Afrika.

Rasförrädare.

Det skulle alltså vara att mina barn har fått ytterligare ett ursprung än det från mig. Är det inte så med alla barn som blir skapta? Att man ger dem ett ytterligare ursprung än sitt eget? Även om det är någon som har sitt ursprung från sin närhet. Skulle min kärlek vara större till ett blont barn med ljus hudfärg?

Självklart inte. Varje förälder är stolta över det barn de har satt till världen. Det har inget med ursprung att göra.

Jag älskar mina barn. Med bruna ögon och mörkbrunt hår. Mina barn med sina egenskaper. Jag hade självklart älskat mina barn även om de haft blont hår. Men det är inte poängen. Poängen är att en viss liten grupp försöker få mig att skämmas över det bästa jag har och det bästa jag gjort i livet: nämligen mina barn!

Ibland försöker denna lilla grupp, som Lena som kommenterade mitt förra inlägg att påstå saker som att svarta och asiater har lägre intelligens än till exempel oss Svenskar.

Vad nu det har med saken att göra? Skulle det innebära att jag älskar mina barn mindre? Eller att jag blev mindre kär i en man för att han procentuellt eventuellt var något mindre intelligent än en annan man? I så fall skulle alla våra intelligenta personer vara upptagna, medan alla med lägre intelligens vara ”lediga”.

Sedan tror jag inte alls på dessa påstådda studier. Dels för att de alltid ”haltar” i något hörn (liksom även den jag länkat till uppenbarligen gör), när man studerar dem närmre, men framför allt för att jag är övertygad om att de som sätter normerna för dessa studier, gör det efter de ”regler”, normer och räknesätt som vi i västvärlden satt upp som de ”korrekta” eller det som ska mäta vår intelligens. Att den ser helt annorlunda ut på andra håll i världen har man alltså inte tagit hänsyn till alls, inte heller på de grundpelare dessa samhällen är upprättade, vilket naturligtvis är relevant och avgörande för den här typen av studier och undersökningar.

Om Afrikaner eller Asiater gjorde en liknande undersökning så är jag säker på att siffrorna skulle bli ungefär likadana. Fast omvända.

Ytterligare ett skäl till att jag inte ger något för denna eller liknande undersökningar är för att de helt enkelt är totalt irrelevanta. Eller är det bara intelligenta människor som har rätt att leva, arbeta, bosätta sig i olika länder, fortplanta sig etc.?

När jag läser en del artiklar och kommentarer på denna typ av sidor som jag nämnde i går i mitt inlägg, så blir det snabbt uppenbart att de flesta svarta och asiater jag känner och mina egna barn inräknade, med sitt ”blanda upp”-ursprung har en bra mycket högra intelligensnivå än de flesta av de människor som kommenterar i de bloggarna och sajterna.

Dessutom har nästan alla jag umgås med en högre EQ än de flesta som skriver på de sidorna. Och då räknar jag vänner och bekanta från jordens alla hörn, inklusive Sverige, förstås! Och om jag ska välja de jag umgås med, så är det betydligt viktigare, än deras IQ beräknat i siffror.

Jag har större utbyte av en socialt kompetent person med stor förmåga till empati, än om min vän inte vet vad en kvadratrot är. Med det inte sagt att jag har ointelligenta personer i min omgivning!

Så, sammanfattningsvis är det helt okej för mig att vara en empatisk rasförrädare!   🙂

Och jag har lämnat mitt stolta bidrag till att blanda upp! 😉

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

37 svar på ”En empatisk rasförrädare

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for En empatisk rasförrädare [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 2. Bra skrivet! Hmm…hur stämmer de där fördomarna in på fördomen att amerikanska asiater är bland de smartaste och duktigaste i skolorna? Själv så tror jag inte att ett folk är mindre smart än något annat. Det handlar om förutsättningar till stor del. Om alla hade samma förutsättningar då det gäller utbildning och omvårdnad så skulle nog procenten vara ganska jämnt fördelade. Sedan finns olika sorters intelligens också. De som inte är ”boksmarta” kanske är smarta på något annat sätt, t.ex. gatusmarta eller praktiskt smarta.

