Happy Birthday 2 Me

Vad är det för dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Fatou ´s 40-årsdag 25-årsdag, hurra, hurra, hurra!

Ja, idag fyller jag år. Många är gratulationerna både IRL och på nätet. Det är överväldigande.

Vid tolvslaget den gångna natten stod jag i mitt sovrum och bäddade i nya sängkläder som jag var och handlade under dagen. Jag tycker att man ska få sova riktigt lyxigt natten till sin födelsedag! 🙂 Några sekunder över tolv kom Binta, Isatou och tre av Isatou ´s vänner inspringande i sovrummet, kastade sig över mig och kramade så vi ramlade ihop i en stor hög, då de ville vara ”först” med att gratulera mig.

Några timmar innan dess var jag med min pappa, Binta, Jai och Isatou och handlade julmat, de sista julklapparna och eftersom Jai och hennes pojkvän flyttade in i en ny lägenhet i går, så var vi och handlade en del på IKEA också.

Tjejerna for runt som yra höns. Isatou fick lite grejer också, eftersom vi planerar göra om i hennes rum under jullovet. Min pappa tittade trött på. Till slut satte han sig på en hög med mattor. Jag blev också trött på att yra omkring efter en stund och satte mig på matt-högen bredvid honom.

Pappa började berätta: Ja, Jai ska flytta precis innan jul… Det är precis i dagarna 40 år sedan jag och din mamma gjorde det också… Innan du föddes så bodde vi i ett ombyggt grishus. Det fanns en kamin och ett element. Det var så kallt så man fick klä på sig under täcket. Men farfar sa att vi inte kunde bo kvar i ett gammalt grishus när vi fick barn, så precis runt den här tiden var jag på möbelaffärer och handlade inför att du skulle komma och vi skulle flytta ut ur grishuset.

Binta: Va? Bodde ni i ett grishus? Bodde det grisar där också?

Pappa: Nej, jag sa ju att det var ombyggt. Det var en lägenhet, men väldigt kall. Toaletten ute på gården… Ja, det är 40 år sedan nu…

Jag har fått frågan om vad jag önskar mig flera gånger den senaste tiden. Och jag är väl inte bättre jag än att jag önskar mig både det ena och det andra av materiella ting. Men när jag satt vaken i natt och tjejerna levde rövare här hemma med sina kompisar och musik-dunk och allt vad det innebär, så tänkte jag:

Jag har ju faktiskt det jag önskar mig allra, allra mest: Fyra barn som jag noga valt till mina! 😉 Deras existens ger mig liv och glädje och får mig att älska livet. Föräldrar som jag inte skulle byta ut mot något i världen. Och som jag vet älskar mig förbehållslöst och för den JAG är!! Jag har vänner som jag valt att ha i mitt liv för att jag tycker så mycket om dem. Jag har tak över huvudet och ett jobb som är en ren fröjd att gå till var morgon! Vad mer kan man begära? Egentligen? Idag är min dag och just i dag väljer jag att känna mig som den lyckligaste och mest rika kvinna på jorden. Inte rik på guld och diamanter, men rik på det som faktiskt är viktigt och spelar roll i livet!

Tack alla som finns i mitt liv och för att ni är de personer ni är!

Ja, åren går! Jag ska i alla fall njuta av min dag…!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Happy Birthday 2 Me

 1. Precis så är det rätt att tänka!!! Och du förtjänar att känna just så!! 🙂 Det tror jag i alla fall, att döma av vad jag lärt mig om dig den korta tid vi ”känt” varann!! Och GRATTIS igen!! Och God Jul!! 🙂

 2. Grattis igen!!! 🙂

  Jag drömde faktiskt om dig inatt och sen när jag vaknade så såg jag på facebook att du fyller 40 år idag!
  Nästan trolleri… 🙂

  Jag drömde att jag träffade dig i ett garage och frågade om det var okej att jag lånade din bil.
  Du sa att det fick jag gärna, så jag började packa in mina saker i bagageutrymmet i din bil men just när jag skulle köra iväg så kom du tillbaka och sa att jag bara fick låna bilen på ett villkor, att jag inte rörde Mabous koja som han hade byggt i bagaeutrymmet… Oops tänkte jag och blockerade insynen för dig så du inte skulle se att kojan var förstörd, lätt stressad, och så började jag skynda på min son för att han skulle försöka återskapa Mabous koja i bilen. Sen vaknade jag 🙂

  Undrar om den drömmen betyder att du (om du inte redan har det) och jag kommer att ta körkort under nästa år? Hoppas kan man ju 😉

  Kram och ha en fortsatt FANTASTISK födelsedag!

 3. Hej Fatou! Måste börja med att jag älskar din blogg, har även jag barn med en pappa från Uganda, så jag har ett stort Afrikaintresse! Läser även dina fina döttrars bloggar 🙂 Tänkte fråga dig, hur ser du på ämnet rökning? Jag har märkt att både du, samt dina 2 äldsta tjejer röker. Är detta någonting du ser som negativt, att du ”fört” vidare till dina barn? Eller har du på något sätt försökt få dem att sluta med detta?

  Julkram!

 4. PS. Nu har jag 10 år på mig att bli lika snygg, framgångsrik och en lika bra förälder som du är vid 40! Shit jag måste sätta fart, för jag har en lång bit kvar att gå innan jag når upp till din nivå! 🙂

 5. Ã…lder är bara en siffra på ett papper..att bry sej för mycket om den bara begränsar en.
  När nån frågar mej hur gammal jag är ser jag chockartat på människan och säger; Men,hursåååååååååååå??!!! Sen går jag därifrån. Dom brukar undvika mej efter det. Haha..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.