På Fars dag: tillägnat alla styvfäder

De flesta bloggare tillägnar idag ett inlägg till sin pappa, eller möjligen sin man, som är pappa till deras barn. Eftersom jag lever ensam (helt självvalt och lyckligt) och dessutom inte har så väldigt mycket känslomässigt eller kritiskt att skriva om min egen pappa, så gör jag saken kort och enkel:

Grattis pappa på fars dag. Du underlättar min vardag med din knasiga humor, våra politiska diskussioner och som en toppen chaufför till mina storhandlingar!! Du är också toppen som Mabou ´s bra, manliga förebild i den kvinnovärld han lever i! Tack för att du finns!♥

Resten av mitt inlägg vill jag därför tillägna alla styvfäder, eller plastpappor eller bonuspappor, eller vad ni nu vill kalla er för!

Jag menar att det finns en massa vettiga, bra och ansvarstagande pappor i vårt land. Men jag menar också att det finns en massa vettiga, bra och ansvarstagande bonuspappor som lägger ner massor av tid, engagemang, kärlek och pengar på sina bonusbarn, men som allt för sällan får någon cred för det!

Det finns naturligtvis en massa egocentriska och mindre ”bra” bonuspappor också, precis som det finns både sorter hos biologiska pappor och mammor, med dessa handlar inte mitt inlägg om.

Bonusföräldrar tas ofta för givna, både bonusmammor och bonuspappor och sällan får de någon cred för det de gör för sina bonusbarn.

Därför väljer jag att idag på Fars Dag, särskilt hylla alla bonuspappor som gör sitt bästa för att vara en bra vuxen i sitt eller sina bonusbarns liv. Ni är en tillgång för dessa barn och därför ska ni också ha en massa cred för det ni gör! Tack för att ni finns!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”På Fars dag: tillägnat alla styvfäder

 1. Kanon bra blogg! Kunde inte skrivet det bättre själv!
  Det finns verkligen otroligt bra ”plast pappor” här ute i vårt land!
  Och jag blir lika arg varje gång min barn gratulerar sin plastpappa och inte ett ljud från hans egna barn! Så dålig stil.
  Men man kan inte förvänta sig allt här i världen! Att vissa mammor ska uppmuntra sina barn att lyfta luren och glädja sin pappa!
  Jag har alltid uppmuntrat mina tjejer att gratta sin pappa och sin ”plastpappa”, det behöver inte va dyra presenter eller liknade det räcker med några få värmande ord! eller har jag fel?

  Ha en kanon söndag
  Kram Maya

 2. Maya: Ja, jag håller med. Man bör uppmuntra barnen till att ringa och gratta på fars dag. Jag tycker varken mors- eller farsdag är någon större grej, men ett samtal, en teckning eller ett ”grattis” tycker jag absolut att man kan kosta på sig! 😉

 3. Hej! Vi är två stycken, en kille och en tjej, som nyligen startat vår nya sida Sjukatanke.se där vi samlar andras tankar för att fylla vardagen med leenden och glädje.

  Dessutom har vi en tävling varje vecka där vi väljer vår favorit, vinnarens pris blir att finnas högst upp på sidan i en hel vecka. Detsamma gäller den som fått flest ”Gilla!” under veckan.

  Några exempel på tankar:
  ”Varför kommer alltid pizzor, som är runda, i fyrkantiga kartonger?”

  ”Vad jobbigt det skulle vara att ha ett så svårt att namn man måste googla för att se hur det stavas. Typ Katrin Zytom…erska? ..ärska? ..ierska?”

  ”Hur tusan kan tandkrämen vara randig när den trycks ut ur tuben? Jag förstår inte! Jag anser att detta är en mänsklig rättighet att få veta, för jag förutsätter att alla vill veta lika mycket som jag. Kanske världens största I-lands problem att lösa?”

  Fler tankar finns på http://sjukatanke.blogg.se/

  Vill du skicka in ditt bidrag direkt? Gå in på länken nedan!
  http://sjukatanke.blogg.se/bidrag/2010/october/bidrag.html#comment

  Ha en skön dag och kom ihåg att tänka fritt, är att tänka klart!

  Med vänliga hälsningar
  Dennis och Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.