 3. Gud jag känner igen det här så väl,trots att min sons pappa är vit… men från Turkiet.
  Så mycket skit man har fått höra,helt sjukt egentligen hur folk tänker.
  Tröttsamt.

  Fast den rasismen finns ju tyvärr ifrån andra hållet oxå,jag dejtade nämligen en svart kille och han kunde berätta vilka slags kommentarer han fick från sina kompisar osv… synd faktiskt att folk e så insnöade på det här med ”raser”.

 4. Rysk amatörporrskådis hahaha!

  Men allvarligt talat.

  Chockerande att folk kan bli upprörda av ”rasblandning”.

  Jag bli lika kränkt av att SD gör anspråk på svenskheten och lallar runt i folkdräkter som deras sympatisörer blir av Grotesco-satirer och invandring.

  Jag är svensk i tusende generationen ungefär och det är ingen lögn att säga att mina morföräldrar och farföräldrar har varit med och byggt upp det här landet.

  Men min mormor och morfar skulle aldrig, aldrig ha varit så kalla som SD. I det gamla Sverige så fanns det fortfarande solidaritet.

  SD och deras likar bara förstärker fördomen hos många invandrare om (alla) svenskar som intolleranta rasister.

  Fast generellt sett tycker jag att Sverige har kommit mycket mycket längre än de flesta andra länder i världen att inte acceptera öppen rasism.

 5. Återigen ett genomtänkt, klokt och bra inlägg.

  Som min man brukar säga: ”En hund bryr sig inte om en annan hund är brun, svart eller vit. Den bryr sig om den andra hunden är vänligt inställd eller inte, det är en hund vilken färg den än har”
  Jag gillar hundinställningen!

  Vad det gäller detta med IQ. Barnen i västvärlden har pedagogiskt genomtänkta leksaker från sin första stund, de stimuleras till den milda grad från sitt första andetag. Barn i tredje världen har inte tillgång till leksaker och den sortens stimulans alls. De har helt andra visdomar och kunskaper med sig, som troligen inte ger höga poäng på en IQ test, men som är viktiga i det liv de lever.
  Dessutom har de kanske som sagt mycket högre EQ. Det är verkligen inte fy skam det heller, mycket värt i denna värld.

  Kram

 6. @mariebrima.. jag tyckte allt du skrev i dina kommenterer var bra..fram till sista meningen!! Ursäkta mig, men om man tillåter rasistiska OCH nazistiska partier i riksdag respektive kommunfullmäktige, då kan man inte hävda att man inte accepterar öppen rasism!!! Vi VAR långt fram där ett tag, men vi har trillat LÅNGT ner på den skalan nu!! Annars har du rätt i det du säger! 🙂

 7. Det gjorde ont i hela min kropp, när jag läste NEGERKNULLARE! Sorligt att vi bara är där.. som vanligt skrev du en bra text- Kram

 8. Bitten: 🙂

  Monica Ceesay: 🙂 Tack snälla ni!

  Britt: Tack för den!

  Tess: Jag håller med dig helt och hållet. Den där olika typerna av intelligens tror jag absolut på. Helt klart utvecklar människor olika typer av intelligens beroende på deras egen överlevnadsinstinkt och under vilka förhållanden man lever i och växt upp i!

