Terror i Stockholm

Skärmdump från Aftonbladet

Bomber som sprängs i Stockholm mitt i julhandeln. Kan det finnas någon bättre tid för uppmärksamhet och publicitet? SÄPO betraktar det som ett terrordåd.

Ett terrordåd är förstås inte till gagn för någon. Allra minst för muslimer. Av någon anledning har jag lite svårt att förstå att man kritiserar en hel religion för vansinnesdåd som dessa, då jag anser att det handlar om individer som begår dem och även om de säger sig göra det i islams namn, så tycker jag att om man är lite insatt i religionen, inser att det här inte är något som islam eller någon annan för mig känd religion förordar på något sätt, utan som man tvärt om tar avstånd från.

På samma sätt som jag inte tycker att man kan ge kristendomen skulden för de galenskaper som utspelade sig i Knutby för några år sedan. Galna personers vansinnesdåd. Det är så jag ser dem.

På samma sätt som om en man slår sin hustru och hävdar att det är ”en mans rättighet”, så dömer man inte alla män efter det. Tack och lov.

Vi vet inte ännu om det här bombdådet är en galnings verk eller flera galningars verk. Jag ser inte heller någon anledning att spekulera runt det i nuläget. Däremot så är jag inte särskilt förvånad över att det sker just nu, med den islamofobi och det islam-hat jag tycker mig se i vårt samhälle. På samma vis som den senaste ”Lasermannen” är en endaste galnings verk, men som jag inte heller tror är en tillfällighet att de skedde precis när de skedde.

När vi människor upplever oss ”trängda” eller ”utsatta” blir vi desperata på olika sätt. Om man dessutom inte har alla hästar hemma av olika skäl, så tror jag det är lättare att det ”slår över” på det sätt som det tycks ha gjort för enskilda personer i ovan nämnda fall. För dessa gärningar kan ingen skuld läggas på någon annan än individerna själva!

Sedan tycker jag det är ganska intressant att när Lasermannen mejar ner och skjuter en massa personer omkring sig i Malmö så kallas det vid sitt rätta namn: ”en galnings verk”. När en man spränger sig själv i bitar i Stockholm, så kallas det ”terrorism”.

Det är intressant, tycker jag. För övrigt så hoppas jag förstås att det här var ett tillfälligt dåd som skedde av en ”galning” och inget som var organiserat i ett större sammanhang.

Vi kan inte förändra andra människor, men vi kan alltid börja med oss själva. Att möta sina medmänniskor med frid i sinnet är en bra början. Frid önskas därför er alla, oavsett religion, ursprung, sexualitet, intelligens, fysik etc.

Bara frid. Frid till er alla!

Svava har också skrivit om detta: Islamfientlighet i Full Blom

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

33 svar på ”Terror i Stockholm

 1. Bra skrivet!

  Jag är orolig in i märgen för vad detta kommer att göra mot den islamfientlighet som pyrt så länge, nu när dess förespråkare fått vatten på sin kvarn.

  Många muslimer råkade riktigt illa ut i USA efter dåden där – det får inte hända här!

 2. Du säger att ingen skuld kan läggas på någon annan än individerna själva, och delvis vill jag hålla med dig. Dock så tror jag att trasiga individer, oavsett om de drivs till vansinnesdåd eller inte, är ett samhällsproblem – något vi kollektivt måste ansvara för.

  Det jag menar är, visst, att individer som råkar vara muslimer tar islam i sina munnar medan de spränger sig själva och andra i bitar kan man inte skylla på Islam och alla dess anhängare. I väst vill vi gärna se muslimer som en homogen grupp människor, men det är det INTE och det finns minst lika många skilda förgreningar av muslim som det finns av till exempel kristendomen.

  Problemet ligger dock kanske i att Islam alltid lagt vikt vid politik i den mån att den fokuserat mer på det rätta handlandet än bara den rätta tron samt att det anses vara en plikt för varje muslim att sprida guds budskap och islams raka väg. Den muslimska religiösa lagen Sharia anses vara den raka vägen, alltså den rätta vägen. Klart det blir krockar mellan kulturer i såna fall. Men tack och lov finns både muslimer och icke-muslimer som båda kan acceptera och inte bara kräva acceptans från den andra!

