Resan som gick upp i rök…

Min plan var att tillbringa min 40-års dag och julen i Gambia i år. Nu ser det inte ut att bli så, på grund av ett fullspäckat schema här hemma och en ekonomi som gör att jag har lite annat att bita i och prioritera än en resa. Det känns trist. För att inte deppa över resan som inte blev av, så har jag försökt förtränga Gambia så mycket som möjligt den senaste tiden. Men ibland går det verkligen inte att förtränga något som pillrar och värmer hela mitt inre.

Inte blir det bättre av att jag den här tiden förra året var i Gambia och om man ser tillbaka så kan jag till och med se vad jag gjorde just den här dagen förra året i min reseberättelse…

Det blir knappast bättre av att jag håller på att frysa ihjäl varje gång jag går utanför dörren. Visserligen tycker jag att den snö- och istäckta staden är väldigt, väldigt vacker, men det räcker inte. Jag mår verkligen dåligt av kyla, det kan jag inte förneka.

I morse när jag vaknade hade jag fått ett mail. Det var ett av de finaste mail jag någonsin fått. Det kom från en äldre, Svensk man som liksom jag har en särskild kärlek till Gambia. Han förklarar hur hans första resa till Gambia förändrade hans liv, på samma sätt som jag upplever att min första resa till Gambia som 15-åring förändrade mitt liv på så många sätt.

Nu ska jag försöka att inte sörja att denna resa inte blev av, utan i stället försöka se fram emot att planera en ny, även om det inte blir över min födelsedag och julen, som jag hade hoppats på! Sedan ska jag försöka leva i nuet och glädjas över den skönhet det snötäckta Sverige befinner sig i och den stundande julen!

Hela min reseberättelse från senaste resan, kan du läsa HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Resan som gick upp i rök…

 1. Trist att resan inte blir av just nu! Men det blir säkert tillfälle senare.
  Jag har aldrig varit i Gambia men jag gissar att när jag läst din reseberättelse så blir jag väldigt sugen på att åka dit! Kanske säkrast INTE läsa reseberättelsen utan nöja mig med att det är sol och fantastiskt vacker vinter i Göteborg just nu!

 2. Jag tänkte på det igår, att det var precis ett år sen och läste min resedagbok innan jag somnade. Kände dofterna och hörde ljuden inom mej. Och förstås den glädje det var att få vara med min man : )

  Vi ska tillbaka, baske mig

  Kram

 3. Känner verkligen med dig, befinner mig i nästan exakt samma situation. Skulle ju fira min 45-årsdag i Elfenbenskusten på söndag, vi skulle åkt igår. Men pga den politiska situationen efter presidentvalet kan vi inte åka nu,utan var tvungna att skjuta upp resan till nästa november.En sån antiklimax för oss alla.Men, vi är iaf här,det finns miljoner med människor där nere som ska leva i och med denna oroliga och farliga situation som råder.Man får se saker o ting i perspektiv.
  Det är bara att ställa om sig och ta nya tag!

 4. Hej!
  Såg i något tidigare inlägg (som jag inte hittar nu så jag kommenterar här) att du skrev att ditt liv tidigare innehållit mycket humor men lite glädje eller nåt sånt? Jag kunde inte då inte låta bli att fundera över om du tycker att det är fel att skratta åt sina eländigheter?
  Jag menar om det kanske är ett sätt att skada sig själv på?
  Du kanske inte alls menade så, men jag har själv just gjort det trots att jag ibland haft det övermänskligt jobbigt.
  Jag har överlevt mycket p g a att jag har kunna skratta åt det supertokiga som hänt, men egentligen kanske jag borde ha gråtit istället för att hela tiden verka stark. Var det så du menade?Nyfiken på om du med ditt perspektiv tycker att det är något bra eller dåligt? Hoppas du förstod.
  Hälsningar
  Maria

 5. Ja tänk att ett år har gått i morgon är det ett år sedan jag gifte mig i Gambia!! Vi ska fira genom att gå ut och äta och se på bio, men nog hade det varit mysigar att plocka snäckor på stranden vid cape point…..

 6. chefstomaten: Du har verkligen gått miste om något! 🙂 Jo, jag hoppas jag får tillfälle framöver att resa i alla fall! Vintersol är enormt vackert. Synd att kylan måste förstöra allt! 😉

  LiLo: Ja, men vilken tur att vi har så vackra minnen i alla fall. Och drömmar om att få uppleva den lyckan igen!

  Levidag: Jag är verkligen ledsen för din skull och för min egen. Men vi får hoppas att vi får en ny chans framöver! 🙂 Och som du säger: vi är lyckligt lottade i alla fall! Hoppas situationen löser sig där nere!

  Maria: Jag är inte riktigt med på vilket inlägg du menar och känner inte riktigt igen det. Jag har en sökfunktion på min sida, ganska högt upp till höger. Testa att söka med lite ord där och se om du hittar inlägget och kan länka till det, eller skriv bara vad det heter, så ska jag försöka utveckla vad jag menade då. Jag anser nog att jag haft rätt mycket att glädjas åt i mitt liv, även om jag inte surfat runt på någon räkmacka, utan anser att jag kämpat rätt hårt i min vardag. Men kanske jag tänkte på något annat sätt då? Kram!

  kimberly: Det är underbart!! Här kan du läsa mer om mina upplevelser där: http://fatou.se/om-gambia/

  Malin: Grattis!! Hoppas ni får en fin bröllopsdag! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.