  Gun: Varmt tack!! 🙂

  – ● Rebecca ● -: Ja, enligt den där tabellen i länken jag lämnat ovan, så kommer ju inte Turkar så jättebra till heller…! Visst finns det rasism överallt, men det blir lite farligt när man börjar hänvisa till denna typ av rapporter!

  mariebrima: Ja, den var verkligen skön!! Skrattade länge åt det!! 😀 Jag håller med om att det fanns större tolerans i ”det gamla Sverige”! Gällande rasismen så tycker jag det handlar mycket om vilket land man jämför med. Om jag tar Gambia som är det land utöver Sverige som jag haft mest insyn i och besökt mest, så tycker jag rasismen där är oerhört mycket mindre än i Sverige!! Under alla år och med alla de människor jag känt och levt med från Gambia (både kvinnor och män) så har jag bara stött på rasism en enda gång och det var i Gambia 1992. Han kom senare och bad mig om ursäkt för vad han sagt och sa att han egentligen bara var avundsjuk, för att hans högsta dröm var att besöka Sverige… Men jag vet att rasism finns naturligtvis överallt med just detta med s.k. ”rasblandning” ses oftast som något positivt i Gambia, som jag upplevt det och man får väldigt mycket positiv särbehandling när man besöker landet eller bor i landet som ”vit”!

  LiLo: PRECIS vad jag försökte få fram i inlägget när jag skrev: ”men framför allt för att jag är övertygad om att de som sätter normerna för dessa studier, gör det efter de ”regler”, normer och räknesätt som vi i västvärlden satt upp som de ”korrekta” eller det som ska mäta vår intelligens. Att den ser helt annorlunda ut på andra håll i världen har man alltså inte tagit hänsyn till alls, inte heller på de grundpelare dessa samhällen är upprättade, vilket naturligtvis är relevant och avgörande för den här typen av studier och undersökningar.”

  Självklart påverkar det att vi från början utvecklar vår intelligens genom väl genomtänkta metoder/leksaker/pedagogiker etc. Hur många barn i Afrika till exempel har aldrig ens ägt en egen leksak. Självklart påverkas även barnen genom sin skolgång. I många länder sitter det 40-50 barn i ett klassrum utan bänkar och skriver i sanden, jämför det med våra skolsalar med material, flera lärare för olika ämnen etc.

  Jag blir i Afrika ofta förvånad över visdom man besitter som inte ens finns i vårt samhälle. Vad händer här när elen stängs av i några timmar? Folk sitter rådlösa eller käkar mackor. Vad händer på andra platser när man förlorar elen? Ja, inte trycker man i sig mackor i alla fall…! Så visst finns det olika sorts intelligens och överlevnadsinstinkten är många gånger bättre hos personer som inte fått allt serverat på silverfat!

  Bitten: Jag kan nog hålla med dig där Bitten, även om jag håller med mariebrima om att det finns många länder som är mycket värre. Men jag tycker nog inte det är så okej längre när ett främlingsfientligt parti kommer in i vår riksdag. Får också en känsla av att vi gått TILLBAKA i utvecklingen! Tyvärr.

  Rahel: Ja, det är trist att vi inte kommit längre än så… Verkligen! Tack för att du uppskattar texten!

 9. Nähä,inte rasförrädare.Rasförädlare,tycker jag.Människorasförädlare. Ju mer vi blandar desto längre kommer vi ifrån svamlet om någons överlägsenhet pga deras ursprung.Det blir helt enkelt ointressant.Och då kanske vi kan koncentrera oss mera på att lösa livets väsentligheter istället för att på allvar diskutera hudfärgens betydelse för människans intelligens eller liknande nonsens.

  Om jag nu ändå ska bekänna färg i rasfrågan, så känner mig nog alltsom oftast som en terrier…;)

  Tack för att du orkar skriva så klokt o bra!

 10. Rasförrädare måste vara ett av de mest slitna ord ”dem” använder sig av. Blir trött bara av att tänka ordet! Hur orkar folk? Jag kan inte annat än skratta åt den lilla skara människor, som på fullt allvar tycker att det är rasförräderi (att avla barn med en icke-vit person) Kärlek har inget med hudfärg att göra och man väljer inte vem man ska älska. Kärleken är något som bara händer! Det är ju det som är så fint med den…. Jag instämmer med ”Levidag”, rasförädling är vad det är! 😉