  /Sarah

 3. Sorry, snöade in mig på Islam (skrev nyss en tenta om det här, ja nästan i alla fall) men det jag menar med de trasiga individerna och samhällets ansvar – vårt ansvar som samhälle – är att vi måste se till att vårt samhälle kan hantera, upptäcka och förebygga trasiga människor från att gå sönder ännu mer eller hamna i den positionen.

  Men utförsäkringar och gud vet vad som det ser ut idag verkar det inte allt för otroligt att fler människor ska göra helt galna saker.

 4. Sarah: Jag håller helt och hållet med dig! Ansvaret för de individer som är trasiga människor, tycker jag självklart är ett samhällsansvar, men jag tycker ändå inte man kan beskylla någon religion, eller något annat för att dessa individer utför vansinnesdåd.

  Självklart är alla muslimer enskilda individer och tron i sig och utövandet av den skiljer sig både mellan länder och personer, precis som i de flesta religioner, men jag tycker det varit mer synligt och uppenbart inom Islam.

  Sedan finns det ju många riktningar och tolkningar även inom Islam, själv känner jag mig närmast sufismen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sufism men jag är förstås medveten om att det finns många andra inriktningar och bland de muslimer jag känner här i Sverige, har de allra, allra flesta en väldigt ”öppen”, ”sund” och ”ofundamentalistisk” syn på sin tro. Tack och lov.

  Jag håller också med dig om samhällsansvaret och de utförsäkringar som sker idag, som tyvärr kommer ödelägga många människors, inte bara välfärd, utan hela liv…!

  Tack för dina synpunkter!

 5. en man vid namn eduardo farah skrev en intressant artikel om vad som väntar europa.sedan dess har det gått många år och det han skrev då, har blivit verklighet i våra dagar.men det värsta har ännu inte blivit verklighet.roten till ondskan är koran’en. ingen tvekan om saken! en kult, vars grundare var en massmördare och pedofil.en bok som uppmannar och uppmuntrar till våld mot icke muslimer. ingen kan dölja denna sanning, eftersom alla som kan inom några sekunder googla exempelvis ”multilinqual qoran” och själv läsa det onda budskapet denna bok har.budskapet är så tydligt att det går inte att bortförklara eller förklara på annat sätt att det är varje troende muslims skyldighet att kriga tills hela mänskligheten blivit muslimskt!har ni någongång funderat över varför det är bara muslimer som ställer krav på länderna som de immigrerar till, varför är det bara muslimer som ställer till kravaller samt varför är det bara muslimer som spränger sig själv bland oskyldiga människor? har ni någonsin hört/sett en kines spränga sig bland människor? det ändå ett antal miljoner buddister i Västvärlden!muslimerna har så gott som helt utrottat icke muslimerna och framför allt de kristna folken i hela mellanöstern och mindreasien (dagens turkiet).nej, sluta hyckla! islam är ondska! Punkt!

 6. Hmmm…vet inte riktigt om jag håller med?
  Med tanke på gärningsmannens brev och hot mot det svenska folket är det väl ganska uppenbart att det är att betrakta som ett terrordåd.

  Det är bara att hoppas att mannen i fråga agerade på eget bevåg och inte är kopplad till någon terror organisation.

  Bombdådet i Stockholm är ett hot mot vår frihet, demokrati och yttrandefrihet.
  Jag läste ett yttrande som faktiskt fått mig att fundera:

  ” Alla muslimer är inte själmordsbombare, men merpartern av alla självmordsbombare är muslimer ”

  Med handen på hjärtat ligger det faktiskt ngt i det.

  Jag tycker att vi svenskar ( läs svenska medborgare ) har all rätt att känna avsky och bestörtning.
  Utan att bli kallade rasister.

  Rasister är väl ändå dom som utför dåden?

  Leig GW Persson sa en gång att ca 80% av alla brott som begås i Sverige begås av invandrare lr med invandrarbakgrund.
  Jag tror han vet vad han talar om.
  Vi kan inte förneka fakta.

  Jag är realist.

