Han vågar lita på hennes matlagning nu…

När min mamma satt frihetsberövad, så skrev jag många gånger i den då anonyma bloggen: Någons mamma-Någons dotter om min stora saknad efter hennes mat. Det blev särskilt påtagligt vid större högtider såsom julen, födelsedagar och påsken etc.

Jag saknade förstås hennes mat vid andra tillfällen också, sådan vanlig helgmat som hon gjorde när vi brukade träffas. Liksom mig är även alla mina barn förtjusta i min mammas mat. För Mabou var det lite underligt när mamma började komma hit på permissioner och han var mycket skeptisk till min mammas mat, eftersom han inte minns min mammas mat, då han var så liten när hon blev frihetsberövad. Det senaste året har han ofta stått och tittat på henne när hon lagat maten och så kommer det ibland ett ogillande: ”Så där gör inte min mamma i alla fall…” Eller: ”Är du säker på att man ska göra sådär, mormor?”

Att min mamma är mycket, mycket bättre på att laga mat, än mig, har han insett nu och även börjat lita på att mormor faktiskt är väldigt duktig i köket. Han har slutat ”vaka” över hennes matlagning och låter sig väl smaka när min mamma lagar mat.

Igår bjöd hon mig och barnen och min pappa på en helt fantastisk köttfärslimpa med hemgjorda potatisklyftor, gräddsås och morötter. Behöver jag säga att det var det godaste jag ätit på länge?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Han vågar lita på hennes matlagning nu…

  1. Pingback: Twitter Trackbacks for Han vågar lita på hennes matlagning nu… [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

  2. Han är gullig, men när det gäller mat har jag fått det mest smickrande svaret av Isa. Jag frågade henne vad som var hennes favoritmat. Mormors,svarade hon. Snacka om att bli smickrad.

  3. mamma: Ja, det är verkligen smickrande, men det är du och din matlagning värd!! 🙂

    Cecilia: Beklagar din mammas bortgång! Har kollat din utmaning. Ska se om jag hinner göra den. Mitt schema är minst sagt fullspäckat just nu!! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Han vågar lita på hennes matlagning nu… tonarsmorsa.se/2010/12/han-vagar-lita-pa-hennes-matlagning-nu/ – view page – cached När min mamma satt frihetsberövad, så skrev jag många gånger i den då anonyma bloggen: Någons mamma-Någons dotter om min stora saknad efter hennes mat. Det blev särskilt påtagligt vid större högtider såsom julen, födelsedagar och påsken etc. Tweets about this link […]