 11. Fynda fina personliga julklappar hos mig ! säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då ) men de är helt klart värda att kolla in. Dessutom perfekta personliga julklappar utan att man behöver bli ruinerad

  mvh malin

  http://smyckestokig.blogg.se/

 12. välskrivet som vanligt, håller med!

  jag ser det så här jag, om man blandar upp t.ex. svenskt som är jätte bra, och afrikanskt som också är jätte bra. då kan man ju inte få något dåligt. det kan ju bara bli bättre!

  och om nu alla så kallade undersökningar har rätt, och ”vi” har så hög IQ här… och ”de” har högre EQ där..
  kan det vara något dåligt att blanda hög IQ med hög EQ?
  jag tycker fortfarande det låter som att det bara kan bli bättre…

 13. Mama Aisha: Jag tycker absolut du har en poäng. Det kan bara bli bättre, liksom! 🙂 Nej, låt folk skaffa barn med de som de önskar, oavsett hår- och hudfärg, oavsett ursprung. Tack för dina ord!

  Malin: Tack! Nej, jag har också svårt att förstå dessa åsikter, det måste jag erkänna! Ja, videon är kanon! 🙂

  Melina: ♥

 14. Tack för en bra blogg,jag kom hem från ditt älskade Gambia i fredags,d var lika härligt som alla dom andra gångerna jag var där,hälsningar susanne

 15. susanne: Lyckliga du! 🙂

  Göran: Hög eller låg utbildningsnivå… haha…är du medveten om att du länkade till EXAKT samma tabell som jag länkade till i inlägget, med EXAKT samma resultat, men på olika internetsidor?!! Din kommentar faller därmed rätt platt till marken…!

 16. Det är fullt uppenbart att DU inte är kapabel till att tillgodogöra dig adekvat information. Hade du läst och förstått dessa två välrenommerade forskares resultat så hade du knappast skrivit ditt fåniga inlägg. Men vad annat av vänta av ett WT.

  Over and out!

 17. Göran: Personangrepp när man diskuterar en sakfråga tyder varken på hög utbildningsnivå eller intelligens, anser jag. Du lyckades dock med detta i båda dina kommentarer. När du blir villig att diskutera sakfrågan och endast sakfrågan och inte dina åsikter om en person du inte känner alls, så är jag villig att bemöda mig med ett uppriktigt svar.

 18. @Tonårsmorsa: Jag reagerade också på det där. För att kalla dig ”lågutbildad wt” krävs att man inte är bekant med varken dig eller uttrycken som sådana.
  Men det är som vanligt när argumenten tryter; Då plockar man fram personangreppen ur rockärmen. Att de sedan inte är överensstämmande med verkligheten (det är väl sällan personangrepp är det), det har inte med saken att göra.

  OM det vore så att du hade varit att beteckna som lågutbildad, och OM du hade kvalat in under begreppet wt, ja då måste jag säga att jag mycket hellre skulle umgås med ”lågutbildad wt” än med människor som förväxlar personangrepp med argumentation.

 19. Pingback: Disgusting Swedish race-mixing propaganda - Page 19 - Stormfront

 20. Jag har lite fler funderingar;

  Jag försöker finna hållbarhet i de ”motargument” du får, och måste då ställa mig en del frågor:
  Hade det varit bättre om du hade skaffat barn med en ointelligent man från Åmål (inget ont om Åmål!) än med en intelligent man från Afrika? På vilket sätt hade det i så fall varit ”bättre”?
  OM det hade funnits adekvata bevis för att afrikaner har lägre intelligens (och att man därmed inte bör skaffa barn med dem, som jag förstår ”motargumenten”), borde vi då helt enkelt inte lagstifta om vilken IQ partnern (afrikan, asiat eller ÄKTA SVENSK) skall ha, om man har för avsikt att skaffa barn (för det finns ju ÄKTA SVENSKAR med pinsamt låg IQ, det bevisas ju inte minst här i kommentarsfältet!)?