 7. Pingback: Terrordåd i Sverige « MOZOD

 8. Linda: 97% av alla dessa du kallar ”invandrare” begår inte brott. Att de 3% då ska användas för att döma de resterande skötsamma människor med utländsk härkomst är inte bara fel utan även inskränkt. Att hänvisa sin källa till en tv-profil som har som levebröd att peka ut brottslingar och spekulera i ”gärningsmanna” profiler håller inte. Du kan läsa denna artikel: http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=12&id=5

  Min första tanke är att detta terrordåd kommer väldigt ”lägligt” PR-mässigt sett. För att ännu en gång sätta skräck i oss medborgare så vi kan vara rädda och förlita oss på att våra ledare komma till vår räddning. Istället för att kritiskt granska Sveriges och våra allierades utrikespolitik som fört oss till detta turbulenta läge. Publiceringen av de dokument som Wikileaks släppt, hamnar i skymundan och ännu en gång förses vi med skygglappar.

 9. Tyvärr har det ju nu visat sig att det inte är bara *kursiv börjar* en *kursiv slutar* galning som har gjort det här utan bakom sig har han Al – Qaida. Så sent som i somras var han på terroristläger i mellanöstern och på sin Facebook har han en flagga som Al – Qaida använder sig av.

  Naturligtvis ska vi inte döma alla muslimer som finns i Sverige just nu, men att tro alla om gott och bestämt hävda att det inte kommer att inträffa igen ska vi nog akta oss för.

 10. ”om man är lite insatt i religionen, inser att det här inte är något som islam eller någon annan för mig känd religion förordar på något sätt, utan som man tvärt om tar avstånd från.

  På samma sätt som jag inte tycker att man kan ge kristendomen skulden för de galenskaper som utspelade sig i Knutby för några år sedan.”

  Håller inte med ett enda ord av det här. Både kristendomen och Islams urkunder, eller sagoböcker om man nu vill, uppmanar till heligt krig. Och det vet alla som ”är lite insatta i den typen av religion”.
  Det är Koranens och Islams skuld att terrordåden utförs. Det är Bibeln och Judendomens skuld att Knutby hände. Klart dom är galna. Det är vad dessa ”religioner” är till för verkar det som.
  Om alla slutar ljuga så blir världen mycket begripligare och vi kan snabbare helt avveckla dessa mytologier som bara ger ondska och lidande ögonaböj.

 11. ed: Jag läste artikeln, men det var inte så mycket till ”faktasida” du länkade till, så det är svårt att säga något om tillförlitligheten på den. Googlade på namnet eduardo farah och fann en fotbollsspelare, försökte googla mig vidare men fann inte särskilt mycket info om den här personen, tyvärr…!

  Linda: Ja, fast som man avhandlar just nu i Jinge ´s blogg, så föreligger det hotbrev bakom de flesta (alla?) bombhot som utförts i Sverige: http://jinge.se/mediekritik/reaktioner-i-kommenterar.htm

  Självklart har vi i Sverige och resten av världen också, för den delen rätt att känna avsky och bestörtning över det som skett, frågan är om vi ska känna det mot den eller de personer som utfört dådet och ligger bakom det, eller mot alla muslimer i världen?

  Du skriver vidare: ” Alla muslimer är inte själmordsbombare, men merpartern av alla självmordsbombare är muslimer ”. Av den fakta jag finner, så tycks det inte vara så, men även om så vore, så säger ju inte det särskilt mycket, då vi i ”västvärlden” använder oss av andra (inte särskilt mildare) metoder när vi är i ”krigsföring” vilket dessa personer anser sig vara.

  Några av statistiken jag fann i detta var en intervju med: docent Robert Pape vid University of Chicago, mannen som vet mer om självmorsbombare än någon Amerikan, på sidan: http://www.amconmag.com/article/2005/jul/18/00017/ Och där svarar han så här: ”TAC: There have been many kinds of non-Islamic suicide terrorists, but have there been Christian suicide terrorists?

  RP: Not from Christian groups per se, but in Lebanon in the 1980s, of those suicide attackers, only eight were Islamic fundamentalists. Twenty-seven were Communists and Socialists. Three were Christians.”

  Så även om vi i Sverige oftast (uteslutande?) hör talas om muslimska självmordsbombare eller terrorister, så betyder inte det att det inte finns andra.

