Me, Myself & I Min 40-årsdag


Den 22:a December var det min 40-årsdag! Min första plan var att fira den i Gambia, men av en massa olika skäl så blev det inte så. Sedan var min plan att inte fira den alls.

I fredags på jobbet meddelades jag dock att jag var bjuden med de två yngsta barnen av mina kollegor, vänner och de två äldsta barnen på en födelsedagsmiddag på okänd restaurang. Min pappa kom och uppvaktade mig på morgonen och mamma hade meddelat att hon inte kunde komma förrän på kvällen och käka lite tårta. Mina bröder skulle komma sent på kvällen efter sina jobb.

Bara en av mina kompisar skulle komma förbi på lite tårta, de andra kunde inte för att de höll på att planera julen för fullt.

I sista minuten ringde även Häxan och avbokade, då hon hade blivit jättesjuk med hög feber. (Vilket jag svalde direkt, eftersom hon gått och snorat i flera dagar). Nåja, min äldsta dotter Binta, sonen och de två andra tjejerna i Blackout (Vendela och Mathilde) skulle i alla fall ta mig till restaurangen där min ena vän och de andra två barnen (Jai och Isa) skulle vänta. PRECIS när vi parkerat bilen, så ringer en av mina kollegor mig och säger att hon blivit uppringd av hyresvärden till vårt kontor och att jag måste dit, då ingen annan med nyckel kan, och möta upp honom.

Jag slänger mig in i bilen och svär hela vägen, över att jag inte ens kan få äta min 40-årsmiddag. När vi kommer fram till kontoret är det helt nedsläckt, men dörren står på glänt. I efterhand kan jag tycka att jag här någonstans borde ha börjat misstänka något, men det gjorde jag verkligen inte. Kanske berodde det på att jag var så upprörd över att jag inte fick gå in och käka på restaurangen (jag var extremt hungrig, plus att jag rensat och storstädat sonens rum hela morgonen och tyckte det var hög tid att jag fick börja fira min 40årsdag vid det här laget.

Jag hann i alla fall notera att det var helt mörkt på kontoret, trots att dörren stod på glänt så jag hann tänka att det kanske var tjuvar som var där inne. Jag ställde mig framför barnen (Blackout och Mabou) och beordrade någon av dem att trycka fram 112 på mobilen så att de skulle kunna ringa upp snabbt om vi blev överfallna. När jag sedan öppnade dörren så var det fullt av folk där som skrek och sjöng. Jag blev helt chockad!! Jag tittade igen och såg att det var folk jag kände. Jag tittade igen och hann tänka ”men guuud är de också inblandade i tjuveriet”. Sedan ramlade polletten ner. I alla fall lite grann. Jag insåg att det var en överraskningsfest till mig. Och ÄNDÃ… kopplade jag inte riktigt. Jag såg att mamma var där: ”Men, du kunde ju inte komma förrän ikväll!” Jag såg Häxan: ”Men du ligger ju hemma i feber”.

Jag fattade utan att riktigt fatta!

Hela kvällen blev helt dunder, presenterna blev oförglömliga (fast hur oförglömliga kopplade jag inte RIKTIGT förrän nästa dag) och ja, nu har jag faktiskt firat min 40-årsdag. Och hittills har livet bara blivit bättre!

Tusen tack till alla nära och kära, nya och gamla kollegor, släktingar, vänner, barnen och deras vänner och alla andra som deltog, för en oförglömlig kväll!!

Andra som bloggat om min 40-årsdag:

Binta, Binta

Jainaba, Jainaba, Jainaba

Isatou

Häxan

ReBouND DanceCrew

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Me, Myself & I Min 40-årsdag

 1. Du verkar ha haft en härlig födelsedags och födelsedagsfest.
  Grattis i efterhand.
  Jag älskade att fylla 40.
  Livet blir liksom bara bättre och bättre.
  🙂

 2. Grattis i efterskott! Du verkar haft en dunder födelsedag! och du verkar ha en enormt fin familj o vänner! 🙂 en fråga bara.. är Fatou det namn dina föräldrar gav dig o du hetat i alla år sen du föddes eller är det något du ändrat i efterhand? 🙂

 3. Svarten: Varmt tack! Ja, det var dunder!! 😀

  Levidag: Ja, jag brukar säga det om 30 och nu hoppas jag det blir så från 40 också! 🙂

  Eva: Ja, den var verkligen helt fantastisk!! So far känns det riktigt, riktigt bra!! ♥

  Lina: Tack! Ja, det blev den verkligen! Har skrivit om mitt namnbyte här: http://fatou.se/2009/01/hur-carina-blev-fatou-och-varfor/

  mariebrima: Ja, det blev jag verkligen! I efterhand har jag svårt att fatta att jag gick på allt, men det kan ju ha att göra med att jag aldrig haft en fest någonsin under mitt vuxna liv, på min födelsedag, vilket är rätt givet om man är född 2 dagar före julafton. Ingen har riktigt tid att fira en sån dag…! 😉

  Britt: Tack! Ja, den var verkligen suverän och jag trodde nog också att det bara skedde på film! 🙂 ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.