  Jag har själv en IQ på 152 (uppmätt av Mensa), men det säger ju INGENTING om mig som person. Det betyder inte att jag skulle kunna rabbla floder i Kongo eller att jag skulle vara socialt kompetent. Det betyder bara att jag är jävligt bra på att lösa logiska problem. Som person skulle jag ju fortfarande kunna vara ett stort jävla svin.
  Mitt värde i vardagen och som människa avgörs ju av min förmåga till empati och min sociala kompetens (vilket jag hoppas att jag har en hyfsat stora portioner av).

  När det gäller dina underbara barn, som jag har haft förmånen att få lära känna, så kan jag försäkra att ingen av dem drabbats av ”afrikansk ointelligens” (eller vad antagonisterna nu skulle vilja kalla det).
  De är, tvärtom, fyra helt fantastiska individer, och jag kan försäkra att jag hade älskat dem lika mycket även om deras pappa hade härstammat från Flen!

  Nej, som jag ser det (och här tar jag min intelligens till hjälp) så finns det bara en lösning på ”problemet” – BLANDA UPP!

 21. ”Jag har själv en IQ på 152 (uppmätt av Mensa)”

  Lögn. Ren lögn. Bra försök, men tyvärr så finns det människor som har kunskap. Att du ljuger om det säger väldigt mycket om dig.

  Vidare så går det inte att bygga ett civiliserat samhälle när invånarna har en snitt-IQ runt ”lätt efterbliven”. Det har inte gått någon gång i historien, det går inte nu och det kommer inte gå i framtiden heller. Empati och social kompetens är väl trevligt, det säger jag inte emot, men man bygger inte ett fungerande samhälle på att folk går omkring och är snälla och tycker om varandra, speciellt inte om majoriteten är ”lätt efterblivna”. Men visst, klart det inte hjälper om man är otrevlig. Dock är det bevisat att brist på intelligens är kopplat till benägenheten att begå brott, vilket kan förklara varför samtliga afrikanska länder har perioder då de absolut måste slå ihjäl varandra med machetes.

  Hade du verkligen gjort ett IQ-test genom Mensa (så hade du vetat vilka intervall de kan mäta) så hade du antagligen lärt dig hur naturaliseringskurvor ser ut och förstått varför det finns otroligt korkade svenskar. Du hade också förstått varför det finns fler otroligt korkade män än motsvarande kvinnor, även om det också finns fler otroligt smarta män än motsvarande kvinnor.

  Som jag ser det: om du eller din partner är korkad – skaffa inte barn, och skaffa för all del inte fyra ungar. Tyvärr så är det ju standard att de dummaste är de som förökar sig mest (se Idiocracy för vår framtid).

 22. Illwill: Jag tror du blandar ihop mig med andra som kommenterat ovan? I alla fall verkar du ibland skriva till mig och ibland inte.

  Det som verkar vara till mig: Jag tycker inte att det är din sak att avgöra hur många barn jag ska ha, eller intelligensnivån på varken mig, mina barn eller någon annan.

 23. Fan vad smutsig du är äckliga RASFÖRRÄDARE. Att du lägger så mycket tid på att skriva ett sånt här inlägg sammanfattar ju det. Tror du vet själv. Tror du skäms. Skulle jag gjort. Fy fan för dig.

 24. Pingback: En Svensk kan inte blondera håret och mest Grotesk är Rasismen | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] En empatisk rasförrädare tonarsmorsa.se/2010/11/en-empatisk-rasforradare/ – view page – cached * mariebrima om Grotesco och Blackout sprider storm i Sverige * mariebrima om Grotesco och Blackout sprider storm i Sverige * nationalisten om Grotesco och Blackout sprider storm i Sverige * jeko om Grotesco och Blackout sprider storm i Sverige Tweets about this link […]

 2. […] Re: Disgusting Swedish race-mixing propaganda One of the black girls dancing in the video has a blonde Swedish mom who calls herself an "emphatic race-traitor". En empatisk rasförrädare […]