  Anledningen till att fler med invandrarbakgrund begår brott, har jag skrivit om tidigare: http://fatou.se/2008/12/finlandare-drar-kniv-och-muslimer-vill-infora-sharialagar/ och min uppfattning där har inte förändrats. Jag tror helt enkelt att det är en klassfråga och inte en biologisk fråga som är den största förklaringen till varför vissa är mer benägna att begå brott än andra!

  …: Otroligt osmaklig länk!

  Caroline: Mycket bra länk! Tack! Läs gärna min egen teori också: http://fatou.se/2008/12/finlandare-drar-kniv-och-muslimer-vill-infora-sharialagar/ och detta: http://fatou.se/2010/08/dom-kallas-rasister/

  Hanna: Nu har jag i och för sig inte sett någon som påstår att detta aldrig mer kommer att hända, däremot kan man ju alltid hoppas att det inte sker igen…! Att mannen i fråga varit på terroristläger med en ökänd terrorgrupp eller använder sig av gruppens flagga, är i och för sig inget bevis för att de står bakom dådet, men även om det är så, så lär ju det komma fram i utredningen, gissar jag. Det är i så fall mycket beklagligt om det visar sig vara så.

  Ron: I min värld så handlar allt om tolkning och även om du tolkar uppmaning till heligt krig eller att religion är till för krigsföring, så är inte det min tolkning. Jag anser att mycket problem och konflikter kan härledas till religion, men för den ”lilla människan” är min övertygelse att religion gör mer nytta än skada och att det handlar om ”galna” eller ”maktgalna” människor som utnyttjar sina positioner i religionens namn. Hur många människor finns det inte i världen som lever i svält, politiska problem och krig, som lyckas kämpa vidare med sina liv, tack vare att de har en tro på något som är större än oss själva? Den finns bland de flesta troende människor, som aldrig skulle få för sig att skada en annan människa. Tro, hopp, på det kan många leva vidare. det är min uppfattning.

 12. Caroline:

  Finner det föga troligt att Leif GW Persson inte vet vad han talar om, annars skulle han knappast arbeta FÖR Rikspolisen?

  Att invandrare är KLART överrepresenterade vad det gäller antalet utförda brott i Sverige är fakta, inte spekulationer.

  Att ovan nämnda person sedan 1991 är ( vår enda) professor i kriminologi kan du väl knappast förbise lr nonchalera.

  DET vore ytterst inskränkt.

  Men du kanske besitter större sakkunskap?

  Kalla mig naiv om du vill.

  Jag tycker absolut att jag som svensk medborgare har all anledning att lita på den regering vårt demokratiska samhälle röstat fram.

  I deras politik ingår knappast terror.

  Är det inte väl naivt att tro att detta attentat skulle gynna regeringen?

  Det torde ha motsatt effekt.

  Sverigedemokraterna har förmodligen fått ännu mer vatten på sin kvarn det senaste dygnet och ännu fler medlemmar.

  Snacka om att skjuta sig själv i foten !

  Ja, Wikileaks kommer i skymundan. Utan skygglappar.

  Tacka fan för det.

 13. Caroline:

  Ps. Att hänvisa till en länk som är nästan 6 år gammal är väl lite att ta i och knappast legitimt lr vidare trovärdigt?

 14. Linda: lol;) Att GW är den enda professorn i kriminologi du sett på TV är jag beredd att hålla med om, men att han är Sveriges ENDA professor i kriminologi måste du nog kolla upp igen. Janne Flyghed, Jerzy Sarnecki, Hanns von Hofer är alla tre professorer verksamma vid Stockholms universitet. Sen är det bra med en källhänvisning till det påstådda ”uttalandet”.

  Tacka du din fan.

  Själv vänder jag mig till godare makter.

 15. Caroline:

  Oavsett om han är vår enda professor i kriminologi lr inte besitter han förmodligen mer kunskap än gemeneman.

  Jag avstår hellre från en källhänvisning än att länka till en som inte är relevant 2010.

  Påståendet yttrade han i just Efterlyst.

  Hade jag vetat då, att denna diskussion skulle komma upp hade jag mer än gärna lagt tid och datum på minnet.

  Nu är så inte fallet.

  Både du och jag är fullt medvetna om att ”tacka fan” är ett uttryck väl använt i det svenska språket.

  Att jag skulle ha ngt som helst samröre lr tillbedjan med denne avtackar jag mig ödmjukast.

  Att du riktar det mot mig personligen finner jag ytterst opassande och oprofessionellt i en annars ganska givande debatt.

  Att respektera varandras åsikter är ett led i vår demokrati.

  DET tackar jag högre makter för.

  Företrädesvis dom goda 🙂

 16. Svar till Tonårsmorsan:

  Nej, du har rätt ingen har ju faktiskt sagt så. Men det är bara det att Reinfeldts ord på presskonferensen kändes så…lama. Liksom, att säga att det är oacceptabelt att något sånt här händer. Jag menar, det lät mer som att han snackade om att Jimmie Ã…kesson tagit slut på pappret i skrivaren utan att fylla på den igen.

  Nu är ju visserligen Reinfeldt en väldigt försiktig general, men jag tycker nog att han kunde använt lite starkare ord än så när en självmordsbombare just drabbat Sthlm med sådana hot.

 17. Jag använder inte svenska språket. Jag äger det. Det är mitt modersmål, mitt hjärtas språk. Även om mitt hår är brunt eller mitt efternamn är svårstavat. Därför väger jag mitt ord i guld.

  Fred till dig även om våra åsikter går isär.

 18. jag är från irak (muslim).. flyttade till sverige för ca 10 år sedan, I irak fick ALLA lära sig allt om koranen oavsett om du är muslim eller inte.. så, det jag vill säga är att jag har varit muslim och vet mkt väl vad jag säger..

  jag förstår inte varför ni försvarar islam när det står i deras heliga bok *koranen* att man skall bekämpa icke muslimer, att man ska döda dom otrogna (judar och kristna)..
  att man ska sträva efter jihad som egentligen betyder kämpa för islam *heliga kriget*..

  ni förstår inte att muslimer (inte alla) ser er som fienden.. ni har 2 val, antigen blir ni muslimer eller så förtjänar ni att dö.. detta är enligt koranen, den som tvekar kan ta och läsa upp koranen på arabiska, försök att översätta med (google översättning), ty det som finns tillgängligt på svenska är bara den *fina delen* klart att man inte skriver på svenska saker som att de otrogna skall dö..

  ni svenskar kan inte ett skit om islam, ni är FÖR naiva.. eller så vet ni mycket väl men är rädda att uppröra muslimer tyvärr detta är sanningen, läs koranen.. studera islam djupt innan ni skriver sådana inlägg..

  detta har ingenting med individen att göra utan det är religonen som uppmanar folk att göra sådant..

 19. Apology accepted 😉

  Nu ska jag ta och spendera vad som är kvar av kvällen med min 100 % invandrare till make och hoppas på att julefriden infinner sig i vårt avlånga land.

  ( Om inte jul firas önskar jag eder frid )

  Från Oss alla till Er alla, en riktigt riktigt God Jul !

 20. Hittade en intressant synpunkt på Flashback Forum….

  ( Hur tillförlitlig den är har jag ingen som helst aning om )

  Där skriver man:

  ” Islamiska terrorister i västländer kommer ingalunda från fattiga förhållanden. Det är en myt. Typiskt sett kommer de från den välbärgade medelklassen, har universitetsexamina och så vidare. Läkare och civilingenjörer är vanliga yrken.

  Det är islamistisk ideologi som driver de här människorna, inte något slags låginkomsttagarkomplex.”

  Då falerar ju allt vad vi tidigare diskuterat om att detta skulle var en fråga om klass-skillnad…

  Logiken säger mig att sanningen inte är långt ifrån?

  Gudmundson skriver följande:

  ( Ja, nu länkar jag ! )

  http://gudmundson.blogspot.com/2010/12/sjalvmordsbombare-i-stockholm.html

  Bara en tanke så här en Lucia morgon / Sverige/ 2010

  Fortsatt trevlig vecka !

 21. Jag hoppas att Sveriges muslimer nu tydligt och synligt, på bred front och i så många sammanhang som möjligt visar sin avsky och att detta inte är vad islam förespråkar eller accepterar.Det är mycket lätt för människor i ett grund och botten kristet land att förstå att Knutby och liknande företeelser inte är något kristendomen/de flesta kristna människor står för. Mycket svårare när det gäller islam och muslimer, gemene man har väldigt liten /ingen kunskap om eller personlig kontakt med islam/muslimska människor.Mycket av det man ser/hör i medier ang.islam handlar om extremism och terrorism.Det är nära till hands för många i detta läge att ta till sig sd:s och kanske andra politiska extremisters buskap.Det och dess konsekvenser är vad jag oroar mig för mest.

 22. Så länge det finns sådana som tänker som du gör, kommer dödandet bara att fortsätta. Och detta är bara början.
  Jag själv är en invandrare och till skillnad av många de dumma och hjärntvättade svenskar, kan jag tänka med egen huvud. Därför stöder jag till 100% de partier som vill rensa Sverige och Europa från muslimer. Och ni som vill ha muslimer, må nästa terrordöd spränga er i bitar. Ty det är detta ni vill, eller hur?! Idioter!!!

 23. Linda: Du kan inte bygga ett resonemang, som bl.a. innefattar ”låginkomsttagarkomplex” och ”logik” på en sådan källa.Ditt reonemang landar sedan i slutsatsen att en människa som väljer att döden före livet ofta kommer från medelklassen. Källvärdet som ligger tillgrund för din analys är värdelös! Det är den här typen av kommentarer som är så farliga.

  Ditt sätt att resonera sätter fingret på ett grundläggande problem, nämligen att vi inte utgår ifrån att vi alla är människor med ett par gemensamma och absoluta behov. Ett av dessa behov är själva livet.

  Livet är värdefullt för oss alla.
  För den som har mycket är det värt mer, av den enkla anledningen att denne har mer att förlora om livet skulle avslutas.
  Omvänt kan då vara att den som har lite eller inget, läs: sociala, ekonomiska och intellektuella (i form av utbildningsgrad), kan i högre utsträckning uppleva sitt liv som värdelöst och av den anledningen inte anser sig har något att förlora, blir påverkbar av t.ex. religiösa krafter att delta i den här formen av våldshandlingar.

  En hungrig människa utan framtidstro kan vara farlig för både sig själv och för sin omgivning.

  Jag vill skylla världsfattigdomen för allt!

  Ge alla mat, utbildning och framtidstro genom en rättvisare fördelningspolitik och problemet löser sig självt.

  Dilemmat är dock att de som har inte vill lämna ifrån sig någonting. Här måste vi västerlänningar komma till insikt och det snart.

  Kälek!
  /Richard

 24. Första självmords bombaren I SVERIGE måste såklart vara en invandrare som har kommit till Sverige som blivit om händertagen och sedan behandlar Sverige och hotar det svenska folket med sin sista anda så här? Jag är extremt äcklad av dessa invandrare och ja, jag drar många över samma kam därför ända sen invandringen har ökat så här kraftigt och sverige tillät det har kriminalliteten ökat och som tjej skulle jag drömma om att gå ut ensam på kvällarna, nu har denna ofattbara händelsen tyvärr get mig en ännu starkare känsla och är mer övertygad än nånsin om min åsikt. Jag är grymt äcklad av detta och anser inte att Sverige kommer vara Sverige om några år om dom inte sätter stop. Folk vill inte verka rasistiska men vad spelar det för roll, missköter dom sig vad spelar det för roll då? Rätt ska vara rätt, Sverige har inte råd att blunda för detta längre.

 25. Alex: Dum och hjärntvättad? Är det de enda argument du har att komma med?

  En äcklad svensk: Det finns en till äcklad Svensk. Jag. Över inskränkta människor som dig. Som inte ser längre än din näsa räcker. Kan bara beklaga.

 26. Pingback: Terror-tips: Jinge

 27. Hej !
  tackar dom som har varit tolernata och medvetna som tonårsmamma..

  Jag är en shia-muslim och bor I sverige sen jag var 6 år>(typ i 11 år) och kommer ursprungligen från södra Irak.

  Jag blev förvånad och samtidigt besviken om att det finns svenskar som tänker så som er.
  Det här hatet och islamfientligheten ser jag tyvärr inte i mina svenska kompisars ögon , inte i skolan i a f.

  Att dömma miljontals muslimer i allmänhet och svenska muslimer i synnerhet efter en idiot som bombat sig själv är ju helt OKLOKT !!
  Om jag ska hålla med er om att alla terrorister är muslimer och att alla muslimer är terrorister och att dom håller med den idioten som har bombat sig själv i Stockholm ..

  kolla på nyheterna då ! kolla på vad som händer i den muslimska världen , i Irak,Afganistan ..osv
  Tänk efter ..varje dag en idiot som den äcklade idioten Taimur bombar sig själv bland muslimer och dödar hundratals människor (muslimer) !! vad säger ni om det då ??

  Är det svenskar och västerlänningar som dör av självmordsbombare och terrorattacker i Irak eller är det Irakier (= muslimer ) ?

  Islamismens idiologi är 100% politiskt, dom dödar ju även muslimer som inte tycker som dom ..dom kommer från alla möjliga länder och etniciteter …
  Enligt dom så är det framför allt rätt att döda muslimer som INTE HÃ…LLER med dem. Deras mål är att upprätthålla en Islamistisk stat i varje muslimskt land där säkerheten och stabilititen kollapsar och politiska strider bryter ut.Så får dom passa på och försöka hitta ett fotfäste i sådana länder..
  och nu sa jag Islamistisk stat och INTE muslimisk ! för det är väldigt står skillnad på dem.

  kan inte ni förstå att de flesta muslimer som har kommit till Sverige flytt från sina hemländer på grund av krig som USA har startat o islamister !! dom här människorna är sjuka och har inget med islam att göra .. Islam är en religion som alla andra religioner där bara tolerans och icke-våld förekommer .
  I KOranen står INGENTING om att dom som är icke-muslimer skall dö .. det är absolut förbjudet att döda någon annan vad än han är, tänker och gör.

  Vi muslimer tror på att det finns en Gud , nämligen Allah . Det är han som har skapat oss och han är den enda som har rätt att ta livet av oss ..

  dom som bombar sig själv har fram för allt polistiska mål och är hjärntvättade och har ingen ting med min TOLERANTA (Islam) relgion att göra .. Vill ni tro det så gör ni det men det är ni som inte vill göra det eftersom ni kollar på sanningen med egna glasögon och vill inte tro på något annat än det som ni ser och hör från amerikansk massmedia om att Islam = Terror ..

  USA sänder sådana dåliga bilder om oss för att motivera det dom gör i våra länder .. vi är( muslimer=terrorister ) och det är rätt att starta krig mot oss. Flyr vi till andra länder så är vi också terrorister och hotar Västerlandets säkerhet och stabilitet !!

  Tips för Alex och ni andra som håller me honom :tycker ni att dom muslimer som befinner sig i Sverige är ett hot för er ? varför säger ni det ? det är ju frittland varför inte demonstrera imorgon i sergeltorget i STHLM om att ni inte vill ha några muslimer här. gör ni det så lovar jag er att jag lämnar Sverige omdelbart .. vi stannar inte i ett land där vi inte är välkomna ..

  NOTE :jag ber om ursäkt för min svenska 🙂

  //
  //
  //
  Sara

 28. Hej, jag tycker ditt inlägg om detta är väldigt intressant och är så oerhört glad över att det finns människor i Sverige som tänker djupare än vad som står i tidningar och vad som hörs i media!

  Jag har läst igenom allas kommentarer här, många bra åsikter och några, enligt mitt tycke, mindre bra. men folk har all rätt att föra fram sina egna tolkningar och åsikter. Dock är det tråkigt att det finns människor som tar en viss källa som ”sanning” och utgår från detta så oerhört starkt att denne inte kan argumentera något emot någon annans.

  För att inte dra ut på det hela, tänkte jag sammanfattningsvis dra lite från vad Jihad är, vem Al Qaeda egenltigen är/vad det är och något som framförs mer och mer för varje dag som går, New World Order.

  Många har fått väldigt fel inblick i vad Jihad står för, heligt krig är det första som ploppar upp, eller hur? Kära vänner, det har absolut ingenting med något heligt krig att göra. I Kur’anen som vissa personer här tolkat oerhört fel. Och för de som ”tar åt sig” föreslår jag endast en sak, väldigt simpel sak. Att helt enkelt ta och läsa den i svensk översättning eller vilken ni nu föredrar. Att läsa på google och inbilla sig att det är sanning är för mig bara brist på kunskap. Jihad betyder nummer 1: strävan. Jihad kan vara att uppnå examen,studenten,fått ett jobb och tacka en Gud, nämligen Allah för detta. Heligt krig nämns inte en enda gång i Kur’anen, dock om andra utnämner krig så är det sista utvägen som är tillåtet, endast för att försvara sig, absolut ingenting annat. Jesus är väl inte så många som har kunskaper om att han är en av de största profeterna inom Islam? Skillnaden här är att islam ser honom som profet, kristendomen som Guds son.

  Al Qaeda, är många bekanta med,framförallt efter 11:e sept 2001. Hur många av er har granskat djupare på vad Al Qaeda är för något, förutom det tidningar och media säger? Vet ni att Usas regering under åren 1988-1989 åkte till afhanistan och ”lovade” afghanerna vissa delar tillbaka med USA: s hjälp. För att göra detta möjligt gav USA afghanerna vapen,kunskap och USA skapade en grupp som skulle ta tillbaka sina delar i Afghanistan. Syftet var egentligen att inte låta Sovjet komma in i Afghanistan. Jämför detta med Vietnamnkriget och att USA: s krig mot Vietnam byggdes på en lögn. USA skapade Al Qaeda, och Al Qaeda existerar inte överhuvudtaget, men har används för att inte USA ska verka ”boven” även om ni säkerligen hört konspirationsteorierna om vem som egentligen låg bakom 11:e sep. jo, självaste USA med dess New World Order!

  Vad är då New World Order? hört talas om Illuminati? New World Order handlar om USA: s intentioner att undgå all religion som finns och styra över hela jorden. Var och en är sin egna Gud, med USA som det största ”ögat”. Vad hände 1,5 månad innan 11:e dec i Stockholm? Jo, USA övervakade (lägg märke till ögat jag skrev ovan) Sverige. Sverige tog illa upp och USA var tvugna att göra något åt detta. Vad är lämpligast då tror ni? Jo, använda en ”muslim” som spränger upp sig själv just 11:e december, några få veckor innan Jul för vilken kristen väljer att göra detta på just jul? enda människor som kan göra detta är människor som inte firar jul,nämligen…muslimer! Hur många av er tänker tillbaka till vad USA gjorde här i Sverige efter attentatet nu i Stockholm? inte många alls, alltså har USA lyckats med sitt ”uppdrag”. FBI var i Sverige dagen efter attentatet, inga sammankopplingar och planeringar här inte….eller?

  Allt jag ber er, är att analysera och föra in kunskaper och inte ta allt för givet. Ni som ställer er kritiska till mitt inlägg har all rätt, och jag kan mer än gärna ge er källor och hänvisa er. men den största källan jag kan ge er är att själva läsa Kur’anen om så önskas i och med att ni verkar ha starka åsikter om vad som är vad. Men återigen, mycket bra inlägg! 🙂

  Europool har lagt fram statistik över alla terrordåd i Europa 2006-2009. 0,36%, nämligen 6 av 1700 ”fall” utgjordes i Islamst namn. Sedan kan ni räkna ut alla andra 1694 fall, många använder islam som ursäkt, även självmordsbombarna. Men fundera gärna över hur mycket sanning det ligger i detta. USA vill styra världen, USA vill vara Gud. Usa vill inte ha någon religion, New World Order. Sök upp detta och läs så får ni se. Använd gärna Illuminati inom musik och film, så får ni se vissa sammankopplingar, främst inom numerologi!

  tack för mig!

 29. Hej på er,

  Jag har läst nästan allas kommentarer och jag kan bara säga att all religion suger. Religioner har en avskyvärd makt som trycker ner alla som är svagare än maktens män/kvinnor. Det finns inga undantag och jag önskar att världen kunde vara mer tolerant och ödmjuk, men det kommer aldrig att ske. Bort med alla kyrkor, synagoger, moskéer mm, men ta aldrig bort informationen. Undervisa det i skolan som hitler undervisas.

  Behandla varandra med respekt och omge dig med människor som får dig att må bra.

  Kärlek till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Terror i Stockholm […]